Σάββατο 3 Ιουλίου 2010

Fajitas!!!! [μετά μουσικής]

Σήμερα είναι Σάββατο και περάσαμε πολύ καλά.
Από το πρωί παρακάλαγα τον μπαμπά να μου φτιάξει μεξικάνικο φαί που δεν είναι μεξικάνικο αλλά που είναι ισπανικό και που το τρώνε και οι μεξικάνοι που μιλάνε ισπανικά και που έχουν πάρει όλα τα φαγητά των ισπανών και που καλά τους έκαναν αφού κι'αυτοί ήρθαν με τουφέκια και τους πήραν την πατρίδα.Αλλά αυτό έγινε χιλιάδες χρόνια πριν και τώρα δεν μας νοιάζει γιατί ο μπαμπάς αποφάσισε να μου κάνει ισπανικό φαί που το τρώνε οι μεξικάνοι κι'εγώ είπα να τον βοηθήσω κι'ο μπαμπάς είπε ναι και ήμουν πολύ χαρούμενος όσο ανακάτευα το κοτόπουλο που ο μπαμπάς είχε βάλει να τσιγαριστεί κομμένο σε μακρουλές φέτες.


Και που ο μπαμπάς μάλλον δεν ήταν και τόσο χαρούμενος όταν τον πιτσίλισα με καυτό βούτυρο στο μάτι πράγμα που δεν το ήθελα αλλά έγινε κατά λάθος επειδή ανακάτευα γρήγορα αλλά πεινούσα. Και τότε ο μπαμπάς με κοίταξε περίεργα, όπως τότε που είχα βγάλει την κουνέλα απ'το κλουβί της και την κρατούσα ανάποδα κι'εκείνη έτρεμε μάλλον από το κρύο κι'εκείνη τη μέρα χωρίς να καταλάβω γιατί ο μπαμπάς μου πήρε το ηλεκτρονικό και το έκρυψε σ'ένα συρτάρι κι'εγώ μόλις ο μπαμπάς κάθησε να δουλέψει πήγα και το πήρα πίσω και μόλις το κατάλαβε με κοίταξε όπως τώρα.



Και τότε μου είπε να κόψω τις πιπεριές και τα κρεμμύδια κι'εγώ του είπα εντάξει για τις πιπεριές αλλά όχι και για τα κρεμμύδια επειδή κλαίω κι'εκείνος μου είπε πως αν δεν θέλω να τον βοηθήσω δεν πειράζει αρκεί να του αδειάσω τη γωνιά κι'εγώ έκανα μούτρα και του είπα πως εντάξει και για τα κρεμμύδια.

Και μετά τα βάλαμε όλα σε τηγάνια κι'αρχίσαμε να τα ψήνουμε και ο μπαμπάς ετοίμασε τα καρικεύματα φαχίτας και τα έριξε μέσα στο κοτόπουλο κι'εγώ του είπα να βάλει παραπάνω σκόρδο και ταμπάσκο κι'εκείνος μου είπε πως αν θέλω να μαγειρέψω εγώ καλώς κι'αυτός θα πάει να πιει καφέ κι'εγώ του είπα όχι γιατί είναι ο καλύτερος μάγειρος που ξέρω μετά τη γιαγιά τη Μαρία, τη γιαγιά τη Denise, τη θεία τη Τζούλια, τη φίλη μας τη Βάσω, τον μάγειρα του Αντώνη και μερικούς άλλους που δεν θυμάμαι και τότε ο μπαμπάς με κοίταξε περίεργα όπως τότε που έχασε η ΑΕΚ από τον Θρασύβουλο και μετά συνέχισε να μαγειρεύει.




Και μετά ήρθε η ώρα να ζεστάνουμε τις τορτίγιας και ο μπαμπάς μου είπε πως στο φούρνο μικροκυμάτων μια χαρά θα τις ζεστάνουμε κι'εγώ του είπα πως ο φούρνος μικροκυμάτων δεν είναι υγιεινός και πως καλύτερα να τις ζεστάνουμε μία-μία στον κανονικό φούρνο και τότε ο μπαμπάς μου είπε πως δεν έχει καμία διάθεση να κάτσει μέσα στην κουζίνα όλη τη μέρα με τόση ζέστη και πως μεγάλη η χάρη μου και κάτι άλλα που δεν τα κατάλαβα αλλά που μάλλον είναι δικηγορίστικα και που εγώ τα βαριέμαι γιατί μου θυμίζουν την φιλόλογο που είχαμε φέτος και που δεν την πολυσυμπαθώ και που ο μπαμπάς μιλούσε μαζί της κι'εγώ δεν καταλάβαινα και πολλά και που στο τέλος είπα εντάξει για το φούρνο μικροκυμάτων γιατί είχα αρχίσει να πεινάω και το φαί μύριζε πολύ όμορφα.

Τελικά όλα ετοιμάστηκαν κι'αρχίσαμε να γεμίζουμε τις τορτίγιας με την φαχίτας και με την σάλτσα που είναι πολύ πικάντικη και που πολύ μου αρέσει και που ο μπαμπάς λέει πως τόσο πικάντικα που τρώω θα μου τρυπήσουν το στομάχι κι'έχει πολλή πλάκα όταν το λέει αυτό γιατί με τρύπιο στομάχι ότι τρως θα φεύγει οπότε δεν θα παχαίνεις και που ο μπαμπάς λέει να σταματήσω τις βλακείες και να στρώσω τραπέζι χωρίς κόκα-κόλα αλλά μόνο με νερό κι'εγώ του λέω αν τουλάχιστον μπορώ να πιω λίγο χυμό κι'αυτός λέει εντάξει. Και ήταν πολύ νόστιμο κι'όταν του ζήτησα να φάω και τρίτο ο μπαμπάς μου είπε να μην είμαι πλεονέκτης κι'εγώ του είπα πως μόλις φάω το τρίτο δεν θα είμαι και ο μπαμπάς γέλασε και μετά χτύπησε το τηλέφωνο και ο μπαμπάς άρχισε να μιλάει μ'έναν κύριο κι'εγώ έφαγα και τέταρτο.


5 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Ναιιιιιιιιιιιιιι
Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι

Αυτά είναι!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Τα βρήκες!!!!!!!!!
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

(ως ξεκούτα... διάβαζα την φοβερή ανάρτηση... μπας και μάθω την κρυφή συνταγή.....και ξαφνικά άρχισα μηχανικά να τραγουδάω.....)
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα


Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι
Ναιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιιι


Τώρα είναι ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΙΙΙΙΙΙΙΙΙ!!!!

Μεγάληηηηηηηη χαρά μου έδωσες!!!!!

Green_revenger είπε...

μία εσένα και μία του γιού μου :)

[you heard it here - tell a friend]
g r

Leviathan είπε...

fainetai pedanostimo! kalisperaaa! :)

Green_revenger είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Green_revenger είπε...

τρομαχτικό nickname,
και φαίνονται και ήταν!!
άλλωστε είμαι ένας καταπληκτικός μάγειρας, ένας ακάματος εραστής, ένας μουσικός παντογνώστης και, ίσως, ο ομορφότερος μετριόφρων άντρας πάνω στη γη

[you heard it here - tell a friend]
g r