Τρίτη 6 Νοεμβρίου 2012

Hot and Ready






Καλημέρα αγωνιστρούδες και αγωνισταράδες μου
Αγωνιστική εβδομάς αυτή που ζούμε. Γι'αυτό ας τη ζήσουμε δυνατά, όπως της πρέπει.

Το νταλικόφωνο αποφάσισε, γι'αυτή τη βδομάδα, να παίξει δυνατά και με πολλά ντεσιμπέλ. Το χρωστούσα άλλωστε σε μπόλικους φίλους που το ζητάνε.

Η αρχή θα γίνει με τούτους δω τους παλήκαρους, που εμένα προσωπικά με αρέσουν αρκετά (ως πολύ), παρότι δεν είναι ούτε hard rock, ούτε heavy metal, αλλά κάτι περίεργο ανάμεσα. Αν μπορούσαμε να βαρβαρίσουμε λίγο, θα λέγαμε πως οι UFO είναι η μπάντα που χρησιμοποιήθηκε σαν ενδιάμεσος κρίκος ανάμεσα στην heavy rock μουσική και στο νέο κύμα της αγγλικής heavy metal.
Ξεκίνησαν σαν Hocus Pocus, τον Αύγουστο του 1969 στο Λονδίνο, αλλά γρήγορα άλλαξαν τ'όνομά τους σε UFO, προς τιμή του λονδρέζικου club, στο οποίο άρχιζαν να πρωτοπαίζουν, όπου και τους ανακάλυψε ο Noel Moore και τους υπέγραψε το πρώτο τους συμβόλαιο (Beacon Records).
Από τα 1970, όταν και κυκλοφόρησε το πρώτο studio album τους (UFO 1), μέχρι και τα 1973, η μπάντα γνώρισε μπόλικες τρικυμίες, κυρίως δικαστικές μεταξύ των μελών της, αλλά η μουσική τους κέρδιζε ολοένα και περισσότερο το κοινό.
Στα 1973 έρχεται στην παρέα ο γερμανός κιθαρίστας Michael Schenker (αυτός ναι που μετά έγινε Scorpions μαζί με τον αδελφό του τον Rudolph) και αρχίζει η χρυσή τους περίοδος, η οποία θα πάει μέχρι τα 1979, οπότε και την κάνει ο Schenker.
Από τότες μέχρι και τα σήμερα, η μπάντα συνεχίζει. Μία διαλύεται και μία ξαναφκιάνεται, το lineup αλλάζει σχεδόν κάθε χρόνο, η μουσική φθείρεται σιγά-σιγά και, από τα 2004 και δώθε, διαφαίνεται πάλι κάτι ποιοτικό, αλλά υπό τον αστερισμό της αρπαχτής.

Όπως και να 'χει, οι λεβέντες (όλοι τους, δηλαδή περίπου πάνω από 40) εκτός από 21 studio albums, 7 live albums και 8 ανεπίσημα live albums, μας έχουν χαρίσει και καταπληκτικά τραγούδια.
Μερικά απ'αυτά θ'ακούσουμε σήμερα. Κυρίως από την χρυσή εποχή τους. Σε επιλογή αυστηρά προσωπική.


Belladonna
High Flyer
Lonely Heart
Can You Roll Her
Doctor Doctor
Shoot Shoot
Only You Can Rock Me
Let It Rain
Young Blood
Pack It Up (And Go)
Hot And Ready
Long Gone