Δευτέρα 28 Απριλίου 2014

Mambo Kings




Καλημεροβδομάδα άνοιξές μου.

Σας μούρλανα στα soundtracks ε;
Νταξ, δεν σας χάλασε, και πάμε πιο κει.

Σήμερις χορεύομεν μέχρις τελικού ξεβιδώματος.
Με το soundtrack μιας μεγάλης ταινίας, της μόνης που άντεξα να δω με πρωταγωνιστή τον Antonio Banderas. Υπάρχει βέβαια (θα μου πείτε) και ο Armand Assante, ο πολυ-λατρεμένος μου.
Ενιγουέι, το Mambo Kings είναι μια ταινιάρα, που σκηνοθέτησε ο Arne Glimcher και που έκανε πρεμιέρα στις 28 Φλεβάρη του 1992.
Πρόκειται για την μεταφορά στο πανί της καταπληκτικής νουβέλας του Oscar Hijuelos "The Mambo Kings Play Songs Of Love" (1989), με την οποία ο Hijuelos κέρδισε το βραβείο Pulitzer.
Το plot παρακολουθεί τα δύο αδέλφια-μουσικούς Castillo (Cesar και Nestor), από την φυγή τους απ'την Κούβα, έπειτα από καυγά με ιδιοκτήτη κλαμπ μέχρι τον τραγικό θάνατο του Nestor σε αυτοκινητιστικό ατύχημα.
Και στη μέση πολλή και καταπληκτική μουσική. Mambo, rumba, bolero και cha-cha μέχρι τελικής πτώσης. Όλα αυτά από τους μεγαλύτερους του είδους : Tito Puente, Benny More, Arturo Sandoval, Celia Cruz και πολλούς άλλους. Και σ'αυτούς κάνουν παρέα κι'άλλοι, πιο καινούργιοι, αλλά στο ίδιο πάλι μήκος κύματος, όπως οι Los Lobos και η λατρεμένη Linda Ronstandt. Σ'αυτούς προσθέστε και μία καταπληκτική ορχήστρα, τους Mambo All-Stars και έχετε ενα από τα καλύτερα θεματικά soundtracks που έχουν κυκλοφορήσει.

Τι άλλο να πούμε; Εδώ το κατεβάζετε

Olga Tanon - Ran Kan Kan
Mambo All-Stars (feat. A. Banderas) - Beautiful Maria Of My Soul
Celia Cruz - La Dicha Mia
Tito Puente - Ran Kan Kan
Tito Puente - Cuban Pete
Arturo Sandoval - Mambo Caliente
Linda Ronstandt - Quiereme Mucho
Mambo All-Stars - Sunny Ray
Celia Cruz - Melao De Cana
Tito Puente - Para Los Rumberos
Linda Ronstandt - Perfidia
Celia Cruz - Guantanamera
Mambo All-Stars - Tea For Two
Mambo All-Stars - Accidental Mambo
Benny More - Como Fue
Mambo All-Stars - Rumba Afro-Cubana
Los Lobos - Beautiful Maria Of My Soul