Πέμπτη 2 Μαρτίου 2017

Fences



Αγαπημένα μου παιδιά καλημερούδια και καλό Μάρτη να 'χουμε.
Ξέρω, ξέρω. Χαθήκαμε, σας έλειψα, μου λείψατε κι'όλα τα σχετικά δακρύβρεχτα. Τα 'χουμε πει όμως : άμα θες να κάνεις καλή δουλίτσα (κι'όχι το soundtrack των αναμνήσεων και τέτοια όμορφα) θέλει χρόνο. Και χρόνος, δυστυχώς, δεν.

Για τη σύντομη επάνοδό μου διάλεξα τι άλλο; Soundtrack. Όχι όποιο κι'όποιο όμως. Soundtrack μιας μεγάλης ταινίας. Και soundtrack τρίκαλο.

Το Fences αγάπες είναι μια τεράστια ταινία. Σκηνοθετημένο (λίγο άγαρμπα η αλήθεια είναι) από τον τιτάνα Denzel Washinton (ο οποίος και πρωταγωνιστεί). Στην ουσία, ο Washinton πήρε το ομώνυμο θεατρικό έργο, βασισμένο στο βιβλίο του δις βραβευμένου με Πούλιντζερ August Wilson (1987) και στο οποίο πρωταγωνίστησε επίσης για 114 παραστάσεις.
Πρόκειται για την ζωή ενός μαύρου σκουπιδιάρη, με 2 παιδιά από διαφορετικές γυναίκες, με φυλακή για φόνο, ο οποίος ονειρεύεται καριέρα στο μπέιζπολ, πριν καταλήξει ανάμεσα στους φράχτες του σπιτιού, που αγόρασε από την αποζημίωση που πήρε ο αδελφός του, τραυματίας του Β' Πακοσμίου Πολέμου και τρελού-μέθυσου της γειτονιάς.
Ευθύς συμβολισμός του φράχτη που χώριζε τους μαύρους από την υπόλοιπη αμερική της δεκαετίας του '50. Ακόμα όμως κι'αυτά τα "θεμέλια", που φαίνεται να χτίζει με την στιβαρή παρουσία τς γυναίκας του (εκπληκτική Viola Davis) θα ξεριζωθούν, όταν θα καβαλήσει τον φράχτη, ψάχνοντας για μια ελευθερία που, στην ουσία, δεν γνώρισε ποτέ του.
Τα υπόλοιπα δείτε τα στην ταινία. Δεν θα χάσετε.
Μαζί τους, θα δούμε και τους Russell Hornsby, Jovan Alepo και Myketi Williamson
Έκανε πρεμιέρα στις 16 Δεκέμβρη 2016.

Στα του soundtrack τώρα, μιλάμε για ένα τεράστιο score. Το χρωστάμε σ'έναν πολύ μεγάλο του είδους (και γνωστό του νταλικόφωνου), στον βραζιλιάνο Marcelo Zarvos (1969), ο οποίος μας έχει χαρίσει μερικά εξαιρετικά soundtracks (Kissing Jessica Stein - 2001, The Door In The Floor - 2004, Rock The Kasbah - 2015 και μπόλικα άλλα).
Το soundtrack, το οποίο κυκλοφόρησε στις 15 Δεκέμβρη 2016, περιλαμβάνει τα 13 κομάτια του original score καθώς και 4 διαμάντια εποχής, επιλεγμένα από τον ίδιο τον σκηνοθέτη-πρωταγωνιστή.

Αυτά τα ολίγα.

Gabriel's Trumpet
Cory's Theme
Alone At The Bar
Gene de Paul - You Don't Know What Love Is
You Got The Devil In You
James Cleveland - Peace Be Still
A Womanless Man
Fences
Troy's Story
James Cleveland - I Will Wear A Crown
Rose's Teme
They Could Do Nothing For Her
Confession
City Hall
A Dog Named Blue
Sammy Cahn - Day By Day
God's Closet