Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Unplugged MTV [1996]

Καιρό είχαμε ν'ακούσουμε και κανά μπουτλεγκάκι ε;
Ωραία.


Από τα τέλη του 1994 οι πολυαγαπημένοι Alice in Chains είχαν εξαφανιστεί από τα παλκοσένικα. Ο λόγος δεν έγινε ποτέ γνωστός, αλλά τον ήξεραν όλοι. Οπότε ας μην τον πούμε.

Και στις 10 Απρίλη του 1996 ξαναβγαίνουν στην επιφάνεια και δίνουν ένα unplugged ρεσιτάλ (στην κυριολεξία) στο Majestic του Μπρούκλυν (γιέα) για λογαριασμό του MTV.

Και γίνεται το σώσε, το έλα να δεις και το να τρώει η μάνα και του παιδιού να μη δίνει αθροιστικά.
Το υπερθέαμα βγήκε στον "αέρα" του MTV στις 28 του Μάη.

Το Unplugged MTV κυκλοφόρησε λίγες μερούλες αργότερα, στις 30 Ιούλη 1996 και θεωρείται δικαίως ένα από τα καλύτερα unplugged albums όλων των εποχών. Μια μπάντα σε πολλά κέφια και ένα κοινό αρκούντως ψαγμένο.


Πάμε τώρα στο κυρίως θέμα.
Το MTV έκανε μια χαριτωμενιά. Και εξηγούμαι : ενώ η set list της μπάντας περιείχε 13 διαμάντια (τα οποία και έπαιξαν), το MTV θεώρησε σωστό και πρέπον να κόψει τρία απ'αυτά και όχι στην τύχη. Κόπηκαν, πράγματι, τα Angry Chair, Frogs και Killer Is Me που θεωρούνται από τα πλέον πολιτικοποιημένα της μπάντας.
Τυχαίο; Δε νομίζω.

Ενιγούεϊ, εκτός από τον δίσκο, κυκλοφόρησε και ένα DVD που, όλως τυχαίως, έχει και τα τρία κομμένα διαμάντια.

Η νταλίκα σήμερις σας χαρίζει αυτή την πανδαισία από ένα bootleg που έχει στα χέρια της και που, στην ουσία, είναι όλη η συναυλία non stop και uncut. Ο αστικός θρύλος θέλει την κόπια να έχει βγει στην πιάτσα από τον μηχανικό ήχου, πράγμα που ουδόλως μας καίει, όπως έχουμε ξαναπεί. Αφιερωμένο στους φαν.

Nutshell
Brother
No Excuses
Sludge Factory
Down in a Hole
Angry Chair
Rooster
Got Me Wrong
Heaven Beside You
Would?
Frogs
Over Now
The Killer Is Me