Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2012

Halcyon



Καλημέρα μπουμπούκια μου.
Και μετά τις ελληνικούρες (που πολύ σας άρεσαν, το ξέρω), η νταλίκα επιστρέφει στις αποκλειστικότητες που τόσο λατρεύουμε να 'χουμε.

Την Ellie Goulding, πάω στοίχημα, οι περισσότεροι δεν την ξέρετε. Όχι δηλαδής πως θα 'πρεπε, αλλά νταξ, ότι δεν ξέρουμε, καλό είναι να το μαθαίνουμε. Ειδικά αν αξίζει τον κόπο. Και (πάντα κατά την ταπεινή μου άποψη) η δεσποσύνη το αξίζει.

Γεννήθηκε στις 30 Δεκέμβρη του 1986 σ'ένα χωριουδάκι  (Lyonshall) κοντά στο Kington του Χερφορντσέϊρ (στα αγγλο-ουαλικά σύνορα), από μαμά υπάλληλο σε σούπερ μάρκετ και μπαμπά υπεργολάβο.
Από τα 9 της άρχισε να παίζει πιάνο και κλαρίνο, στα 14 της όμως την κέρδισε η κιθάρα. Μ'αυτήν άρχισε να γράφει τα πρώτα της τραγούδια, ενώ, στα 15της, κέρδισε και τον πρώτο της διαγωνισμό.
Ξεκίνησε σπουδές πολιτικής οικονομίας και αγγλικής φιλολογίας στο πανεπιστήμιο του Kent, αλλά, δύο χρόνια μετά, τα παράτησε για ν'αφοσιωθεί στη μουσική.
Όσο φοιτούσε στο Kent, ήρθε σε επαφή με την electronica, επηρρεάστηκε και δημιούργησε τον δικό της προσωπικό ήχο, έναν dream pop ήχο με πάρα πολλά στοιχεία indie.
Πριν κυκλοφορήσει το πρώτο studio album της (Lights - 2010), η Goulding είχε ήδη κερδίσει το BBC Sound of 2010, με το πρώτο της single, Under The Sheets (2009).
Ο πρώτος της δίσκος ξεκίνησε απευθείας στο #1 του UK Albums Chart, ενώ έκανε την Goulding την δεύτερη αγγλίδα που κέρδισε ταυτόχρονα το ετήσιο BBC Sound of... και το βραβείο των κριτικών του Brit Awards. Για όσους δεν θυμούνται, η πρώτη ήταν η Adele στα 2008.

Την ερχόμενη Δευτέρα 8 Οκτώβρη, κυκλοφορεί το δεύτερο studio album της με τίτλο δανεισμένο από την ελληνική μυθολογία.
Το Halcyon αναμένεται με πολύ μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως το περιέγραψε η ίδια, στις αρχές του 2012, "...θα είναι ένα πιο dark, πιο περίεργο album. Αλλά σίγουρα και πιο συναισθηματικό..."
Αν έχει δίκιο, θα κριθεί από την ακρόαση.
Των άλλων στις 8 Οκτώβρη.
Εσάς λατρεμένοι μου, σήμερα.
Σε παγκόσμια αποκλειστικότητα, όλος ο δίσκος.


Don't Say A Word
My Blood
Anything Could Happen
Only You
Halcyon
Figure 8
Joy
Hanging On
Explosions
I Know You Care
Atlantis
Dead In The Water