Πέμπτη 3 Δεκεμβρίου 2015

Fade Into You



Όποιος έχει δει την ταινία του Tim Burton, The Pee-Wee's Big Adventure (1985), θα θυμάται την περίφημη ατάκα του Pee-Wee σε μία κομπάρσα με τ'όνομα Simone, με την χαρακτηριστική προφορά του αμερικάνου όταν μιλάει γαλλικά : "Au Revoir Simone!"
Από κει, που λέτε, διάλεξαν τ'όνομά τους τούτες οι τρεις τσούπρες από το Brooklyn του Νιου Γιορκ και, πιο συγκεκριμένα, από το Williamsburg (μια από τις μεγαλύτερες γειτονιές του νιου γιορκ).
Οι Au Revoir Simone φκιάχτηκαν στα 2003, όταν η EriKa Forster (φωνητικά, keyboard) συναντήθηκε με την Annie Hart (φωνητικά, keyboard) στην επιστροφή στο Νιου Γιορκ, μετά από γουίκεντ με φιλαράκια. Συζήτησαν, βρήκαν κοινές εικόνες στη μουσική και αποφάσισαν να βρίσκονται και να παίζουν μαζί. Λίγο καιρό μετά, η Heather D'Angelo (φωνητικά, drum machine, keyboard) τακίμιασε μαζί τους. Οι πρώτες πρόβες έλαβαν χώρα εις το κοριτσίστικο υπνοδωμάτιο της Forster ενώ, λίγο μετά, ξεκίνησαν να παίζουν σε κλαμπάκια του Brooklyn και του Manhattan.
Στα 2005 κυκλοφορούν το πρώτο studio album τους (Verses Of Comfort, Assurance and Salvation) κι'αμέσως ξεχωρίζουν γι'αυτό το περίεργα θεσπέσιο στυλάκι τους.
Από τότε, κυκλοφόρησαν ακόμα 4 studio albums και 3 remix albums, από τα οποία το Spectrums (2014) το θεωρώ ένα από τα καλύτερα electro remix που έχω ακούσει (κι'έχω ακούσει ουκ ολίγα).

Το θεσπέσιο στυλάκι, που σας είπα πιο πάνω, είναι το ταλέντο που έχουν να παίζουν μοντέρνα electro και dream pop με vintage (στην κυριολεξία) όργανα. Οι γνώστες θα διάβασαν παραπάνω για το drum machine, το οποίο χρησιμοποιείται πλέον από κάτι άσχετους που την έχουν δει μουσικοί και  mcs. Τέλος πάντων, κακίες άλλην ώρα.
Προσθέστε σ'αυτό και τις ευθείες επιρροές τους από την Lo-Fi σκηνή, την low fidelity δηλαδής, η οποία, μέσα από χαμηλά μπάτζετ και ηχογραφήσεις σε σπίτια και γκαράζ, έχει βγάλει αριστουργηματάκια (βλ. Beck ας πούμε).
Στο αφιέρωμα διάλεξα "χαμηλά" κομμάτια και όχι remixes, παρότι οι τσούπρες έχουν γίνει πασίγνωστες στους μυημένους χορευταράδες. Ο τίτλος της ανάρτησης δεν μπήκε τυχαία, για δύο λόγους. Ο δεύτερος είναι πως μπορεί to διαμάντι να είναι των λατρεμένων Mazzy Star, αλλά οι δεσποινίδες το λένε απλά θεϊκά και, άρα, καλύτερα απ'το original.
Αυτά και τις καλημέρες μου.

All Or Nothing
Don't See The Sorrow
Fallen Snow
Lark
Sad Song
Summerlines
The Lucky One
Through The Backyards
The Last One
Stay Golden
Only You Can Make You Happy
Hurricanes
Fade Into You
Anywhere You Looked