Τρίτη 17 Απριλίου 2012

Ghost Dance


Καλημέρα λατρείες μου.
Εύχομαι να χωνέψατε τα κοψίδια και τα ξύδια του πάσχατος, γιατί έρχονται έντονες μέρες, παράξενες μέρες.
Για τις οποίες όμως θα μιλήσουμε εν καιρώ.
Σήμερα έχουμε αντι-ρατσιστική συγκέντρωση και πορεία από Ομόνοια στο Σύνταγμα. Γι'αυτό, βάλτε άνετα παπούτσια κι'έλάτε στις 6 στην Ομόνοια.

Στο μεταξύ, σήμερα η νταλίκα ασχολείται με μία κυρία.
Γεννήθηκε στα 1946 στο Λονδίνο από μπαμπά ταγματάρχη και καθηγητή ψυχολογίας. Η μαμά ήταν αυστριακή αριστοκράτισσα (βαρόνη παρακαλώ) και πολύ καλή μπαλαρίνα.
Η καριέρα της ξεκινάει στα 1964 σαν ερμηνεύτρια folk, αλλά το αλκοόλ και η ντρόγκα δεν την αφήνουν να ξεδιπλώσει το σπουδαίο ταλέντο της, όπως θα έπρεπε. Πράγματι, για μια δεκαετία, δεν ηχογραφεί παρά μόνο 2 μέτρια studio albums, για να επιστρέψει στα 1979, μ'έναν από τους καλύτερους δίσκους (Broken English - 1979) και να καταξιωθεί, σαν τραγουδίστρια-συνθέτης πλέον κι'όχι σαν το ταίρι του Mick Jagger, με τον οποίον είχαν έναν θυελλώδη δεσμό 4 χρόνων (66-70).

Μέχρι σήμερα, έχει ηχογραφήσει 20 studio albums, με τελευταίο το Horses And High Heels, στα 2011. Πρέπει όμως να πούμε, πως η δισκογραφία της μετά τα '80s δεν είναι αξιόλογη. Τουλάχιστον κατά την ταπεινή μου άποψη.
Θεωρώ πως το pic της καριέρας της ήταν η εποχή 1979-1985. 
Γι'αυτό και το σημερινό αφιέρωμα του νταλικόφωνου στην μεγάλη αυτή κυρία περιλαμβάνει επιλογές απ΄'αυτήν την περίοδο.
Λέμε, για άλλη μια φορά, πως οι επιλογές είναι αυστηρά προσωπικές και πως τόσην ώρα μιλάμε για την Κυρία Marianne Faitfull.
Αυτά.

Lady Madeleine
Wrong Road Again
Witches' Song
The Ballad Of Lucy
Working Class Hero
Sister Morphine
Intrigue
Trouble In Mind
Strange Weather
As Tears Go By
Blazing Away
Ghost Dance
Sleep