Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2013

Miracle Temple


Καλημέρα λουλούδια μου.
Συνεχίζοντας τις αποκλειστικότητες, που μόνο στο νταλικόφωνο βρίσκετε κι'ακούτε πριν απ'όλους τους άλλους, σήμερα θέλω να σας μιλήσω για κάποιους υπέροχους νέους (και άγνωστους ακόμα στους πολλούς) μουσικούς.
Το όνομά τους είναι Mount Moriah και, για όσους θεωρούν τη θρησκεία όπιο του λαού (και άρα δεν ασχολούνται), το Moriah είναι το βουνό όπου, σύμφωνα με τη Γέννεση, έγινε η θυσία του Ισαάκ.

Η μπάντα φκιάχτηκε στα 2009 από δύο φιλαράκια, την Heather McEntire και τον Jenks Miller, σαν προϊόν της μεγάλης τους αγάπης για το folk και τους ήχους της πατρίδας τους, της Βόρειας Καρολίνας.
Το περίεργο της ιστορίας είναι πως, αν και λάτρεις της indie και της folk, και οι δύο έπαιζαν πριν σε μπάντες εντελώς αντίθετου μουσικού ύφους και προσανατολισμού : η μεν McEntire στους Bellafea (post punk), ο δε Miller στους Horseback (psych metal). Τα ύστερα του κόσμου δηλαδής.
Τους κέρδισε όμως η folk και, μάλιστα, ένα είδος που οι ίδιοι φαίνεται να ξεκινούν, κάτι που θα μπορούσαμε να ονομάσουμε neo-traditional indie-folk, ένα κράμα δηλαδή indie (με μπόλικα rock μπολιάσματα) και καθαρής νότιας folk.
Το αποτέλεσμα είναι χάρμα αυτιών. Χωρίς πλάκα. Πρόκειται για μπάντα που θα πάει σίγουρα μπροστά, αν δεν καβαλήσουν καλάμι. Εξαιρετικά καθαρός ήχος, θαυμάσιες ενορχηστρώσεις και υπέροχη η φωνή της McEntire.

Το πρώτο τους ΕΡ το κυκλοφόρησαν στα 2009 (The Letting Go) και ακολούθησε το πρώτο τους studio album (Mount Moriah) στα 2011.
Τον Σεπτέμβρη του 2012 υπέγραψαν τελικά συμβόλαιο με την γνωστή indie εταιρία Merge και μπόρεσαν έτσι να επανακυκλοφορήσουν (Οκτώβρης 2012) το πρώτο τους studio album και, έτσι να τους γνωρίσει ο κόσμος (και ο δούλος σας).

Σήμερα, η νταλίκα είναι πολύ περήφανη να σας χαρίσει το δεύτερο ολοκαίνουργιο studio album της μπάντας, το Miracle Temple.
Και σας το χαρίζει σε παγκόσμια πρώτη, αφού έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει στα τέλη του Φλεβάρη του 2013.
Και είναι ακόμα πιο χαρούμενη, γιατί πρόκειται για ένα καταπληκτικό album. Χτυπήσαμε φλέβα χρυσού λατρεμένοι με τούτους δω. Να μου το θυμηθείτε.

Younger Days
Bright Lights
Eureka Springs
I Built A Town 
White Sands
Connecticut To Carolina
Rosemary
Swannanoa
Miracle Temple Holiness
Union Street Bridge
Those Girls
Telling The Hour