Πέμπτη 22 Μαρτίου 2012

Live At The Checkerboard Lounge - Chicago (bootleg)



Τεράστιο bootleg σήμερις αδέλφια.
Με τους Θεούς και τον απόλυτο μέντορά τους, μιας και, όπως είναι γνωστό, οι Rolling Stones πήραν τ'όνομά τους από τραγούδι-διαμάντι του Muddy Waters.
Πάμε στην ιστοριούλα τώρα.

Το Νοέμβρη του 1981 οι Θεοί είναι σε περιοδεία στο Αμέρικα. Περιμένοντας που λέτε τις τρεις συναυλίες τους στο Τσικάγκο (23,24 και 25) προσκαλούνται και ανεβαίνουν στη σκηνή του Checkerboard Lounge, ένα από τα σημαντικότερα place-to-be της πόλης αν γουστάρεις blues και jazz (το οποίο σήμερα έχει μετονομαστεί σε New Checkerboard Lounge).
Την πρόσκληση τους την έκανε ο ιερέας των blues Κύριος Muddy Waters.
Και ανέβηκαν όλοι μαζί στο πάλκο, στις 21 Νοέμβρη 1981.
Και δεν ήταν μόνοι τους. Είχαν για παρέα και τους Buddy Guy, Junior Wells και Lefty Dizz.
Το τι επακολούθησε, μπορείτε να το ακούσετε παρακάτω. Στο σύνολό του, μιας και μου ήταν αδύνατο ν'απομονώσω τραγούδια. Η διάρκειά του είναι περίπου 1 ώρα και 20 λεπτάκια, οπότε θα μπορέσετε (όποιος θέλει) να το κατεβάσετε σε 80ρι σιντί.

Τα διαμάντια που ακούγονται είναι και του Waters αλλά και των Stones. Το τι έγινε δε πάνω στη σκηνή δεν περιγράφεται. Θέτε ένα δείγμα της ατμόσφαιρας; 
Στο Hoochie Coochie Man ο Jagger τραγουδάει "I was born with good luck" για να του απαντήσει ο Waters "...I see that!" Μεγαλεία σας λέω.

Να πούμε κι'ένα δυσάρεστο : κανείς δεν θα μπορούσε να φανταστεί, εκείνη τη μαγική νύχτα, πως αυτή θα ήταν μια από τις τελευταίες live εμφανίσεις του Muddy Waters. Πράγματι, δύο μήνες μετά, η υγεία του επιδεινώθηκε δραματικά, με αποτέλεσμα να σταματήσει τις εμφανίσεις του, εκτός από μία τελευταία, το φθινόπωρο του 1982 (παρέα με τον Eric Clapton στη Φλόριδα).

Και κάτι τελευταίο : η ποιότητα του bootleg (που κυκλοφόρησε μεταξύ μυημένων στις 7 Γενάρη 1982 από την θρυλική bootlegοεταιρεία Swingin' Pig Records) είναι εξαιρετική. Αλλά, όπως τα περισσότερα bootlegs, έχει διακοπές σε ορισμένα σημεία. Πράγμα που προσθέτει στη μαγεία του.
Καλημέρα μας.