Πέμπτη 2 Ιουνίου 2011

The boy from Lebanon [Killer Kid]

Η χθεσινή βραδυά είναι από κείνες που, όταν το δίκτυο σέρνεται, κάθεσαι να δεις ταινίες που έχεις στην καβάντζα και που "κάποια στιγμή θα δεις".

Το The boy from LebanonKiller Kid κατ'άλλους) είναι μια γαλλική ταινία που σκηνοθέτησε ο Gilles de Maistre, πάνω σε script δικό του και του Miguel Courtois.


Στα απόνερα των Δίδυμων Πύργων της Νιου Γιορκ, η ταινία ακολουθεί δύο 12χρονα αραβάκια στο Παρίσι του 1987. Για όσους δεν γνωρίζουν, εκείνη την εποχή το Παρίσι είχε γνωρίσει μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων, με αποκορύφωμα μία πολύνεκρη σε γνωστό πολυκατάστημα.
Το ένα εκπαιδευμένος τρομοκράτης από τη Βυρηττό και το άλλο καταπιεσμένο σε προάστιο του Παρισιού. Το τρομοκρατάκι καλείται να δολοφονήσει έναν σημαντικό (λέμε τώρα) και έρχεται στο Παρίσι, όπου συναναστρέφεται με το άλλο για να μάθει πως συμπεριφέρονται τα "κανονικά" 12χρονα στη Γαλλία.
Και που λέτε.....η συνέχεια επί της οθόνης, στην οποία (ειρήσθω εν παρόδω) η ταινία πρωτοπαίχτηκε στις 22 Ιούνη του 1994.


Το soundtrack της ταινίας υπογράφει ο Rene Aubry. Η νταλίκα τον αγαπάει και τον τιμάει τον Rene. Πρόκειται για έναν τίμιο μουσικο-συνθέτη που, χωρίς πολλά-πολλά, έχει κατορθώσει να αφήσει το στίγμα του πάνω στην wanna-be-classic μουσική. Οι περισσότεροι τον έμαθαν απ'αυτό το soundtrack και, κυρίως, από το smash hit Apres la pluie. Πράγμα άδικον, καθόσον πριν απ'αυτό ο Aubry μας έχει χαρίσει εξαιρετικά κομμάτια.
Αλλά αυτά σ'ένα εκτενές αφιέρωμα Αλλάχ θέλοντος και καιρού επιτρέποντος.