Κυριακή 8 Μαρτίου 2009

Where the streets have no name (1980-1990)

Μαζώχτηκαν το 1976 στο Δουβλίνο κι από τότε συνεχίζουν οι ίδιοι κι απαράλλαχτοι να μου στοιχειώνουν την ύπαρξη. Ο Bono με την πρόστυχα ρομαντική φωνή, ο The Edge με την απίθανα περίεργη κιθάρα, ο Clayton με το στεγνό μπάσσο του και ο Mullen με τις μπαγκέτες του.
Οι U2 δεν μ'αρέσουν απλά. Είναι κομμάτι από τη ζωή μου. Με μεγάλωσαν και με ταξίδεψαν. Φυσικά δεν είναι οι μόνοι. Είναι όμως εξαιρετικά σημαντικοί.

Προχώρησα μόνος μου όλο το Παρίσι με το "Where the streets have no name", πόνεσα για χαμένες στιγμές με το "with or without you", πολιτικοποιήθηκα με το sunday bloody sunday", χόρεψα δακρυσμένος με το "new year's day", φλίπαρα με το when love comes to town".
Μια ζωή σας λέω. Και μάλιστα σε πραγματικό χρόνο.
Μη σας τα ζαλίσω με μένα όμως. Αυτοί οι Ιρλανδοί έχουν φτιάξει αριστουργήματα. Με αφήνουν παγερά αδιάφορο οι λαμογιές τους στην πολιτική. Μπορώ να συμφωνήσω μ'αυτούς που τους θεωρούν ακτιβιστές της αρπαχτής, φτάνει κι αυτοί να συμφωνήσουν πως με τη μουσική τους οι U2 πρόσθεσαν καινούργιες λέξεις στο λεξικό της rock.
Η πορεία τους χωρίζεται σε δύο μέρη. Από το 1976 (το 1980 στην ουσία) μέχρι το 1990, μεχρι το Rattle and Hum δηλαδή, και από τότε μέχρι και σήμερα.
Έτσι θα τους ακούσουμε κι εμείς.


With or without you
Where the streets have no name
Bad
I still haven't found what i'm looking for
I will follow
Desire
Pride (in the name of love)
Sunday bloody Sunday
New year's day
Angel of Harlem
The unforgettable fire
When love comes to town (B.B.King)

10 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Εχεις μάπα οθόνη, μάπα φωτογραφική μηχανή... καμιά φορά.. γίνεσαι στριμμένος και κακιασμένος..... αλλά βρε παλιοάτιμε... στην μουσική δεν παίζεσαι...

Νυσταγμένη... ήρθα να κλείσω το πι-σι... και ρίχνω μια τελευταία ματιά...και... πάω ως πιστή μουσικομαθήτρια να κατεβάσω την μουσική... χωρίς να την ακούσω βραδιάτικο... και.. πέφτω στην απόλυτη τραγουδάρα...

Αντε τώρα να κοιμηθώ κακούργε...
και δεν μπορώ να βγάλω βολτα τον σκύλο... τέτοια ώρα... κοιμάται...

Ουφ..

tantoguanto είπε...

Από τα ποιο αγαπημένα μου συγκροτήματα το απόλυτα ροκ μουσικό συγκρότημα!!!
Καλημέραααα!

Ο σκύλος της Βάλια Κάλντα είπε...

Καθένας με τον Μπόνο του, λέω 'γώ...

demetrat είπε...

άντε , καλά να συμφωνήσω.

δ
υ.γ αλλά όχι πως είναι το απόλυτοροκσυγκρότημα γιατί θα πάμε όλοι μαζί στον παράδεισο και θα μας βαράνε τα νταούλια από την κόλαση οι μεγάλοι ροκάδες, και θα μας κάνουν και καμούτσες που θάμαστε γιά πάντα κρυόκωλοι.Αυτά.

Green_revenger είπε...

ντομάτα
όχι ρε μην τρελλαθούμε.
και δεν είμαι κρυόκωλος.
είμαι χατ μπόι
g r

Green_revenger είπε...

σκύλε
συμφωνώ
g r

demetrat είπε...

ωραία , χάτ μπόι, τι θα γίνει, πότε θα μας πείτε πως γράφεις τα τραγούδια και τα κουβαλάς στο πόστ;
δ

aKanonisti είπε...

Χατ??? Σου έμεινε το καπέλο από την προηγούμενη ανάρτηση???
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχχαχαχα

Green_revenger είπε...

τίτσερ
αιταδιάλα
χαχαχαχαχαχαχαχα

ντομάτα
μιξάρεις τα τραγούδια σου, μπαίνεις www.sharemusic.com, τ'ανεβάζεις και μετά τα περνάς όπου θες. Αν θες να ζουλάς φωτό και να παίζει, πατάς την φωτό, πας στο πράσινο εικονίδιο επάνω στην γραμμή εργαλείων της ανάρτησης, αντιγράφεις την διεύθυνση από sharemusic και είσαι τζιτζί.

demetrat είπε...

Ε;