Παρασκευή 12 Ιουνίου 2009

Εμείς και οι άλλοι

Για το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και τον χώρο μέσα από τον οποίο εγώ πάλεψα και παλεύω δεν είχα σκοπό να γράψω ακόμα τίποτα.
Περίμενα (και περιμένω) να διαβάσω, ν'ακούσω και να συζητήσω πριν καταλήξω σε κάποιες σκέψεις, τις οποίες ναι μεν τις έχω εδώ και καιρό, αλλά (όπως κάθε σκέψη και άποψη) χρειάζονται την επεξεργασία τους.

Με άλλα λόγια, ήμουν, είμαι και θα είμαι εναντίον της κάθε πρεμούρας.

Όμως, και να θες ν'αγιάσεις δεν σ'αφήνουν.
Έλαβα προχθές ένα e-mail από αγαπημένη φίλη και συντρόφισα, η οποία, αφού μας πληροφορεί για τις δηλώσεις του "αυτοκράτορα" Λεωνίδα Κύρκου κι αφού μας αποτρέπει να διαβάσουμε την ανακοίνωση της ανανεωτικής πτέρυγας του ΣΥΝ (για όσους απο μας έχουμε καρδιολογικά προβλήματα), καταλήγει με το εξής :

"Φίλοι και σύντροφοι του ΣΥΝ προτίθεστε να κάνετε κάτι; Ή θα στείλετε όλη τη μεταπολιτευτική αριστερά και τις νεότερες γενιές σε βάθος 15-20 χρόνων στο σπίτι τους;"


Υποθέτοντας, ότι η παραπάνω φράση προκύπτει από τις δηλώσεις Κύρκου και την ανακοίνωση των ανανεωτικών, μπαίνω στον πειρασμό να την σχολιάσω κομμάτι. Επειδή δεν έχω (ακόμα) καρδιολογικά προβλήματα, διάβασα με προσοχή την ανακοίνωση της ανανεωτικής πτέρυγας και με σεβασμό τις δηλώσεις του Λεωνίδα του Κύρκου.
Τις βρήκα και τις δύο άστοχες, άκαιρες και αβάσιμες.
Και θα έτεινα να προσυπογράψω την ερώτηση της αγαπημένης μου συντρόφισας, μόνο που έχω κάποιους μικρούς ενδοιασμούς ρε γαμώτο.


Κατ'αρχήν, σε ποιους ακριβώς "φίλους" και "συντρόφους" να την απευθύνω. Μιας και δεν ανήκω στο ΣΥΝ, υποθέτω στο πλειοψηφικό ρεύμα, το κοινώς αποκαλούμενο και "αριστερό". Αυτό δηλαδή που μάζωξε περίπου 76% στο τελευταίο συνέδριο. Αυτό που εξέλεξε τον Αλέξη Τσίπρα πρόεδρο. Αυτό που την Κυριακή το βράδυ, και πριν βγει η ανακοίνωση των ανανεωτικών, έσπευσε να δηλώσει πως δεν αλλάζει η γραμμή. Και το δήλωσε και ως ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα, απουσία του νόμιμου προέδρου. Εκτός κι αν ο Αλέκος Αλαβάνος δεν είναι πλέον πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, οπότε έχασα επεισόδια.


Έπειτα, για ποιον ακριβώς λόγο να την απευθύνω. Προφανώς για να "κάνουν κάτι". Ναι, αλλά τι; Απ'όσο μπορώ να θυμάμαι, τις εκλογές, όπως και όλη την πολιτική γραμμή, το αριστερό ρεύμα την έχει πάρει στις πλάτες του εδώ και κανα χρόνο. Άρα, τι παραπάνω θα κάνει τώρα; Θα "πάρει κεφάλια"; Και ως τι θα το πράξει; Ως δικαιωμένος στις πολιτικές του επιλογές; Ως νικητής; Ως ο κατέχων την απόλυτη πολιτική αλήθεια; Μακάρι να ήταν έτσι. Γιατί σήμερα θα χαιρόμασταν όλοι. Δεν είναι όμως.

Υπάρχει και κάτι άλλο. Μακριά από μένα η εκπροσώπηση του οποιουδήποτε (πέραν εμού) και το όποιο καπέλωμα, αλλά με βάση ποια στοιχεία η "μεταπολιτευτική αριστερά" και οι νεότεροι αριστεροί "σε βάθος 15-20 χρόνων" εκφράζονται νομοτελειακά από τη νεαρά ηγεσία του ΣΥΝ; Είμαστε βέβαιοι πως οι αριστεροί των 40-60 χρόνων στην πλειοψηφία τους νιώθουν να τους αφορούν ή και τους εκφράζουν οι απόψεις της νέας ηγετικής ομάδας του ΣΥΝ; Αν ναι, από που προκύπτει; Και μην ακούσω από την πλειοψηφία του συνεδρίου, γιατί οι παλιοί αριστεροί ξέρουν πάρα πολύ καλά πως εκλέγονται οι σύνεδροι κάθε φορά. Από την άλλη, είμαστε βέβαιοι πως η πολιτική των καταλήψεων των λυκείων στα 1991 μπορεί να μεταφερθεί (γλωσσολογικά τε και πραγματιστικά) στα 2009; Ή, για να το γενικεύσουμε λίγο, πόσο κόσμο μπορεί να αφορά η μόνη κινηματική φρασεολογία και πολιτική που προσπαθούμε εδώ κι ένα χρόνο να φορέσουμε κουστούμι στον ΣΥΡΙΖΑ; Οι εκλογές μας έδειξαν πως πολύ λίγον. Ακόμα λιγότερο κι απ'το 2007.

Έχει λοιπόν άδικο η αγαπημένη μου συντρόφισα;

Όχι και πάλι όχι.
Απλά βλέπει μόνο το ένα μέρος του προβλήματος.
Αστοχίες, μαλακίες, μικροπολιτικές και εσφαλμένες πολιτικές κινήσεις έγιναν και από τις δύο μεριές. Πριν λίγο σας μίλησα για την πρεμούρα και των δύο, από την Κυριακή το βράδυ.
Όποιος σπεύδει να βγάλει ανακοίνωση είναι μεμψίμοιρος. Όποιος σπεύδει να προειδοποιήσει πως δεν αλλάζει (η προφανώς λάθος γραμμή) αρμενίζει στραβά. Απλά πράγματα.
Ας κάτσουμε λοιπόν να βρούμε λύση χωρίς αφορισμούς. Ας μην ξαναχύσουμε την καρδάρα με το γάλα που με τόσο κόπο γεμίσαμε. Ο κόσμος φάνηκε πως περιμένει από τη ριζοσπαστική αριστερά πολλά. Ας προσπαθήσουμε να κάνουμε όσα περισσότερα μπορούμε. Χωρίς αποκλεισμούς και χωρίς καταστατικές αηδίες του στυλ "2 θητείες" και άλλα τέτοια χαρωπά, που δίνουν την εντύπωση μάχης χαρακωμάτων (εκτός κι αν είναι τέτοιες).

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα νέο δυναμικό εγχείρημα από το οποίο δεν περισσεύει κανείς.
Απλά χρειάζεται επιτέλους σοβαρή δουλειά για να διαμορφώσει ένα πολιτικό πρόγραμμα ΕΦΙΚΤΩΝ λύσεων και όχι αριστερίστικων διακηρύξεων.

Σε ότι με αφορά, εκεί εστιάζω το πραγματικό πρόβλημα.
Και κάτι τελευταίο : δεν έχω ακόμα πεισθεί ότι η γενιά των 40-60 θα "πάει σπίτι της" επειδή ο Κύρκος έβγαλε τα σώψυχά του ή επειδή κάποιοι ζήτησαν (ανόητα) συνεργασία με τους "Οικολόγους Πράσινους". Αντίθετα, ξέρω μερικούς που φρίκαραν, όταν άκουγαν στην τηλεόραση τις προτροπές μας "να φέρουμε την εξέγερση στα σχολεία" τον περασμένο Δεκέμβρη, κι ενώ η Ελλάδα καιγόταν τόσο από τη φλόγα των μαθητών, όσο όμως κι από ένα τσούρμο προβοκάτορες που εμείς (πάλι) αναγάγαμε σε επαναστάτες μαχητές των δρόμων.

Και πήγαν σπίτια τους, ή για μπάνιο την περασμένη Κυριακή.

Αυτοί μας αφορούν ή θα κάνουμε την επανάσταση μόνοι μας;

27 σχόλια:

Αntidrasex είπε...

Υπογραφές μαζεύεις?

Αntidrasex είπε...

(για να υπογράψω εννοώ, γιατί τώρα που το διαβάζω, παίρνει δύο ερμηνείες)

demetrat είπε...

Δεν την είδα τη δήλωση το Λεωνίδα Κύρκου, αλλά και πάλι δεν μπορω να τον φανταστώ αυτοκράτορα ,γκουρού και σμιχτοφρύδη στη θέση του θεού.
Στο σπίτι του πήγε πιά, αφού το καθήκον του τόκανε όταν του ζητήθηκε ,και μπορεί να λέει.
Άν θεωρεί πως το δικαιούται.
Εμείς εξ' άλλου, που δεν πιστεύουμε σε θεούς και αυτοκράτορες,τον κρατάμε πιά ως ιστορία.
Άμα θέλουμε.
Ως εκ τούτου, δεν καταλαβαίνω τη χυδαιότητα των παλληκαριών της φακής......... συγγνώμη της Αυγής ήθελα να πω.
Τώρα , γιά τα άλλα.
Τα πιό πολλά που λες, είναι και δικά μας ερωτηματικά.
Οι Εμείς , είμαστε μάλλον, αυτοί που αποφασίσαμε να πάμε σπίτια μας,-κι όχι γιατί μας έστειλε ο Λεωνίδας- αλλά παρόλα αυτά, λαχταράμε το καλύτερο γιά τους πολλούς.
Και το παλεύουμε όσο μπορούμε, κι όσο δε μπορούμε.
Κι αναφορά δε δίνουμε.
Αυτό που δεν παλεύεται είναι η στραβωμάρα.
Η τύφλα μιάς γενιάς, που επειδή φύλαξε η μάννα της κι ο πατέρας της (σπανίως) σκοπιά, όταν σκέφτηκε να κάνει επανάσταση,πίστεψε πως τήν έκανε κιόλας.
Αν ξαναδείς τη συντρόφισσα, πες της εκ μέρους αριστερής που πήγε σπίτι της εν πλήρει συνειδήσει, ότι , τη βάρδια μου τήν έκανα μιά φορά απόξω από λύκειο.
Και πως όταν συμμαζεύτηκαν τα παιδιά μου στο σπίτι και το κουβεντιάσαμε, είδαν πως είχαμε δίκιο και δεν ξαναεπιχείρησαν το τοιούτον.
Αν λοιπον, ετούτοι οι καταληψίες , δεν ξεστραβωθούν να δουν, πως κάποιοι άλλοι τα ξέρουν πιο καλά απ'αυτούς,Εκεί θα μείνουν.
Κρεμασμένοι μιά ζωή στα κάγγελα του λυκείου, με ένα τρύπιο αεροπανώ
να γράφει με μαύρα και κόκκινα γράμματα : καταλήψη
και χωρίς πιά κανέναν να τους φυλάει απ'όξω.

δ

demetrat είπε...

ΑΑΑΑΑΑΑΑ !!ξέχασα

Ν' αγιάσει το στόμα σου!!!!!!!!!!!

Green_revenger είπε...

Όχι ρε σεξοαντιδραστικέ
δεν μαζεύω καμία υπογραφή
απλά έτσι τα βλέπω τα πράγματα
και δυστυχώς για την ηγεσία
έτσι τα βλέπουν πάρα πολλοί άνθρωποι που νιώθουν στη γωνία
g r

Green_revenger είπε...

ντομάτα
το ξέρω ότι συμφωνούμε
και δικές σου απόψεις μετέφερα μιας και τα έζησες από πρώτο χέρι.
ποιος μας ακούει όμως
μέχρι ζηλιάρη με είπαν διάολε
g r

Αntidrasex είπε...

Το κατάλαβα ότι δεν θα ακουγόταν σωστά το πρώτο σχόλιο.
Δεν ήταν ερώτηση για το τι κάνεις, αλλά για το αν δέχεσαι υπογραφές.

Ποιο καλά θα ήταν να σου έγραφα και εγώ το "Να αγιάσει το στόμα σου".

Green_revenger είπε...

και κάτι άλλο για την Αυγή.
κάποιοι λεωνίδες μάτωσαν κάποτε ρε πούστη μου για να συνεχίσει να υπάρχει η Αυγή και να βγαίνει με πρωτοσέλιδα αφιερώματα για την "ώρα του περιβάλλοντος" και να μας ξεφτιλίζει όλους.
τόσο γρήγορα ξεχνάμε;
g r

demetrat είπε...

αντίδρασις
πέστο εσύ, και στο παραχωρώ εγώ.
:))

aKanonisti είπε...

Τι να ζηλέψει ο απόλυτος δάσκαλος.. που τα λέει απλα και τσεκουράτα???

Δαγκωτή υποστήριξη και από την Θεσσαλονίκη....

Αντε γιατί άμα ανοίξω τον στόμα μου... θα γίνει... της αποδόμησης...

:-))))

demetrat είπε...

τι να τους ζηλέψεις;
ρώτησες;
και για την αυγή.
Εμείς δεν ξεχνάμε.Και μάθαμε και τα παιδιά μας όσα έπρεπε.
Μας έχουν βαφτίσει νοικοκυραίους και δεν τους νοιάζουμε.
Αλλά είμαστε πάντα στο δρόμο,και δεν το ξέρουνε.
δ

Αntidrasex είπε...

Μιας και συμφωνούμε όλοι, να κάνουμε μια φράξια στο ΣΥΡΙΖΑ?

Ακανόνιστη Πράσινη Εκδικητική Αντιδραστική Σεξοφράξια Αγριοντοματών.
ΑΠΕΑΣΑ.

aKanonisti είπε...

@Αντιδραστικέ....
Το πρόβλημα στο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι ο καθένας θέλει να κάνει φράξια...
διεκδικόντας τον "χώρο" του... και όχι τον κοινό τόπο...
Εγώ νομίζω πως αυτή είναι καθαρά καπιταλιστική συμπεριφορά... και πρέπει να την αποβάλουμε όλοι...

Ολα τα παραπάνω παραδείγματα του Δάσκαλου.. αυτή την γαμω-συμπεριφορά υποδεικνύανε... σε όλους τους συριζοχώρους...

Υ.Γ.Την φράξια θα την ονομάζαμε..
Πράσινη Αντιδραστική Σεξοφράξια Ακανόνιστης Αγριοντομάτας

Πάσαα και γκόλ....

Unknown είπε...

Aγαπητοί/τες θα μιλήσω μόνο για τα περί Κύρκου.

Τα άλλα είναι όλα για διάλογο χωρίς προκαταλήψεις.

Για τον Λεωνίδα τώρα. Προφανώς είναι σεβαστή η αποψή του αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί κάποιος να κάνει κριτική.

Ο Λεωνίδας λοιπόν επιμένει στην γραμμή του από το 1974 και μιλάει και σήμερα στην δηλωσή του για μια νέα ΕΑΔΕ...

Γιατί λοιπόν να μην σκεφτώ εγώ ότι η πρόταση από τους ανανεωτικούς στους ΟΠ που είναι μέσα σε οποιαδήποτε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ δεν είναι μιά νέα στρατηγική ΕΑΔΕ ενάντια στον κίνδυνο ΝΔ-ΛΑΟΣ.

Η μη στήριξη του Κύρκου στο ψηφοδέλτιο σεβαστή η κριτική του σεβαστή αλλά ως εδώ.

Η άποψη ότι δεν πρέπει να γίνεται οποιαδήποτε κριτική στον Λεωνίδα, μήπως είναι σταλινική τακτική.
Γι αυτό λέω μήπως το "δεν δικαιούστε να ομιλείται" έχει μυρωδιά ...Πατερούλη.

Τέλος θέλω να υπενθυμίσω ότι χωρίς τον ΣΥΡΙΖΑ που τόσο υβρίζεται στην κυριολεξία από αρκετούς από την Α.Α. σήμερα πιθανότατα να μην υπήρχε ο ΣΥΝ ως κοινοβουλευτικό κόμμα και πολλά στελέχη του που είναι βουλευτές, διευθυντές Κ.Ο. επαγγελματιά στελέχη δεν θα είχαν την πολυτέλεια να κάνουν "υψηλή" πολιτική.

Λίγος σεβασμός σε χιλιάδες "μαλάκες" που αγωνίστηκαν για αυτό το χώρο δεν βλάπτει.

Αλέκος Λ.

Unknown είπε...

To apodrasi φυσικά μπήκε από λάθος...

Διαβάστε κι' αυτό και εγώ νομίζω ότι πρέπει να επικρατήσει ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση. Αν δεν υπάρχει σχέδιο διάλυσης του ΣΥΡΙΖΑ απ' τα μέσα όλα μπορούν να συζητηθούν.

Εφιάλτες
Βασίλης Μουλόπουλος | Τετάρτη 10 Ιουνίου 2009

Αν κάποιος κάτσει και μετρήσει τις αναλύσεις των εκλογικών αποτελεσμάτων που γράφτηκαν για το «μήνυμα των ευρωεκλογών», θα διαπιστώσει ότι η πλειονότητά τους ασχολείται με τον ΣΥΡΙΖΑ. Εκπρόσωποι όλου του πολιτικού φάσματος και διαμορφωτές της κοινής γνώμης αφιερώνουν τον χρόνο τους και τη φαιά ουσία τους σε ποσοστά δυσανάλογα με τη δύναμή του. Λες και την περασμένη Κυριακή δεν είχαμε ευρωεκλογές αλλά δημοψήφισμα για τον Τσίπρα.

Και μια και μιλάμε για μηνύματα, ένα που εγώ λαμβάνω, όχι από την κάλπη, αλλά από τους καρδινάλιους των μέντια και τους μανδαρίνους των κομμάτων, είναι το αίσθημα ανακούφισης.

Την ίδια ανακούφιση που εκφράζει και η Ανν Απλμπάουμ στη χθεσινή «Washington Ρost», διαπιστώνοντας ότι «η σύγκρουση της Ευρώπης με τη Δεξιά και την αγορά δεν υπήρξε».

Τα κακά παιδιά χάσανε, η αμφισβήτηση στο οικονομικο-πολιτικό κατεστημένο ηττήθηκε, το φάντασμα εξορκίστηκε. Ναι, ο μεγάλος χαμένος των ευρωεκλογών είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Οχι γιατί πήρε 4,7%, δηλαδή 0,4% λιγότερο από τις εκλογές του 2007, αλλά γιατί η εκλογική του καθήλωση επιτρέπει στο σύστημα να κοιμάται χωρίς εφιάλτες.

Ή μάλλον να απελευθερώσει τους δικούς του ακροδεξιούς και νεοφιλελεύθερους εφιάλτες και να τους βγάλει στο σεργιάνι της πολιτικής και της κοινωνίας.

Αλλά για να αγωνιούν τόσο πολλοί για το παρόν και το μέλλον ενός κόμματος του 4,7% κάποιο λάκκο έχει η φάβα. Για να ενδιαφέρονται τόσο πολλοί να το αγοράσουν, να το κατεδαφίσουν, να το υπενοικιάσουν ή να αναλάβουν το μάνατζμεντ με κάνει να υποψιάζομαι ότι κάτι εξακολουθούν να φοβούνται. Και αυτό πράγματι είναι ένα μήνυμα αισιόδοξο για την επόμενη ημέρα του ΣΥΡΙΖΑ. Το πολιτικό παιχνίδι τώρα αρχίζει. Η ύφεση και οι κοινωνικές συγκρούσεις ανακατεύουν συνεχώς την τράπουλα στο τραπέζι της πολιτικής. Το παιχνίδι θα είναι βρώμικο.

Τα χτυπήματα στον ΣΥΡΙΖΑ θα πολλαπλασιαστούν, οι απόπειρες εξαγοράς του και ενσωμάτωσής του θα ενταθούν, οι προσπάθειες πολιτικής και ηθικής εξόντωσης της ηγεσίας του θα πληθύνουν. Γι΄ αυτό χρειάζεται ευφυΐα και ψυχραιμία.

Στην πολιτική υπάρχουν κερδισμένες και χαμένες μάχες. Αλλά τον πόλεμο τον χάνεις όταν δεν διδάσκεσαι από τις ήττες σου. Ή όταν αφήνεις τους Εφιάλτες να ανοίξουν μονοπάτι στους Πέρσες για να σε χτυπήσουν πισώπλατα.

Α. Λύτρας

Ο κ. Μουλόπολος είναι πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στον Τύπο και διευθυντής του καθημερινού Βήματος

demetrat είπε...

"Η άποψη ότι δεν πρέπει να γίνεται ""οποιαδήποτε κριτική στον Λεωνίδα, μήπως είναι σταλινική τακτική.
Γι αυτό λέω μήπως το "δεν δικαιούστε να ομιλείται" έχει μυρωδιά ...Πατερούλη. "
..........................
Μόνο εσύ το κατάλαβες έτσι.
Τις σταλινικές ταχτικές τις έχουμε ξαποστείλει από καιρό πριν.
Όταν κάψαμε την καλύβα μας.
Τότε που τα παιδάκια που χυδαιολογούν στην αυγή σήμερα , δεν ήταν κάν στο πρόγραμμα τεκνοποίησησης.
Κανείς δεν είπε πως απαγορεύεται η κριτική,αυτό μας έλειπε τώρα πίσω- πίσω.
Το θέμα η κριτική να μήν είναι χυδαία και αυθάδης.
Στο κάτω -κάτω της γραφής, κριτική στην κριτική της αυγής κάνουμε.
Ή απαγορεύεται κι αυτό;
Και σαν πολύ γνωστές μου ακούγονται οι ταχτικές, που τρομάζουν με λέξεις τον κόσμο.
Δέεεεεεε ..........
Εμείς δε μιλάμε πιά τα ελληνικά με τσιτάτα.
Έχουμε αποφασίσει να μιλάμε καθημερινά απλά ελληνικά.
Εμείς αγαπητέ, είμαστε οι άλλοι μαλάκες που προσπαθούμε να πείσουμε τους νοικοκυραίους που φτύνετε εσείς στην πράξη, πως τα πράμματα δεν είναι έτσι όπως τάχετε κάνει.

Πιάσ'τ'αυγό και κούρευτο δηλαδή.
Εμείς είμαστε αυτοί που σας φυλάμε μέχρι τώρα.
Πάρτε το χαμπάρι.
Δήμητρα.

Unknown είπε...

Τι χυδαίο έγραψε η αυγή για τον Λεωνίδα?

Αλέκος Λ.

Υγ. Επειδή δεν γνωριζόμαστε δεν καταλαβαίνω το εσείς και εμείς?

Unknown είπε...

και επίσης αφού δεν το έχεις δει, διάβασε και το σημείο της δήλωσης του Λεωνίδα που προκάλεσε πολλές αντιδράσεις.

"Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν πήγε καθόλου καλά, το μεγάλο λάθος είναι ότι μέσα σε αυτό το συνεταιρισμό ο ΣΥΝ εξαφανίστηκε και στη θέση του εγκαταστάθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ, με τις ποικιλώνυμες συνιστώσες του οι οποίες αυθαδίασαν σε βαθμό που ήθελαν να επιβάλλουν τις απόψεις τουs"

Aλέκος

Unknown είπε...

και κάτι ακόμη η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν των "ποικιλώνυμων συνιστωσών" αλλά και της πολύ μεγάλης πλειοψηφίας του ΣΥΝ.

Άρα όλοι αυτοί "αυθαδίασαν" κατά τον Λεωνίδα. Ενάντια σε ποιόν δεν μας είπε.

Επίσης το ότι από όλα τα ΜΜΕ βγήκε και έκανε δηλώσεις στον Πρετεντέρη εμένα με χάλασε ιδιαιτέρως.

Αυτά και τέλος από μένα
Καλό ΣΚ

aKanonisti είπε...

Γιατί αναφερόμαστε μόνο στον Κύρκο?
Ναι κάποτε ήταν ένα σύμβολο...
μετά... ξεθώριασε...και τώρα.. είναι ένας παππούς...

Οταν ένας παππούς έχει άνοια, απολογούνται οι συγγενείς για τις ασυναρτησίες που λέει???
Οχι... σωπαίνουν... του λένε.."ναι..παππού" γλυκά...και κλείνουν το μάτι στους ξένους...

Αρα.. το αληθινό πρόβλημα δεν είναι ο Κύρκος...

Κατά την γνώμη μου είναι οτι ο καθένας διεκδικεί την απόλυτη αλήθεια...την απόλυτα καθαρή αριστερά...
Απόλυτη αλήθεια δεν υπάρχει για τίποτα...πόσο μάλλον για ένα όραμα?

Υπάρχουν κοινά προβλήματα, κοινοί στόχοι και αν τελικά εχουν σημασία... πρέπει να ενωθούμε να τα κυνηγήσουμε...

Με κάθε τρόπο..με όλες τις τεχνικές...

Υποτίθεται για αυτό φτιάχτηκε το ΣΥΡΙΖΑ...

Και ναι... τα Media πολεμούν το Συριζα.. όπως και κάθε πιθανή αντίσταση... αλλά εμείς γιατί μασάμε???
Εχω βαρεθεί να διαβάζω κριτικές, αναλύσεις και αφορισμούς, πουθενά δεν είδα αληθινη αυτοκριτική...
Για όλα φταίνε οι άλλοι...

Και για να τελείωνω το σχόλιο σεντόνι...
Ο,τι δημιουργικό έχει (και όχι είχε) να προσφέρει το Συριζα είναι ένα μεγάλο κοινωνικό μέτωπο, στην αδικία...με πολλαπλάσιες δυνατότητες σε σχέση με τα άλλα αριστερά σχήματα, λόγω αποδομημένου και σύνθετου τρόπου πάλης...

Γιατί να το περιορίζουμε??

Ποιον άραγε συμφέρει???

Green_revenger είπε...

Η κριτική δεν μ'ενόχλησε, ούτε και πρόκειται ν'ακούσετε από μένα περιορισμούς στην κριτική.
Προφανώς παρανοήθηκα για τον Κύρκο, σε βαθμό που να τον δαιμονοποιούμε ως άλλον "πατερούλη".
Είπα καθαρά, ότι η παρέμβασή του ήταν χάλια μαύρα.
Δεν φταίει όμως αυτός για την στασιμότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Άρα, ας αφήσουμε τους τράγους κι ας δούμε τι έφταιξε. Χωρίς εκ των προτέρων ανόητες δηλώσεις"δεν αλλάζουμε τη γραμμή", χωρίς ηλίθιες ανακοινώσεις περί συνεργασίας με οικολόγους γιαλαντζί.
Αν η γραμμή είναι (που είναι) λάθος την αλλάζουμε και προχωράμε χωρίς τους πράσινους.
Μέλημά μας δεν είναι να πέσουν κεφάλια, αλλά να κάνουμε τον κόσμο να πιστέψει σε μας.
Με καθάριο πολιτικό λόγο και εφικτές - πραγματοποιήσιμες προτάσεις.
Τον κόσμο είπα όμως. Όλον τον κόσμο. Προσέξτε το αυτό γιατί είναι σημαντικό.

Green_revenger είπε...

Και θα το επαναλάβω : ο καθένας να μιλάει για τον εαυτό του και την ηλικία του και να μην προδικάζει τις κινήσεις της "μεταπολιτευτικής αριστεράς" σύμφωνα με τα δικά του μέτρα και σταθμά.
Μπορεί και να εκπλαγεί αρνητικά.
g r

demetrat είπε...

ακανόνιστη,


""Στο σπίτι του πήγε πιά, αφού το καθήκον του τόκανε όταν του ζητήθηκε ,και μπορεί να λέει.
Άν θεωρεί πως το δικαιούται.
Εμείς εξ' άλλου, που δεν πιστεύουμε σε θεούς και αυτοκράτορες,τον κρατάμε πιά ως ιστορία.
Άμα θέλουμε.""

αυτό είπα και γω απ'την αρχή με δικά μου λόγια.
Και όχι δεν έχει άνοια, ούτε και ακράτεια.
Απλώς βλέπει τα πράμματα αλλιώς απ΄ ότι εγώ.
Ε!δε με ενοχλεί πιά ο γερος, εγώ τραβάω το δρόμο μου.
(κολλησαμε στον κύρκο, γιατι μόνο γιαυτόν έγινε κουβέντα)
δ

aKanonisti είπε...

Η καλύτερη ανάλυση που διάβασα...
η οποια νομίζω, μπορει να αποτελέσει αφετηρία ενός δημιουργικού διαλόγου,
είναι η εξής:
"Σε πλήθος ανθρώπων χάνεται η δυνατότητα τόσο στο να εξηγηθούν οι αιτιακές συσχετίσεις των κοινωνικών πραγμάτων στη δυναμική τους ιστορικότητα όσο και να προβληθούν από τους ενδιαφερομένους αιτήματα για τη μεταβολή του υπάρχοντος με εύλογο τρόπο.
Η συνεπακόλουθη απώλεια νοήματος και ορίζοντα ελπίδας αναπληρώνεται στρεβλά με κάθε λογής υποκατάστατα και πλαστές μορφές συνείδησης."
"Δεν μπορεσαμε να πεισουμε”
(Αυγη, 12.6.2009)
Κώστας Σταμάτης

Νομίζω καλύπτει όλες τις πλευρές...
και εντοπίζει το βασικό πρόβλημα....

Διαφωνεί κανείς????

aKanonisti είπε...

Μέσα στις παραπάνω πλαστές μορφές αριστερής συνείδησης, θα έβαζα τον Κύρκο...μια και σε ενόχλησε Δήμητρα.. η παρομοίωση της άνοιας...
(εγώ νομίζω πως αυτό είναι πιο σκληρό...αλλά οκ)

*και εμμένω πως η πολιτική πρέπει να μιλάει στον κόσμο, με καθημερινή γλώσσα και όχι με ποίηση ή πολυσύλλαβες λέξεις...

demetrat είπε...

απόδραση

Εμείς είμαστε : ο Νίκος,η Κική,ο Μήτσος,εγώ, ο Γιώργος, η μάννα μου, και Ο Νίκος πάλι.
Α! και η Χριστίνα η κουμπάρα μου με την κόρη της που δεν ψηφίζει ακόμα.
Είμαστε εμείς, γιατί η αντωνυμία στον πληθυντικό μας καλύπτει.
Εσείς , είναι που δεν είστε εμείς.
Τόσο απλό.
Κάπως πρέπει να λεγόμαστε αφού δεν γνωριζόμαστε.
δ


υ.γ
και γω θα χαλιόμουνα αν τον έβλεπα στον Πρετεντέρη .
Παρόλα αυτά σέβομαι αυτά που ήταν και προχωράω στο δρόμο μου.
Προδότη δεν θα τον πω.
Εμας, μας μάθανε να αγαπάμε και τους δηλωσίες.
Τι σόϊ αριστερή θα ήμουνα άλλωστε!
δ

Γιάννης Καραμήτρος είπε...

Τον ΣΥΝ τον συμπαθώ για δύο λόγους:
1. Έχει μερικά αξιόλογα στελέχη.
2. Είναι συγγενικό κόμμα με τους Οικολόγους Πράσινους στους οποίους ανήκω.