Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Seasons In The Sun


Εντάξει, το ξέρω. Είναι στα όρια του γλυκανάλατου.
Ξέρω επίσης, πως οι μεγαλύτερες στιγμές του δεν είναι δικές του, αλλά του μεγάλου Jacques Brel.
Έλα όμως που είναι κι'αυτός κομμάτι απ'αυτά τα νιάτα μας.
Και σαν τέτοιο, ήθελε το αφιερωματάκι του.
Όποιος δεν...ας προσπεράσει.
Οι υπόλοιποι, ας τον μάθουν λιγάκι.

Ο Terry Jacks (Terrence Ross Jacks) γεννήθηκε στα 1944 στο Winnipeg του Καναδά. Στα 11 του, η οικογένεια μετακόμισε στο Βανκούβερ, όπου, σιγά-σιγά, άρχισε ν'ασχολείται με τη μουσική και, δη, με την κιθάρα. Στα 18 του έφκιασε την πρώτη του μπάντα (The Chessmen) μαζί μ'ένα κολλητάρι, τον Guy Sobell. Μαζί, μέχρι τα 1966 έκαναν 3-4 επιτυχιούλες σε τοπικό επίπεδο.
Στα 1967, συναντά την Susan Pesklevits, η οποία, αφού στην αρχή του προτείνει να την συνοδέψει με την κιθάρα του, φκιάνει μαζί του τους The Poppy Family, αλλά κι'ένα σπιτικό, αφού την ίδια χρονιά παντρεύονται. Μαζί κάνουν μερικές επιτυχίες, κυρίως στον Καναδά και τις ΗΠΑ, με μεγαλύτερη το γνωστό Which Way You Goin' Billy?.
Στα 1974, μαζί με το πρώτο studio album του (Seasons In The Sun), o Jacks χωρίζει με την Pesklevits. Ο δίσκος περιέχει το περίφημο ομώνυμο κομμάτι (το οποίο δεν είναι άλλο από το Le Moribond του Jacques Brel - 1961), το οποίο γίνεται το πιο μοσχοπουλημένο τραγούδιο καναδού τραγουδιστή έβερ.

Συνολικά κυκλοφόρησε 4 studio albums, τα δύο πρώτα μεταξύ 1974 και 1975 και τα άλλα δύο το 1983 και το 1987. Τα δύο τελευταία κατά πολύ υποδεέστερα των πρώτων.

Η μουσική του είναι γλυκανάλατη, το 'παμε. Είναι όμως τίμια και συνοδεύεται από μία ενδιαφέρουσα φωνή. Με άλλα λόγια, τα νιάτα μας δεν είχαν άδικο να τον αγαπήσουν. Και η αγάπη είναι τυφλή.
Καλημέρα μας.


Concrete Sea
Holly
Ghost In Your Mind
If You Go Away
Until You're Down
Christina
Seasons In The Sun
Y' Don't Fight The Sea
Where Evil Grows
Hey Country Girl
Rock 'n' Roll
The Feelings That We Lost