Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

The NRJ live sessions


Καλημέρα παγωτίνια μου.
Κρύο ε; Ψοφόκρυο και πάμε παρακάτω.

Σας αρέσει η Duffy ; Εμένα όχι και τόσο.
Αναγνωρίζω πως είναι νέα κι'ομορφούλα, φρέσκια και τίμια και πως η φωνή της δίνει άλλη διάσταση σ'αυτό που ονομάζεται Blue-eyed Soul
(ανοίγει παρένθεση) blue-eyed soul είναι ο όρος που χρησιμοποιήθηκε, στα μέσα των 60's, για να περιγράψει την RnB και την soul που τραγούδαγαν λευκοί, σε αντίθεση με την soul επανάσταση της Motown και τις στρατιές των μαύρων ερμηνευτών (κλείνει η παρένθεση).

Η γεννημένη στα 1984 κοπελούδα μας είναι από την Ουαλία και, στα 2008, ήταν η πιο μοσχοπουλημένη στην ινγκλετέρα. Με το δε smash hit της Mercy, έγινε η πρώτη Ουαλή που σκαρφάλωσε στο #1 του UK Singles Chart μετά την υπέρτατη Bonnie Tyler και το διαμάντι Total Eclipse Of The Heart (1983).
Μέχρι τα σήμερα, έχει κυκλοφορήσει δύο studio albums, ενώ, πριν από έναν ακριβώς χρόνο, ανακοίνωσε πως θ'αποσυρθεί για αρκετό καιρό, προκειμένου να ξεκουραστεί και να ετοιμάσει το νέο δίσκο της. Μπουρμπούτσαλα λέω εγώ,

Όπως και να 'χει, μετά την κυκλοφορία του δεύτερου δίσκου της (Endlessly - 2010), που κυκλοφόρησε το Νοέμβρη του 2010, η τραγουδιάρα ξεκίνησε τουρνέ για την promotion του. Μία από τις στάσεις αυτής της τουρνέ ήταν και το Παρίσι. Κι'αφού έδωσε δύο συναυλίες, στις 6 Γενάρη του 2011 φιλοξενήθηκε στα studios του μεγαλύτερου μουσικού ραδιοφώνου της γαλλίας, του NRJ (προφέρεται energie και σημαίνει αυτό που καταλάβατε), και τραγούδησε live πέντε από τα πιο γνωστά της τραγουδάκια.
Κι'απ'αυτή τη βραδιά βγήκε και το The NRJ Live Sessions που σήμερα σας χαρίζει η νταλίκα. Το ΕΡ κυκλοφόρησε σε περιορισμένα αντίτυπα στις 4 Φλεβάρη 2011. Και είναι σχετικά καλό.
Αυτά και ντυθείτε ζεστά μη μου κρυώσετε.

Mercy
Keeping My Baby
Warwick Avenue
My Boy
Well. Well, Well