Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Sex And Violence


Καλημέρα αγρίμια (κι'αγριμάκια μου)

Σήμερα η νταλίκα είναι μοϊκάνα.
Κι'όχι όποια κι'όποια έτσι; Την πιο διάσημη πορτοκαλιά μοϊκάνα της βρετανίας.
Αυτήν του Walter (Wattie) Buchan.
Αυτού του σκωτσέζουν πρώην στρατιώτη της αυτής μεγαλειότητας, που είχε πολλά να πει και πολύ θόρυβο να κάνει και που, στα 1980, έφκιασε τους Exploited.
Κι'αν στην φωτογραφία βλέπετε μόνον αυτόν, είναι πολύ απλά γιατί ο τύπος είναι η ψυχή, ο αρχηγός κι'όλα τ'άλλα αυτών των τρελών.
Και πέρασαν πολλοί τρελοί από τα 1980 μέχρι σήμερα. Τόσοι πολλοί, που δεν θα μου 'φταναν 3 σελίδες να σας τους γράψω.
Μόνο ο Wattie έμεινε ο ίδιος.
Ο ίδιος και απαράλλαχτος. Με τα ουρλιαχτά του, την πορτοκαλιά μοϊκάνα του και τους ξουραφάτους καρα-πολιτικούς στίχους του.
Αυτό άλλωστε ήταν (και είναι) το punk. Μουσική εξέγερσης, βαθύτατα πολιτικοποιημένη από ανθρώπους που ζούσαν (και ζουν) όπως τραγουδούσαν.
Αρέσει ή δεν αρέσει σα μουσική, σαν στυλ, τα παραπάνω είναι η πραγματικότητα.

Οι Exploited που λέτε, όχι μόνο συνεχίζουν μέχρι σήμερα, αλλά προαναγγέλουν και νέο δίσκο. Που θα έρθει να προστεθεί στους 8 προηγούμενους (με τελευταίον το Fuck The System - 2003), στα 2 EPs τους και στα 8 live albums τους.
Η αλήθεια είναι πως δεν πολυπαρακολουθώ πια την punk σκηνή. Αλήθεια είναι επίσης, πως οι Exploited έπαψαν να μ'ενδιαφέρουν μετά τα 1987. Θεωρώ πως από το The Massacre (1990) έπαψαν να έχουν την σπιρτάδα των πρώτων χρόνων. Θα μου πείτε, γούστα είναι αυτά.
Αφού το είπα αυτό, να σας πω, για να τελειώνω, πως την θεωρώ την σπουδαιότερη μπάντα του βρετανικού punk δεύτερου κύματος (second wave UK punk) και πως, για να τους γνωρίσετε, όσοι δεν τους ξέρατε, σας χαρίζω μπόλικα δικά τους (με χρονολογική σειρά), από τα 1980 μέχρι και τα 1987.

Χλωρέ για πάρτη σου.


Punk's Not Dead
Cop Cars
Army Life
Sex And Violence
I Believe In Anarchy
Disorder
USA (fuck the)
UK 82
Sid Vicious Was Innocent
Let's Start A War (said Maggie one day)
Insanity
God Save the Queen
False Hopes
Horror Epics
Law and Order
Power Struggle
Jesus Is Dead