Τετάρτη 8 Ιουνίου 2011

De Te Fabula Narratur

De Te Fabula Narratur λατινιστί ή επί το ελληνικότερον, το παραμύθι (η αφήγηση) θα εφαρμοστεί σε σένα (στη ζωή σου). Πρόκειται για μια συντόμευση της φράσης "Mutato nomine de te fabula narratur", όπερ μεθερμηνευόμενο "αλλάζοντας το όνομα το παραμύθι θα γίνει ζωή σου".
Όσοι από τους "αγαναχτισμένους" τυχαίνει να διαβάζουν (και να μπορούν να αναλύουν) ας το σκεφτούν αυτό το γνωμικό. Μετά ας τρέξουν πάλι να "ηγεμονεύσουν" κάποιοι που δεν είναι άξιοι να ηγεμονεύσουν ούτε το αριστερό χέρι τους.

De te Fabula Narratur
είναι και ο πρώτος studio δίσκος των μεμέτηδων Bandista. Κυκλοφόρησε στα 2009 και πρόκειται για ανεξάρτητη παραγωγή.
Αυτοπροσδιορίζονται σαν "μουσική κολλεκτίβα" (σικ) που σχηματίστηκε στην Ιστανμπούλ στα 2006 και, μέχρι σήμερα, έχει κυκλοφορήσει 5 δίσκους ενώ έχει πάρει μέρος σε άπειρα κινήματα, μέχρι και στην Τσύπρον.
Η μουσική τους είναι ένα κράμα ανατολής και Ska, περνώντας από την Afrobeat και την Reggae. Αυτό ήταν μετά από τούτον δω τον δίσκο. Γιατί αυτός ο δίσκος, ο μόνος που μπορεί να ανεχτεί από δαύτους η νταλίκα, δεν έχει καμία σχέση με το τουρλουμπούκι που παίζουν σήμερα οι Bandista.
Είναι ένα αρκετά τίμιο Django-Bratsch που θυμίζει πολύ Negresses Vertes.
Μετά, το κίνημα αποφάσισε γι αυτούς. Αλλά δεν υπάρχει λόγος να χαλάσουμε τις καρδιές μας.
Τούτο μόνο : δεν αρκεί να λες πως παίζεις Ska ή Dub για να σε συμπεριλάβουμε στη λίστα με κάποιους Ska-p ή κάποιους Gogol Bordelo.

Για το αφεντικό μου

Hayidi Barikata
Ozgurluge Manus
Ille de Rumba
Her Seyin Sarkisi
Maya
Aim
Kara Cocuk Raksi (Intro)
Kara Cocuk Raksi

Hicbir Seyin Sarkisi