Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

In A Special Place - The Pianodemos For This Is The Sea (Waterboys - 4)


Καλημέρα μοναμούρια μου.
Έπειτα από την αναγκαία διακοπή (Neil Young είναι αυτός), τελειώνει σήμερις το αφιέρωμα στους Waterboys. Θα μπορούσαμε να το συνεχίσουμε ακόμη κανα-δυο μερούλες, μιας και υπάρχει πάρα πολύ υλικό, αλλά η επικαιρότητα τρέχει, όπως θα δείτε λίαν συντόμως.

Για το τέλος διάλεξα τον καλύτερο μακράν δίσκο τους. Που στην ουσία δεν είναι δίσκος τους, αλλά δίσκος του Mike Scott που, όπως το συνηθίζει, βάζει το όνομα της μπάντας όπου και όταν γουστάρει. Και γιατί να μην το βάζει άλλωστε; Έτσι κι'αλλιώς αφενός είναι ο μόνος που υπάρχει από το 1983 και, αφετέρου, οι άλλοι δεν μοιάζουν να ενοχλούνται καθόλου.

Και, γι΄αυτόν εδώ τον δίσκο, καλά κάνουν, αν θέτε την άποψή μου.
Το In A Special Place (The Pianodemos For This Is The Sea) δεν περιέχει νέα τραγούδια και, άρα, δεν συμπεριλαμβάνεται στα studio album της μπάντας, αλλά στα compilations. Πράγματι, πρόκειται στην ουσία για ένα είδος unplugged δίσκου, όπου ο Scott κάθεται στο πιάνο και μας δείχνει, μ'έναν μοναδικό τρόπο, πως γράφει και εξελίσσει τα πολύ μεγάλα τραγούδια των Waterboys.
Οι ηχογραφήσεις έγιναν στα διάσημα Parkgates Studios του Sussex (βλέπε Paul McCartney, Duran Duran, The Cure κλπ κλπ) με μοναδικό παρόντα τον Scott και τον συμπαραγωγό John Brand.
Ξεκίνησαν τον Μάρτη του 1985 και τελείωσαν τον Απρίλη. 
Με άλλα λόγια, πριν κυκλοφορήσουν τα περισσότερα απ'τα τραγούδια σε επίσημα studio albums. Εξ'ού και η σπουδιαότητα αυτού του δίσκου, εκτός από την καταπληκτική απόδοση και ερμηνεία.

Κυκλοφόρησε 26 ολόκληρα χρόνια μετά την ηχογράφησή του, στις 14 Μάρτη του 2011 και δεν θα σας πω άλλα.
Αφήνω τη μουσική να καθαρίσει.


Don't Bang The Drum
Be My Enemy
All The Bright Horses
Custer's Blues
Beverly Penn
The Day I Run Out Of People
The Pan Within
Winter In The Blood
The Woman In Me
Looking For Dickon
Paris In The Rain
Talk About Wings
The Whole Of The Moon
Old England
Trumpets (2011 remix)