Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

Left to my own devices


Σκέφτηκα την βροχερή τούτη βδομάδα να την αρχίσω ρυθμικά.
Και τι πιο μελωδικά ρυθμικό από αυτήν εδώ την μπάντα που, αν μη τι άλλο, δόξασε (και συνεχίζει μέχρι σήμερα να δοξάζει) την synthpop σε όλες τις εκφάνσεις της.
Οι Neil Tennant και Chris Lowe γνωρίστηκαν στα 1981 σ'ένα μαγαζί ηλεκτρονικών στο Τσέλσι της Ινγκλετέρας. Πράγμα φυσιολογικό, αφού και οι δύο ήσαντε οπαδοί της νεοανερχόμενης τότενες ηλεκτρονικής pop.
Άρχισαν να δουλεύουν μαζί, σ'ένα μικρό στούντιο στο Camden Town και αυτοαποκαλούνταν West End από την αγάπη τους γι'αυτές τις συνοικίες της Λόντρας.
Έπειτα, επειδή μερικά φιλαράκια τους δούλευαν σε pet shop αποφάσισαν να κολλήσουν αυτό το Pet Shop Boys στο ταλέντο τους.
Και τι ταλέντο λέω εγώ ...

Το ξύπνημα ήρθε στα 1983, όταν ο Tennant πήγε να πάρει συνέντευξη από τους Police για λογαριασμό ενός περιοδικού και γνώρισε τον διάσημο τότε παραγωγό Bobby Orlando (πιο γνωστό σαν Bobby "O").
Με το πρώτο τους κι'όλας κομμάτι (West End Girls) καθιερώθηκαν στο Αμέρικα. Έμενε μόνο η Ευρώπη, που, με τη σειρά της, κατακτήθηκε αμαχητί στα 1985, όταν ο Tom Watkins τους έβαλε και υπέγραψαν σε ιγκλέζικο label (Parlophone).
Ήταν η αρχή ενός υπέροχου ταξιδιού που κρατάει μέχρι σήμερα.

Η μουσική τους είναι μια απίστευτα μελωδική synthpop που περιδιαβαίνει χαρωπά τα μονοπάτια της dance, αγγίζοντας και λίγο τα χωράφια της house, αλλά όχι πολύ. Όσο χρειάζεται.
Φανατικοί οπαδοί και οι δύο του Fairlight CMI, κατόρθωσαν και δημιούργησαν υπέροχες electro μελωδίες, ανοίγοντας τον δρόμο σε πολλούς άλλους.
Όποιος γουστάρει, οι Pet Shop Boys έρχονται στην Ελλάδα στις 20 τούτου του μήνα στο Metropolitan Expo (αεροδρόμιο ΕΛ-ΒΕΝ) και στη Σαλόνικα στις 21 στο κλειστό γήπεδο του ΖΜΠΑΟΚ (Πυλαία).
Και με κανονικές τιμές παρακαλώ. Όχι υπερβολές.
Αυτά.
Καλή βδομάδα.


West End Girls
Love Comes Quickly
Opportunities
Suburbia
It's a Sin
What Have I Done to Deserve This
Rent
Always on my Mind
Heart
Domino Dancing
Left to My Own Devices
Go West
Where the Streets Have No Name / Can't Take my Eyes Of You

3 σχόλια:

Ourbax είπε...

Πολύ καλά τα νέα που μας φέρνετε σήμερα, θα προσπαθήσουμε να είμαστε εκεί. Οι Pet shop boys είναι οι αγαπημένοι μας.

Green_revenger είπε...

http://www.ticketservices.gr/el/PetshopBoysAthens-418.php

Τα σέβη μου Κύριε Πρόεδρε.
πληροφορίες στο link παραπάνω
g r

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.