Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Get that beat


Στα 1981 ο Παπαντρέας (ο σίνιορ) ανεβαίνει στην εξουσία κι αρχίζει να διαλύει οράματα και ελπίδες. Εν των μεταξύ, στην Αγγλία το ska κίνημα αρχίζει να επιβάλλεται, όταν οι Madness ξεκινούν (κάνοντας steps beyond) να ζπρώχνουν τα ξεκινήματα των μανιοκαταθλιπτικών Smiths.

Ένα χρόνο πριν, η οικογένεια του Τόλη Φασόη μετακομίζει στην Ελλάδα από τη Νότια Αφρική. Ανήσυχος νεαρός, επηρεασμένος από την punk σκηνή και με ένα συγκρότημα ήδη πίσω του (Introverts στη Ν. Αφρική), ο Φασόης αρχίζει να συχνάζει στο γνωστό δισκάδικο Happenig της Χ. Τρικούπη. Εκεί, έρχεται σε επαφή με κάτι τύπους-μουσικούς (Γιώργος Καραγιαννίδης και Πέτρος Σκούταρης από τους Bees - για όσους θυμούνται) και φτιάχνουν τους Sharp Ties.

Και γεννηθείτο το Get that Beat (1981), ένας από τους καλύτερους δίσκους αγγλόφωνου στίχου που κυκλοφόρησε ποτέ στη ψωροκώσταινα. Για την εποχή του, ο δίσκος αυτός ήταν ότι πιο κοντινό υπήρχε στην μουσική σκηνή της βρεταννίας. Με ήχους καθαρής power pop αλλά και με στοιχεία reggae το δισκάκι γνώρισε τεράστια επιτυχία. Περιττό ν'αναφέρω το smash hit, ομώνυμο τραγούδι που ακόμα ακούγεται παντού.

Για όσους έζησαν εκείνη την εποχή.