Κυριακή 25 Δεκεμβρίου 2011

Translucent Blues

Καλημέρα μπουμπούκια μου και χρόνια καλά, αγωνιστικά και με υγεία.

Η ανάρτηση σήμερα αφιερώνεται στους Χρίστους και τις Χριστίνες μας.
Με μια δισκάρα ολόφρεσκια και εξαιρετική.

Ο ένας είναι γέννημα-θρέμμα του Chicago, μεγαλωμένος με τα blues του βορρά, μετανάστης στην California, κολλητάρι του Jim Morisson και keyboard των Doors.

Ο άλλος, γεννήθηκε στην California, τον κέρδισαν τα blues και η κιθάρα, μετακόμισε στο Chicago και έγινε ένας από τους σπουδαιότερους slide κιθαρίστες των blues και rock-blues.
Και οι δύο, ο καθένας με τον τρόπο του υπηρέτησαν τα blues. Και την rock.

Και στα 2007, με αφορμή τον κοινό τους manager, βρέθηκαν, γνωρίστηκαν από κοντά και έπαιξαν μερικά jiggs παρέα. Σ'ένα one man show του πρώτου στην California. Και αποφάσισαν να περπατήσουν λίγο μαζί.
Στα 2008 κυκλοφορούν ένα υπέροχο alboum με μπαλλάντες (Ballads Before Rain - 2008) , και, αρχής γενομένης από τα 2009, αρχίζουν κοινές εμφανίσεις, όπου και όταν τους επιτρέπουν οι προσωπικές τους καριέρες.

Τον Μάη του 2011 (24.05) κυκλοφορούν τούτο δω τον δίσκο. Το Translucent Blues είναι ένας ανέρωτος rock blues δίσκος, σε μουσική δικιά τους και σε στίχους των Warren Zevon, Jim Caroll και Michael McClure. Το απόλυτο δέσιμο της slide κιθάρας με τον αμίμητο ήχο του άμεσα αναγνωρίσιμου keyboard μας χαρίζει πολύ μεγάλες μουσικές στιγμές. Στιγμές σύγχρονου rock-blues, παρά την προχωρημένη τους ηλικία.
Δώστε του προσοχή.

Ray Manzarek και Roy Rogers λατρεμένοι μου.
Τίποτα άλλο.

Hurricane
Rivers Of Madness
Game Of Skill
Fives And Ones
Kick
Tension
Blues In My Shoes
New Dodge City Blues
Greenhouse Blues
Those Hits Just Keep On Comin'
As You Leave
An Organ, A Guitar And A Chicken Wing