Τετάρτη 16 Μαρτίου 2011

Tied & True [Detroit cobras]


Καιρό είχαμε να παίξουμε ατόφια γκαραζιά ε;

Για τους γνωρίζοντες η garage rock είναι η garage rock. Για τσι υπόλοιποι πρόκειται για ένα κίνημα της rock που πρωτοεμφανίστηκε στη βόρεια αμέρικα κάπου στις αρχές του '60 και που μετέπειτα θεωρήθηκε από πολλούς σαν ο πρόγονος (προάγγελος) του punk. Κι αυτό γιατί πρόκειται για γνήσια, βίαιη κι ατόφια rock 'n' roll με δυνατές ασύνδετες ερασιτεχνικές συγχορδίες και απλούς στίχους βγαλμένους από την καθημερινότητα. Το όνομα το πήρε από τα γκαράζ στα οποία πρωτοξεκίνησαν να παίζουν οι διάφορες αυτοσχέδιες (στην αρχή) μπάντες. Αλλά αυτό μάλλον το είχατε καταλάβει.

Τούτοι δω οι λεβέντες (και η νεράϊδα) είναι γνήσιοι εκφραστές της garage. Οι Detroit Cobras σχηματίστηκαν στα 1994 εκεί που λέει το πρώτο συνθετικό του ονόματός τους. Από την αρχή, κι ενώ σε κάθε σχεδόν δίσκο τους αλλάζουν σύνθεση, παίζουν καθαρή garage που ταιριάζει γάντι στη φωνή της κυρίας τους, της Rachel Nagy.

Μέχρι σήμερις έχουν κυκλοφορήσει 4 άλμπουμς και μία συλλογή. Στην αρχή ήθελα να σας παίξω αυτή την τελευταία (The Original Recordings - 2008), αλλά μετά άλλαξα γνώμη. Κι αυτό γιατί, πριν απ'αυτή την συλλογή είχαν κυκλοφορήσει το τέταρτο κατά σειρά studio album τους, το Tied & True (2007), που, κυριολεκτικά βρωμάει γκαραζίλα και μηχανόλαδο.

Άϊντε με τις υγείες μας.


1 As Long As I Have You

2 Nothing But A Heart Ache

3 If You Don't Think

4 Leave My Kitten Alone

5 [I Wanna Know] What's Going On?

6 Try Love

7 You'll Never Change

8 Puppet On A String

9 Only To Other People

10 The Hurt's All Gone

11 My Delight

12 On A Monday

13 Green Light