Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

That's How Strong My Love Is



Καλημέρα όλη μέρα.
Πριν ξεκινήσω να σας μιλάω για τούτον δω τον πολύ μεγάλο της RnB και soul μουσικής, να σας επαναλάβω πως τα εξώφυλλα της νταλίκας (του βλογ εννοάω) είναι πάντα δημιουργίες της αποκλειστικής style designer του νταλικόφωνου, της Ακανόνιστης φιλενάδας μου.

Άλλος ένας σχεδόν παρεξηγημένος μεγάλος soulman, ο O.V. Wright είναι το alter ego του αδικοχαμένου Otis Redding. Χωρίς την τεράστια δημοτικότητά του τελευταίου.
Ο Overton Vertis Wright γεννήθηκε στο Leno του Τενεσί στα 1939 και ξεκίνησε να τραγουδάει τα gospel (τι άλλο;) στην εκκλησία της γειτονιάς του. Στα 20 του έφκιασε μάλιστα και μία gospel μπάντα, τους Harmony Echoes, και άρχισε να περιοδεύει την πολιτεία του. 
Τότε είναι που ανακαλύφθηκε από τον παραγωγό (και τραγουδοποιό) Roosevelt Jamison και, στα 1964, ηχογράφησε το πρώτο του (κι'ένα από τα καλύτερά του) τραγούδι, το επικό That's How Strong My Love Is, το οποίο έγινε αργότερα η τεράστια επιτυχία που όλοι ξέρουμε από τον Otis Redding.

Μετά απ'αυτό, παράτησε τα gospel και το γύρισε στην RnB και την soul, την deep soul για την ακρίβεια, υπογράφοντας συμβόλαιο με τις γνωστές RnB δισκογραφικές Goldwax και Back Beat.
Παρότι πολλά υποσχόμενος, ο Wright ενέδωσε στα πάθη του, κυρίως ναρκωτικά, με αποτέλεσμα να συλληφθεί, να φυλακιστεί και να καταστρέψει μια μεγάλη καριέρα αφού, μετά την αποφυλάκισή του, όλα είχαν πια τελειώσει.

Πρόλαβε ευτυχώς και μας χάρισε 10 studio albums, άλλα γνωστά κι'άλλα λιγότερο γνωστά, ενώ παραμένει μέχρι και σήμερα επίκαιρος, αφού τα τραγούδια του, εκτός ότι ζουν μέσα από άλλους μεγάλους, διασκευάζονται συνεχώς, κυρίως από hip hop καλλιτέχνες.
Η καρδιά του, αδύναμη από τη συνεχή χρήση ναρκωτικών, τον πρόδωσε στα 1980. Ήταν μόλις 41 χρονών.

Η νταλίκα δεν θα μπορούσε να μην αγαπάει.
Κι'επειδής ξέρω πως υπάρχουν αρκετοί που έχουν ακούσει δικά του, χωρίς να ξέρουν πως είναι δικά του, σήμερις σας χαρίζω τα καλύτερά του. Έτσι για να ξεχνιώμαστε λίγο με τη μουσική.


That's How Strong My Love Is
I'm Going Home (to live with god)
Monkey Dog
Ace Of Spades
I'd Rather Be Blind, Crippled and Crazy
When You Took Your Love From Me
Born all Over
Drowning On Dry Land
I've Been Searching
Gonna Forget About you
Don't Let My Baby Ride
A Nickel And A Nail
Motherless Child