Πέμπτη 19 Απριλίου 2012

Panic


 

Καλημέρα χορευταρούδες και χορευταράδες μου.

Σήμερα θέλω να σας μιλήσω για μια μεγάλη αγάπη μου. Το Electroswing.
Που, όπως το λέει και σύνθετη λέξη, πρόκειται για ένα χορευτικό μουσικό είδος που ανακατεύει το παραδοσιακό swing με μετα-μοντέρνους ρυθμούς όπως το hip hop, το dubstep, την house και, κυρίως, το drum and bass.
Το όλο δίνει ξέφρενους ρυθμούς που, παραδοσιακά, φκιάνονται στην Ευρώπη, αφού η τρέλλα δεν πέρασε (ακόμα) τον Ατλαντικό.

Έναν από τους πιο χαρακτηριστικούς εκπρόσωπούς του, τον Parov Stelar, παίξαμε τις προάλλες σε πανευρωπαϊκή αποκλειστικότητα, εδώ στο νταλικόφωνο.
Σήμερα θέλω να σας γνωρίσω (για όσους δεν τους ξέρουν) τους καλύτερούς μου electroswingers.

Οι Caravan Palace είναι γάλλοι και μάλιστα παριζιάνοι. Μια εξαμελής electroswing - gipsy jazz μπάντα, που φκιάχτηκε στα 2005, όταν τα τρία ιδρυτικά της μέλη κλήθηκαν από μία εταιρεία παραγωγής ταινιών πορνό να γράψουν τα soundtracks για δυο porno movies.
Στην πορεία αποφάσισαν να κάνουν κι'άλλα πράγματα, βρήκαν και τους άλλους τρεις, και ξεκίνησαν την εξερεύνηση των ήχων.
Στα 2008 κυκλοφόρησαν το πρώτο studio album τους (Caravan Palace) και, μέχρι τα 2001, κυκλοφόρησαν 4 EPs.

Το Panic, που σήμερα σας χαρίζω, είναι το δεύτερο studio album τους και είναι ολόφρεσκο, μιας και κυκλοφόρησε στις 5 Μάρτη του 2012.
Πρόκειται για δίσκο που, είμαι βέβαιος, θα γίνει το ευαγγέλιο του electroswing. Καταπληκτικοί ρυθμοί, εξαιρετικό programming και άριστη μίξη παραδοσιακών οργάνων (κλαρίνο, βιολί και τρομπόνι) με ηλεκτρονικά trips. Κι'όλα αυτά με φόντο το swing.
Ακούστε το και θα δείτε τι εννοώ.

Για το Electroswing θα ξαναμιλήσουμε, ενώ ετοιμάζεται κι'ένα electroswing party για το οποίο θα σας πω λεπτομέρειες προσεχώς.

Queens
Maniac
The Dirty Side Of The Secret
12 Juin 3049
Rock It For Me
Clash
Newbop
Glory Of Nelly
Dramophone
Cotton Heads
Panic
Pirates
Beatophone
Sydney


Δεν υπάρχουν σχόλια: