Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

This is the sea


Το ζητήσατε τόσο ευγενικά που η αγνή ντανταϊστική μου καρδιά δεν θα μπορούσε να σας το αρνηθεί.

Το This is the Sea σηματοδότησε ένα τέλος εποχής για τον Mike Scott και τους Waterboys του. Με το άλμπουμ αυτό, οι λεβέντες εγκατέλειψαν οριστικά την grandiose (ή Big κατ'άλλους) rock μουσική και προσχώρησαν στο περίεργο rock-folk-ethnic στυλ τους. Και την εγκατέλειψαν με τον καλυτερότερο τρόπο. Μ'ένα από τα μεγαλύτερα rock albums όλων των εποχών και σίγουρα το καλύτερο της γενιάς τους.

Ήδη, από αυτό το album, το βιολί του Steve Wickham (νεοφερμένος) στο The Pan Within έσπειρε αυτό που θερίσαμε (και εξακολουθούμε να θερίζουμε) απ'αυτούς.

Τα τραγούδια ξεκίνησαν να γράφονται από το 1984, το άλμπουμ ηχογραφήθηκε από τον Φλεβάρη μέχρι τον Αύγουστο του 1985 και κυκλοφόρησε στις 16 Σεπτέμβρη του ίδιου χρόνου.

Τα κομμάτια που ξεχώρισαν ήταν (φυσικά) το The Pan Within (για τους ψαγμένους), το The Whole of the moon (για τους πιο ρομαντικο-εμπορικούς) και το This is the Sea (ένα από τα καλύτερα τραγούδια ever της νταλίκας).

Με τις υγείες μας και καλή μας εβδομάδα.

Dont bang the drum > The whole of the moon > Spirit > The pan within > Medecine bow > Old England > Be my enemy > Trumpets > This is the sea