Δευτέρα 17 Ιουνίου 2013

Bagdad Cafe


Καλημεροβδομάδα αγαπημένοι.
Δύσκολη και περίεργη βδομάδα ξεκινάει. Όποιος θέλει εξήγηση, πάει να πει πως ζει σε άλλον πλανήτη. Για τους υπόλοιπους, κουράγιο και επιμονή.

Για να ξεκινήσει η βδομάδα, επιστρέφω στην αγαπημένη μου σαγκά : το soundtrack.
Μιας υπέροχης ταινίας.
Το Bagdad CafeOut Of Rosenheim, όπως αλλιώς λέγεται), είναι μια γερμανική ταινία, που σκηνοθέτησε ο Percy Adlon.
Το σενάριο είναι απ'αυτά που με αρέσουν : οι χωρισμένες γυναίκες, η φιλία που αναπτύσσεται μεταξύ τους και η κλασσική μουσική μέσα στην έρημο (εδώ είναι η έρημος Mojave της California).
Κεντρικό σκηνικό της ιστορίας μας, ένα truck-stop motel που, όσοι δεν έχετε ζήσει την εμπειρία, χάνετε.
Η ταινία έκανε πρεμιέρα στις 12 Νοέμβρη του 1987 και στους πρωταγωνιστικούς ρόλους βρίσκουμε τις Marianne Sägebrecht και C.C.H. Pounder.

Πάμε τώρα στο soundtrack. Εδώ, τα πράγματα είναι λίγο μπερδεμένα. Κατ'αρχήν, κυκλοφόρησε πέντε χρόνια μετά την ταινία (1992) για άγνωστους λόγους. Έπειτα, η πρώτη του κυκλοφορία περιελάμβανε μόνο το υπέροχο Calling You (του Bob Telson με την συναρπαστική ερμηνεία της Jevetta Steele) και μία αφήγηση της ταινίας από τον σκηνοθέτη της (ο οποίος είναι και σεναριογράφος της).
Στη συνέχεια, στα 1993, κυκλοφόρησε (περιέργως από γαλλικό label) ένα δεύτερο, όπου βρήκαν (επιτέλους) τη θέση τους όλα τα τραγούδια της ταινίας.
Το music score υποφράφει ο προαναφερόμενος Bob Telson.
Μαγικά περίεργο soundtrack. Από τα καλυτερότερα.
Τι άλλο έμεινε να πούμε; Πως τα κομμάτια της κλασσικής μουσικής (που στην ταινία παίζει στο πιάνο ο γιος της μίας γυναίκας) είναι του Bach.

Καλή μας δύναμη

Calling you
Blues Harp
Zweifach
Brenda, Brenda
Prelude in C major from Well Tempered Clavier (Bach)
Calliope
Calling you