Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2013

Πάρτυ στον 13ο όροφο


Μετά από ενάμισυ (και παραπάνω) χρόνο αποχής από την τηλεόραση, προχθές αποφάσισα να βάλω κανάλι Βουλής για να παρακολουθήσω τη συζήτηση για τις προανακριτικές επιτροπές, τις ποινικές ευθύνες και τα διάφορα άλλα.
Μοιάζουν να ενδιαφέρουν πολύ κόσμο. Εμένα όχι.
Το γιατί δεν θα το γράψω τώρα, εδώ. Ίσως κάποτε όλη αυτή η μαζεμένη αηδία βρει διέξοδο σε κανά κείμενο. Προς το παρόν αρκούμαι στο να μην ασχολούμαι.

Κι'ενώ παρακολουθούσα το τσίρκο ....ε....συγγνώμη τη Βουλή, παράλληλα διάβαζα και τις εντυπώσεις των διάφορων στο facebook και το Twitter. Και μεταξύ του μακρυού και του κοντού του καθένα, ξεχώρισε ένα τουί από την Μυρσίνη Λοϊζου, η οποία αφιέρωσε τον Χορό Των Δειλών στην "κοινοβουλευτική διαδικασία". Σαφώς το σκέφτηκε για εντελώς διαφορετικούς λόγους, απ'αυτούς που το εξέλαβα εγώ. Σημασία έχει πως μου έκανε κλικ.
Σκέφτηκα λοιπόν να σας χαρίσω ολόκληρο τον δίσκο, από τον οποίο μας έρχεται αυτό το κομμάτι. Και για το κομμάτι, αλλά και για τα πάρτυ που ζήσαμε, αγαπήσαμε και τώρα μας τα κάνουν άλλοι (από δεξιά κι'απ'αριστερά) στην πλάτη μας.

Το Πάρτυ στον 13ο Όροφο είναι το δεύτερο studio album από τις Τρύπες. Ηχογραφήθηκε μεταξύ Σεπτέμβη και Νοέμβρη 1987 στο περίφημο σαλονικιό studio "Αγροτικό" με παραγωγό ήχου (ποιόν άλλον;) τον Νίκο Παπάζογλου. Κυκλοφόρησε τον Δεκέμβρη του ίδιου χρόνου σε βινύλιο (απ'όπου και θα τ'ακούσουμε) και στα 1991 σε cd, μαζί με το τρίτο τους album Τρύπες Στον Παράδεισο.
Όλοι οι στίχοι είναι του Αγγελάκα και η μουσική του Γιώργου του Καρρά, εκτός από δύο τραγούδια, όπου συμμετέχει και ο Μπάμπης Παπαδόπουλος.
Πρόκειται για μεγάλο δίσκο. Πολύ μεγάλο. Σαν όλους όσους μας χάρισαν αυτοί οι τύποι. Δεν μπορώ να ξεχωρίσω κάποιον καλύτερο από τους υπόλοιπους.
Μπορώ όμως να πω, ότι μας λείπουν.
Καλημέρα.


Άχαρη Μέρα
Έκτη Αυγούστου
Ερωτευμένοι Σχιζοφρενείς
Η Αυτοκρατορία Των Αναπήρων
Η Δικιά Σου κοντινή Αμερική
Η Πρώτη Φορά
Ο Χορός Των Δειλών
Πάρτυ Στον 13ο Όροφο