Τετάρτη 6 Απριλίου 2016

Children Of The Sun


"Πάνω από 25 χρόνια ιστορίας και μερικοί από τους χαρακτηριστικότερους στίχους και ρυθμούς με τους οποίους έχεις χορέψει, έχεις πιει και έχεις “χτυπηθεί” σε κάποιο μπαρ ή σε κάποια συναυλία. Οι Nightstalker είναι ένα γκρουπ που δεν επιζητούσε ποτέ, ούτε χρειάζεται “ταμπέλες”. Χάριν συζήτησης, θα μπορούσαν να ονομαστούν μια “stoner rock” μπάντα, όμως είναι πολλά περισσότερα από αυτό. Πάνω από όλα αυθεντικοί, με δίσκους που δεν έχουν πέσει ποτέ κάτω του ανώτερου επιπέδου και με ένα τραγούδι, το “Children of the Sun”, που έβαλε τη δική του σφραγίδα στους “ροκ ύμνους”. Με αμέτρητες συναυλίες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη και με φρέσκο υλικό να έρχεται, οι Nightstalker κοιτούν πάντα και μόνο μπροστά."

Επειδής, που λέτε αγάπες μου, ο σύντροφος και φίλος Γιάννης - Μόνο Θρας- Νέγρης παραπάνω τα είπε όλα σε μερικές λέξεις, εμένα μου μένει ο άχαρος ρόλος του ιστορικού.
Μιας από τις καλύτερες (αντικειμενικά) ελληνικές μπάντες. 
Για να μην στενοχωρήσω τον σύντροφο, θα δεχτώ πως το stoner rock των Nightstalker δεν είναι το μοναδικό που τους χαρακτηρίζει. Υπάρχουν σαφείς επιρροές από πούρο rock, μεταλιές, αλλά και ένα άρωμα desert rock, αφού, πολλά διαμάντια τους έχουν σπάνιες μελωδίες.
Πάντως, για να πω την αμαρτία μου, όταν τους είχα πρωτοδεί, κάπου στα 1993, νόμιζα πως ξεγέλασα τους πορτιέρηδες κι'αντί να μπω σε συναυλία ελληνικής μπάντας, πήγα στους Monster Magnet με χαμηλό εισιτήριο.
Δεν θα σας κουράσω με τις εναλλαγές στην bandlist τους, αφού υπάρχουν μπόλικες.
Θα σας πω μονάχα, πως η original σύνθεσής τους, όταν ξεκίνησαν, εκεί στα 1989, ήταν oi Argy (aka Αργύρης Γαλατσιάτος, φωνητικά), Vag Tsu (μπάσο), Hill (κιθάρες) και Antonis (κιθάρα).
Θα σας πω επίσης, πως από τα 1994, όταν και κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ΕΡ (Side Fx), μέχρι σήμερις, μας έχουν χαρίσει άλλα 5 studio albums, με τελευταίο το υπεροχότατο Dead Rock Commando (2012).
Δεν έχω κάτι άλλο. Τα είπε όλα ο παραπάνω.
Ακούμε χωρίς κανένα μέτρο.
Καλημερούδια και βάλτε το μέταλλο στο τσουκάλι να κάψει.

Children Of The Sun
Stain
My Turn
Voodoo U Do
Freakland
Rockaine
Mad Prophet
Galactic Revolution
Stripper
Dead Rock Commando