Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Ο Αλέξης, ο Στάλιν και οι κρυφοπασόκοι


Αποχώρησε, λέει, η ανανεωτική πτέρυγα του ΣΥΝ από τις υπόλοιπες διαδικασίες εκλογής οργάνων, θεμάτων, απόψεων, επιπλοποιών και σαλαμέμπορων. Αποχώρησε (ξαναλέει) γιατί παραβιάστηκε η "κόκκινη γραμμή" που ήταν η μη συνέχιση της συμμετοχής του ΣΥΝ στον ΣΥΡΙΖΑ.
Έτσι οι ψηφοφορίες έγιναν χωρίς τους κρυφοπασόκους ανανεωτικούς και ανέδειξαν τον Αλέξη Τσίπρα ξανά πρόεδρο με το σταλινικό ποσοστό του 75% και κάτι ψιλά.
Οι δε κρυφοπασόκοι, κατά δήλωση του επικεφαλής (;) τους Φώτη Κουβέλη, αποχωρούν από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ και παραμένουν στη Βουλή ως "βουλευτές" του ανανεωτικού ΣΥΝ.
Η υπόλοιπη κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει ως ΣΥΡΙΖΑ (μείον τους ανανεωτικούς), αλλά τελικά δεν αποχωρεί από την "βουλή των αστών", όπως την παρακίνησαν να το κάνει κάποιες συνιστώσες, οι οποίες κατηγορούν τους ανανεωτικούς του ΣΥΝ ως κρυφοπασόκους, αναδεικνύοντας έτσι τις βαθειές δημοκρατικές τους αντιλήψεις.

Στο μεταξύ, κι'ενώ στη Βιλαρίμπα ακόμα τρίβουν, η άλλη φράξια του ΣΥΝ, που διατήρησε την ονομασία "αριστερό ρεύμα", με ηγέτη τον Λαφαζάνη, και χωρίς ακριβώς να καταλάβω σε τι διαφοροποιείται από την "αριστερή ενότητα" του ηγέτη Αλέξη, έβγαλε εκπροσώπους στην ΚΠΕ του ΣΥΝ χωρίς να πάρει απολύτως τίποτα απ'όσα ζητούσε στο κείμενο των "30" ή των "36" δεν θυμάμαι, θα σας γελάσω.

Από την άλλη, ο Αλαβάνος και το μέτωπό του συνεχίζουν τη δική τους δυναμική πορεία μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, αδιαφορώντας για τις εξελίξεις στην κυρίαρχη συνιστώσα (ΣΥΝ μείον τους φιλοπασόκους ανανεωτικούς), και ετοιμάζοντας νέες κινητοποιήσεις, στις οποίες ο υπόλοιπος ΣΥΡΙΖΑ δεν θα παρευρεθεί, αφού το υπόλοιπο τμήμα του θα κινητοποιηθεί αλλού, σε άλλο χώρο κι'άλλη ημερομηνία.

Τέλος, οι ομιλητές εκ μέρους της νεολαίας ΣΥΝ κραύγαζαν για ενότητα και πιο ενεργή συμμετοχή στο "μόρφωμα" (sic) ΣΥΡΙΖΑ. Βέβαια αντίθετη άποψη εκ μέρους της νεολαίας δεν θα μπορούσε να υπάρξει (δημοκρατικά πάντα) αφού είχαμε φροντίσει μα μην υπάρχει ούτε ένας εκπρόσωπος των ανανεωτικών (φιλοπασόκων) στα διάφορα συμβούλια (πάντα δημοκρατικά).

Όποιος κατάλαβε, κατάλαβε.
Όλοι οι υπόλοιποι που δεν κατάλαβαν συνεχίζουν να ζουν μέσα στην αποχαυνωτική άγνοιά τους.

Άλλωστε αυτά δεν είναι για όλους. Είναι για την νομενκλατούρα, για τους εκπρόσωπους της υψηλής αριστερής διανόησης, για τους ταγούς του κινήματος.
Η αριστερή φιλοσοφία και διαλεκτική δεν είναι για την πλέμπα. Είναι για τα υψηλά στρώματα των αριστερών ηγετών και ηγετίσκων. Ο λαός δεν χρειάζεται καν να διαλέξει. Διαλέγουν αυτοί γι'αυτόν (πριν απ'αυτόν).

Ο λαός δεν πρέπει να το ψάχνει πολύ. Πρέπει να έχει εμπιστοσύνη στους ηγέτες και να κατεβαίνει στο δρόμο κάθε φορά που θα τον καλούν. Αυτό είναι που λέμε "από τα κάτω" σε ελληνική προσαρμογή. Κι'αν μπερδευτεί από τα ετερόκλητα καλέσματα, no problem. Οι ηγέτες του ξημεροβραδυάζονται στα γραφεία, συζητούν, ανταλλάσσουν απόψεις κι'αποφασίζουν.

Και μετά απλά ανακοινώνουν.

Κι'ο Θεός αναγνωρίζει τους δικούς του.


Μία μόνη παρατήρηση και μετά θα σας αφήσω στα επαναστατικά σας : κάποια στιγμή, είτε σε τοπικό-δημοτικό επίπεδο είτε σε εθνικό, θα κληθούμε να εξηγήσουμε στον κόσμο που θέλουμε να μας ακολουθήσει ποιος λόγος μας σπρώχνει από την μία παπαριά στην άλλη. Θα πρέπει να εξηγήσουμε τους λόγους που αυτή η αριστερά έχει απωλέσει το συντριπτικό μέρος της αξιοπιστίας της και γίνεται βορά στους επικριτές που καραδοκούν να την αποτελειώσουν.
Ψάξτε γρήγορα μια λύση, κάτι να τους πούμε, γιατί η καραμέλλα των φιλοπασόκων και των αριστεριστών έλιωσε και δεν περνάει πια.
Αλλιώς κλείστε το μαγαζί που, έτσι κι'αλλιώς, έχει προ πολλού ξεμείνει από πελάτες και προσπαθείστε να το ανακαινήσετε.

Α! Κι'όταν σας μείνει χρόνος, ασχοληθείτε και με τα σοβαρά, σοβαρότατα προβλήματα της κοινωνίας που, σε γραμματείες του ΣΥΡΙΖΑ ή του ΣΥΝ ή του ΣΥΝ-ΣΥΡΙΖΑ, μοιάζουν να έχουν περάσει σε τριτο-τέταρτη μοίρα.


Και μετά αναρωτιόμαστε ε;

4 σχόλια:

mahler76 είπε...

Βρε αγορίνα μου, εδώ πέντε νοματαίοι στον Παναθηναϊκό και δεν κατάφεραν να τα βρούν που πήραν και όλους τους τίτλους. Θα κατάφερναν να το κάνουν οι Συριζαίοι που τόσα χρόνια παίρνουν τον πούλο??? Στην Ελλάδα ποτέ δεν μπόρεσαν ομάδες να λειτουργήσουν για πολύ ακόμη κι αν ήταν για το καλό του τόπου.

Green_revenger είπε...

δεν είναι κακή η ανάλυσή σου...

g r

aKanonisti είπε...

Γιατί δεν κάνουν γουγλ... την ενότητα ωρέ????
Χάλασε και το δικό τους , ιντερνέτι??????

Χαχαχαχχαχαχαχαχαχαχα

Ελένη Μπέη είπε...

Χα, δεν έχεις κι άδικο, mahler76.