Τετάρτη 17 Αυγούστου 2011

Destroyed

Καλημέρα λατρεμένοι μου.
Έπειτα από ένα διήμερο πρηξίματος και απύθμενης ακολασίας με σφηνάκια mesuclor (coctail που αποτελείται από τρία μέρη mesulid κι ένα μέρος ceclor), είπα να ξεσκονίσω λίγο τα ράφια μου και να δω τι θα σας χαρίσω σήμερις.


Σας αρέσει η ambient electronica; Ωραία. Γιατί και της νταλίκας της αρέσει πολύ.
Κι αφού σας αρέσουν τα beat, σίγουρα θα σας αρέσει και ο Moby.
Moby η νταλίκα έχει στο παρελθόν τιμήσει δεόντως.

Σήμερα όμως θέλω να σας χαρίσω έναν ξεχωριστό δίσκο. Τον τελευταίο του, που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάη (13.5.2011) και που, νταλίκα σπίκινγκ, είναι ένας από τους καλύτερούς του.


Το Destroyed είναι το δέκατο studio album του και θέλω παρακαλώ να προσέξετε τον συλλογισμό μου και να διακρίνετε (πίσω απ'αυτόν) την εξαιρετική σημειολογική μου αλληγορία.

Το τελευταίο διήμερο, όπως προείπα για όσους δεν με παρακολουθούν, πάλευα μ'ένα άθλιο πρήξιμο και, ζήτημα είναι αν κοιμήθηκα 2-3 ώρες. Κι'όταν δεν κοιμάσαι σκέφτεσαι. Κι'όταν δεν μπορείς πια να σκέφτεσαι τρόπους να κάνεις πλάκα στους συνασπισμένους φίλους σου, σκέφτεσαι την ισότητα, την αληλλεγγύη, τον ρατσισμό, την κάρεν ότις, την ατζελίνα τζολί, την παγκόσμια ειρήνη, τον διεθνή αφοπλισμό και τα θαλάσσια χελωνάκια που σου 'καναν παρέα στις διακοπές σου.

Όλα αυτά δηλαδή που έρχονται στο μυαλό όταν νομίζεις πως είσαι ο μόνος άγρυπνος σ'όλη την πόλη.
Ε λοιπόν αγαπημένοι, ο Moby, σ'αυτό το album έκανε κάτι παρόμοιο. Με χάσατε ή παρακολουθείτε ακόμα; Ωραία.
Τα τραγούδια αυτού του μαγικού δίσκου γράφτηκαν κατά τη διάρκεια των τουρνέ του Moby μεταξύ 2009 και 2011. Γράφτηκαν δε τις ατέλειωτες άγρυπνες νύχτες του, στα ξενοδοχεία που έμενε, έπειτα από κάθε συναυλία. Μετά, τα μάζεψε όλα και τα πήγε στο studio-διαμέρισμά του, όπου τα τελειοποίησε και, με τη βοήθεια των Emily Zuzik, Inyang Bassey και Joy Malcom στα φωνητικά μας χάρισε αυτό το masterpiece.
Αφήνουμε τον ίδιο τον δημιουργό να βάλει τίτλο στα τραγούδια του : "Σπασμένη μελωδική ηλεκτρονική μουσική για άδειες πόλεις στις 2 το πρωί". Καλό;


Το εξώφυλλο είναι φωτογραφία του ίδιου του Moby, τραβηγμένη στο LaGuardia αεροδρόμιο της Νέας Υόρκης, όπου, στη διάρκεια της αναμονής του (λόγω καθυστέρησης της πτήσης του), περίμενε να φανεί στην οθόνη η λέξη "Destroyed", μιας και, όπως είπε "...ταιριάζει με το νόημα των τραγουδιών μου..."
Να πούμε επίσης, ότι αυτή η φωτογραφία είναι και εξώφυλλο του φωτογραφικού book με τον ομώνυμο τίτλο που κυκλοφόρησε ο Moby ταυτόχρονα με το album.

The Broken Places
Be the One
Sevastopol
The Low Hum
Rockets
The Day
The Right Thing
After
Victoria Lucas
Blue Moon
Lie Down in Darkness
Stella Maris
The Violent Bear it Away
Lacrimae
When you Are Old