Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

TRB Two

Επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε, η νταλίκα σας χαρίζει σήμερα έναν από τους δέκα πιο πολύτιμους δίσκους της συλλογής της. Κυριολεκτικά.
Ταμάμ με το 48ωρο που περάσαμε μαζί με πολλούς στους δρόμους και για τα άλλα πολλά 48ωρα που θα ξαναπεράσουμε. Αυτό διαλέξαμε, αυτό κάνουμε. Αναλύσεις και άλλα τέτοια ποιητικά, αργότερα. Ή ίσως και ποτέ. Θα δούμε.

Οι Tom Robinson Band είναι Θεοί. Τέλος. Πολλοί τους λένε και TRB. Εξόχως πολιτικοποιημένη μπάντα, ξεκίνησαν στα 1976 στην Αγγλία και τερμάτισαν στα 1979. Πρόλαβαν όμως και μας χάρισαν κομματάρες μιας σκληρής rock με πολλά punk στοιχεία (λόγω της εποχής). Ηγέτης τους, ο μπασίστας Tom Robinson, μια εξαιρετικά αμφιλεγόμενη περσόνα από τα gay γκέτο του Σόχο.

Το TRB TWO είναι ο δεύτερος και τελευταίος στούντιο δίσκος τους. Κυκλοφόρησε τομ Μάρτη του 1979, λίγες μόλις μέρες πριν διαλύσουν. Δίσκος σταθμός στην ιστορία της μουσικής. Δίσκος που παίζει στα πικ απ της νταλίκας από το 1981 συνέχεια. Αυτός είναι και ο λόγος που, όπως θα παρατηρήσατε, σε πολλά σημεία τα τραγούδια "πηδάνε" λίγο. Έκανα ότι καλύτερο μπορούσα, αλλά δυστυχώς το βινύλιο έχει υποστεί ανήκεστες βλάβες.
Σημείωση : όποιος το έχει σε καλή κατάσταση, ας μου κάνει σήμα. Το αγοράζω πάραυτα λέμε.

All right, all night
Why should i mind
Black Angel
Let my people be
Blue murder
Bully for you
Sorry Mr Harris
Law & Order
Days of rage
Hold out


Δεν υπάρχουν σχόλια: