Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011

Let Them Talk

Όσοι δεν γνωρίζετε τον Hugh τον Laurie φτού σας και πάλι φτού σας.
Γιατί ο Hugh Laurie είναι ο Θεός μεταμφιεσμένος σε γιατρό, τον Dr House, που, όπως θα έπρεπε να είναι ο κάθε Θεός, σώζει ζωές μονίμως μαστουρωμένος, είρων, κυνικός και βαθειά αντιπαθητικός.
Η νταλίκα λατρεύει Hugh Laurie και House M.D., έχει όλες τις seasons της σειράς (ακόμα και της φετινής που όμως είναι σχετικά ξενερουά) και τις παρακολουθεί σε ειδικές σουαρέ συντροφία με τεράστιες ΙΟΝ γάλακτος.

Ο τύπος όμως, άγγλος από Οξφόρδη, δεν είναι μόνο ηθοποιάρα. Είναι και σπουδαίος συγγραφέας αλλά και μουσικός. Κι'αυτό το τελευταίο, παρότι το 'χαμε καταλάβει βλέποντας την σειρά, μας το απέδειξε πριν λίγο καιρό και με δίσκο. Κι'αυτόν τον δίσκο σας χαρίζω σήμερα λατρείες, αφορμής δοθείσης από την ανάρτηση της Σαλαμαντρίνας (akas Djay KCrit).

Το Let Them Talk που λέτε, είναι η πρώτη του δισκογραφική δουλειά. Κι'όχι ότι κι ότι. Μιλάμε για 15 κομματάρες διαλεγμένες μία μία από τις ιστορικότερες μορφές των southern blues (και όχι μόνο. Ο άνθρωπος, δηλαδή, διασκεύασε με μοναδικό τρόπο 15 διαμάντια από Louis Armstrong, Paul Robeson, Arthur Blake, Coleman Hawkins, Furry Lewis, Marion Harris, Robert Johnson και άλλους τέτοιους μικρούς θεούληδες.
Και δεν τους διασκεύασε απλά. Έπαιξε πιάνο και κιθάρα και φώναξε και τα φιλαράκια του Tom Jones, Irma Thomas και Dr. John να τον βοηθήσουν στα φωνητικά.
O Kevin Breit τον βοήθησε στην κιθάρα, ενώ ο Vincent Henry έπαιξε όλα τα σαξόφωνα.
Η δισκάρα αυτή κυκλοφόρησε στις 9 Μάη του 2011, ενώ στην ψωροκώσταινα μας ήρθε πριν μια βδομάδα.

Για όσους αγαπούν τον ήχο των blues της Νέας Ορλεάνης, ο δίσκος αυτός είναι άχαστος.

St. James Infirmary
You Don't Know my Mind
Six Cold Feet
Buddy Bolden's Blues
Battle of Jericho
After You've Gone
Swanee River
The Whale Has Swallowed Me
John Henry
Police Dog Blues
Tipitina
Whinin' Boy Blues
They're Red Hot
Baby, Please Make a Change
Let Them Talk