Σάββατο 25 Ιουνίου 2011

Boot Yer Butt : The Doors Bootlegs

Τώρα που πήραμε φόρα με τα bootlegs ποιος μας πιάνει λατρείες μου.
Σήμερα που αρχίζει ένα ακόμα σαββατοκύριακο και που αντί να το περνάμε στις παραλίες, βγαίνουμε στους δρόμους (αλλά και στις πλατείες, ανάλογα τα γούστα), η νταλίκα σας χαρίζει κομμάτια από ένα "επίσημο" (authorised) bootleg.

Όπως έχουμε ξαναπεί, δίπλα στα "άγρια", υπάρχουν και bootlegs που ναι μεν παραμένουν πειρατικές (ή ανεπίσημες) ηχογραφήσεις αλλά που κυκλοφορούν επίσημα από τις δισκογραφικές εταιρείες. Κι αυτά όμως χωρίζονται σε δύο κατηγορίες : τα αυθεντικά και τα φτιαχτά. Όπου αυθεντικά βλέπε τις ηχογραφήσεις που δεν έγιναν για να κυκλοφορήσουν (λόγω ποιότητας ήχου κλπ) αλλά που η εταιρεία τα κυκλοφορεί εκ των υστέρων μπας και κάνει καμιά αρπαχτή.

Ένα τέτοιο είναι και το Boot Yer Butt, ένα 4πλό cd που κυκλοφόρησε στα 2003 από την Electra Records και που περιλαμβάνει σπανιότατες live εκτελέσεις των Doors. Οι ηχογραφήσεις περιλαμβάνουν συναυλίες της τετραετίας 1967-1970. Παρά το μέτριο του ήχου στα περισσότερα (mono average - mono excellent), μιλάμε για μερικές καταπληκτικές εκτελέσεις.
Να πούμε επίσης, πως κυκλοφόρησε σε cd αλλά και σε περιορισμένο αριθμό βινυλίων (όπως αυτό που θα παίξουμε βεβαίως-βεβαίως). Η διαφορά τους είναι στο εξώφυλλο : στο cd το εξώφυλλο είναι έγχρωμο, ενώ στο βινύλιο είναι αυτό που βλέπετε.

Όπως καταλαβαίνετε, είναι εξαιρετικά δύσκολο να παίξουμε και τους 4 δίσκους. Οπότε, οι επιλογές των κομματιών είναι της νταλίκας, με βάση την άμεση δημοκρατία του "όλοι μαζί συζητάμε και στο τέλος αποφασίζω εγώ".
Δίπλα στο κάθε τραγούδι υπάρχει και η ημερομηνία-τόπος της συναυλίας.

Για όποιον τα θέλει όλα, ο τρόπος είναι γνωστός εδώ και καιρό.

Καλή ακρόαση.


Ξεκινάμε με το Break on through (to the other side) από τη συναυλία στο Detroit (Continental Ballroom) στις 6.7.1967



Light My fire, από την εκπομπή The Family Dog στις 30.9.1967



The WASP (Texas Radio and the Big Beat)/Hello, I love you από το Dallas Memorial Auditorium στις 9.7.1968



Καταπληκτική εκτέλεση του When the music is over, από το Sam Houston Coliseum στις 10.7.1968



Love her Madly, στο Honolulu Convention Center στις 11.12.1970



L.A. Woman (βεβαίως-βεβαίως) από State Fair Music Hall στις 9.11.1970



Και θα τελειώσουμε με τι άλλο; Με το The End σε μαγική εκτέλεση από το Singer Bowl στις 2.8.1968