Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Verba Time


Καλημέρα εληηνόπουλά μου.

Σήμερις θέλω να σας μιλήσω για ένα κοριτσόπουλο που πολύ το γουστάρω αφού.
Την Kat, κατά κόσμον Κατερίνα Παπαχρήστου. Που σαν μπασίστα, ίσως μερικοί να την έχουν πετύχει στην σκηνή με διάφορες indie μπάντες.
Όσοι όχι, η Kat είναι ένα όμορφο κορίτσι και σπουδαγμένο, αφού είναι καθηγήτρια γαλλικών και μεταφράστρια.

Πάνω απ'όλα όμως είναι μια εξαιρετικά προικισμένη μουσικός.
Πολλοί, πάλι, ίσως να την ξέρετε και σαν Tango With Lions, αφού αυτό είναι το όνομα που αποφάσισε να έχει απ'τα 2007. Γιατί το Tango With Lions δεν είναι μπάντα. Είναι αυτό που η ίδια προσδιορίζει σαν "μεταβαλλόμενη μουσική κολλεκτίβα". Η αλήθεια, βέβαια, είναι πως ούτε τέτοιο δεν είναι. Είναι η Kat, η οποία, ανάλογα τα τραγούδια πλαισιώνεται από διάφορους μουσικούς (που πάνε κι'έρχονται). Συνήθως όμως είναι μόνη της (με πιάνο ή κιθάρα) και χορεύει με τα λιοντάρια (αυτό αισθάνεται όταν γράφει μουσική - dixit).
Και χορεύει υπέροχα.
Σ'έναν dark alternative ρυθμό και με μία πολύ όμορφη φωνή.

Στα τέλη του 2010 κυκλοφόρησε το πρώτο studio album της.
Το Verba Time, που ηχογραφήθηκε στο Fab Liquid Studios με τον Νίκο Ανγκλούπα (Ottomo) και που είναι ένα καταπληκτικό πρώτο δείγμα δουλειάς.
Ο τίτλος, όπως εξηγεί η ίδια, της ήρθε από το εξώφυλλο του δίσκου, που είναι μια δουλειά ενός άγγλου καλλιτέχνη και που ονομάζεται Verbatim (λόγω των δισκετών μάλλον). Η Kat του ζήτησε αν μπορούσε να το κάνει artwork για το εξώφυλλο, εκείνος δέχτηκε. Και το verba time είναι ο χρόνος που πρέπει ν'αφιερώσουμε στο λόγο, στην επικοινωνία μεταξύ μας.

Εσείς πάντως αφιερώστε μισή ώρα για ν'ακούσετε καταπληκτική μουσική και μάλιστα ελληνική.

Οι μουσική που την συνοδεύουν σ'αυτό τον δίσκο είναι οι Σταύρος Παργινός (βιολοντσέλλο, μαντολίνο), Γιάννης Μανιάτης (φωνητικά, ηλεκτρική κιθάρα, φυσαρμόνικα) και Ντάνα Παπαχρήστου (κλαρινέτο, φωνητικά). Η ίδια τραγουδάει και παίζει μπάσο, πιάνο, κρουστά και ακουστική κιθάρα.
Pas mal eh?


House On Fire
In A Bar
Policeman
On The Floor
Right From The Start
Black
Red And Yellow Rooms
Underskin
Sad Big Blue Eyes
Angel's Arms
Prayers