Σάββατο 17 Μαρτίου 2012

Let The Sunshine In (το φελέκι μου μέσα)


Peace And Love αδέλφια.

Όπως έγραψε κάποιος πολύ εύστοχα "μαζί με τα ομόλογα, πρέπει να μας κούρεψαν και την άνοιξη που θ'αρχίσει στα μέσα Απρίλη".
Κι'όπως είχε πει κι'ο Νιόνιος "δεν είν ά, δεν είν άνοιξη φέτος αυτή".
Και διάφορα άλλα τέτοια ψυχοπλακωτικά, δηλωτικά της απίστευτης γκριζούρας και παγωνιάς που, σα να βάλθηκε να συναγωνιστεί το γκρι χρώμα που ντύθηκε η ζωή μας.

Σταδγιάλα λέω εγώ.
Και υπερθεματίζω λέγοντας πως μπορούμε να κάνουμε εμείς το κολάζ των χρωμάτων που θέλουμε για τη ζωή μας. Φτάνει να το συνειδητοποιήσουμε και να το αποφασίσουμε εμείς, χωρίς τα θέσφατα και τις κρυφοεπιθυμίες των λίγων, χωρίς τους κάθε λογής δραγουμάνους-σπεκουλαδόρους των ιδεών και ονείρων μας.
Και να το κάνουμε όπως τα χιπιά των '70s, που τραγουδούσαν με λύσσα μπας και πείσουν τις ηλιαχτίδες να μπουν μέσα. Κι'ας μείνουμε στο τέλος με την ικανοποίηση της προσπάθειας. Έστω.

Οι 5th Dimension είναι ένα από τα γνωστότερα φωνητικά συγκροτήματα των 70s. Πρωτοξεκίνησαν στα 1962 (σαν The Hi Fi's) και σημάδεψαν το flower-power κίνημα πολύ βαθειά. Κάποια στιγμή, καλό θα 'ταν να κάνουμε ένα αφιερωματάκι σ'αυτό το κίνημα, αλλά δεν είναι της στιγμής.
Της στιγμής είναι το The Age Of Aquarius.
Το τέταρτο studio album τους, κι'ένα από τα ευαγγέλια (στην κυριολεξία) του κινήματος. Με τραγούδια δανεισμένα από διάφορους μεγάλους, διασκευασμένα με υπέροχο τρόπο, αλλά και συνθέσεις δικές τους. Μ'ένα τσούρμο καταπληκτικών μουσικών και με το περίφημο meddley Aquarius/Let The Sunshine In που αποτέλεσε και το σήμα κατατεθέν του musical Hair (1967)
Πρόκειται για ένα συλλεκτικό pop-soul album που κυκλοφόρησε στις 12 Μάη του 1969 και εκτόξευσε 4 τραγούδια του στο #1 των soul charts, παρότι ο ίδιος ο δίσκος έφτασε μέχρι το #2 (όπου και παρέμεινε 6 βδομάδες).

Αρκετά είπαμε όμως.
Let The Sunshine In και καλό μας Σάββατο.

Aquarius/Let The Sunshine In
Blowing Away
Skinny Man
Wedding Bell Blues
Don't Cha Hear Me Calling To 'Ya
The Hideaway
Workin' On A Groovy Thing
Let It Be Me
Sunshine Of Your Love
The Winds Of Heaven
Those Were The Days
Let The Sunshine In (reprise)
Chissa Se Tornera



Δεν υπάρχουν σχόλια: