Δευτέρα 14 Ιουλίου 2008

....Υπάρχει, φυσικά, ένας θεός της γραφής και της ανάγνωσης, ένας θεός σιωπηλός, κοντινός, χαμένος: ένας θεός άπιαστος που δραπετεύει μέσα από τους τοίχους, το ξύλο, το κερί, τις σβησμένες οθόνες, ένας θεός που αριθμείται με κύτταρα.
Περασμένα μεσάνυχτα και το ίδιο γεγονός επαναλαμβάνεται μέσα στο δωμάτιο. Η βιβλιοθήκη στριφογυρίζει αργά γύρω από τον εαυτό της, ο χώρος ανοίγεται μαζί της, το ίδιο και ο χρόνος των όγκων. Καθένας τους με μία ιδιαίτερη ημερομηνία προφταίνει τους υπόλοιπους στην ίδια τσάκιση, στο ίδια καυτό χάος. Νιώθω τις στιβαγμένες σελίδες να ζουν στη φωτιά σαν τις σαλαμάνδρες, να δημιουργούν μόνες τους, κλαδιά και στάχτες, μια μόνη ιστορία γεμάτη θόρυβο και οργή, αλλά και ηδονή και χαρά. "Μια ξαφνική ικανοποίηση πλημμύρισε την ψυχή μου..." Σωστά, μόνο να υποθέσουμε ότι έχω τέτοια. Ψυχή.
Και η χαρά έλκει την ελπίδα, και η ελπίδα τα μυστικά φώτα που τυφλώνουν τη λογική. Ναι, ναι : η τυφλωμένη λογική, φοβερός τίτλος. Ο Rimbaud αυτοαπαγγέλλεται : "...ποτέ η ελπίδα, η επιστήμη κι η υπομονή το μαρτύριο δεν είναι δεδομένα. Όχι άλλα αύριο, μεταξωτά κλαδιά το καθήκον σας είναι η δύναμη..." "...μεταλλάχτηκα σε φαντασμαγορική όπερα : είδα ότι όλα τα έμβια έχουν μια μοιραία ευτυχία: η δράση δεν είναι η ζωή, αλλά ένας τρόπος να χαραμίσεις μια δύναμη, ένα γεγονός. Η ηθική δεν είναι τίποτα άλλο παρά μόνον η αδυναμία του μυαλού..."....
http://www.youtube.com/watch?v=5oGcfwKN5jY

7 σχόλια:

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τσουχτρα είπε...

Σε τι γλώσσα να γράψω που αν και....κουλτουριάρα (!!) ούτε γαλλικά ξέρω ούτε πιάνο ??

Ας δοκιμάσω λοιπόν....στη γλώσσα που ξέρω κάπως....
http://www.youtube.com/watch?v=Eds_ME_Ww6I&feature=related

Καλημέρα καλή εβδομάδα και καλή σταθερή και παθιασμένη συνέχεια ... :))

Green_revenger είπε...

Η κουλτούρα θέλει άντερα και μαγκιά, όχι πιάνο και γαλλικά.
Εγώ δεν έχω ούτε άντερα, ούτε μαγκιά.
Οπότε τόριξα στα γαλλικά και τη μουσική :)

Τσουχτρα είπε...

Ωχ...θα ρθει η α-κανόνιστη να μας πει για την ψευτομαγκιά...κτλ κτλ....

Υ.Γ. Ωραία η λεκτική επαλήθευση...

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τσουχτρα είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Τσουχτρα είπε...

It seems that you are the most experienced in... "enculer pour blanchir" business.Thus, it's all yours ! Comprende ? (No answer needed)


www.eisaiarketaeksypnigianakatalaveis.gr