Κυριακή 8 Μαΐου 2011

La vita è bella



Σας αρέσει ο Roberto Benigni; Εμένα καθόλου. Σας άρεσε η ταινία La vita è bella; Εμένα πάρα πολύ. Κι αν δεν έπαιζε ο λεγάμενος θα με άρεσε ακόμα περισσότερο. Μπορούσε απλά να την γράψει και σκηνοθετήσει, λέμε τώρα.

Ιταλική παραγωγή που βγήκε στις αίθουσες στις 20 Δεκέμβρη 1997 και, πλην του λεγάμενου σεναριογράφου-σκηνοθέτη-πρωταγωνιστή, που πρωταγωνιστούν και οι Nicoletta Braschi και ο πιτσιρικάς Giorgio Cantarini.

Η ταινία κέρδισε το Ειδικό Βραβείο Επιτροπής του Φεστιβάλ των Καννών (1998) καθώς και 4 Όσκαρ, καλύτερου ανδρικού ρόλου, δράματος, καλύτερης ξένης ταινίας και μουσικής (1999).

Μουσική είπαμε ε; Μια στάση εδώ τότενες. Την ουράνια μουσική υπογράφει ένας πάρα πολύ καλός ιταλός συνθέτης, ο Nicola Piovani που, στην ουσία, μετέτρεψε το πολύ δυνατό στόρυ σε πολύ καλή μουσική. Όπου ακούτε μια γυναίκα να τσιρίζει, πρόκειται για την τεράστια mezzo soprano Κυρία Shirley Verrett .

Αφιερωμένο στον Cappuccino μου, που έφυγε την Παρασκευή το βράδυ και που τώρα ζει μια bella vita εκεί πάνω. Να με θυμάσαι κολλητέ μου και να με σκέφτεσαι.


1 - Buon Giorno Principessa
2 - La Vita e Bella
3 - La Viva Giosue
4 - La Grand Hotel Valse
5 - La Notte di Favola
6 - La Notte di Fuga
7 - La Le Uova nel Cappello
8 - La Grand Hotel Fox
9 - La Il Treno nel Buio
10 - La Arriva il Carro Armato
11 - La Valsa Larmoyante
12 - La L'Uovo di Struzzo-Danza Etiope
13 - La Krautentang
14 - La Il Gioco di Giosue
15 - La Barcarolle
16 - La Guido e Ferruccio
17 - La Abbiamo Vinto