Τρίτη 27 Απριλίου 2010

Le Professionnel [1981]

Η ανάρτηση σήμερα είναι αντρίκια. Θα το καταλάβατε από τις αναθυμιάσεις ιδρώτα από αντρίκια άπλυτη τριχωτή μασχάλη, σκόρδου, ρετσίνας και τσίκνας από την προβατίνα που έριξα στα κάρβουνα για την περίπτωση.

Τον έλεγαν Josselin Beaumont και οι μυστικές υπηρεσίες της γαλλίας τον έστειλαν να καθαρίσει έναν αφρικανό δικτάτορα. Γιατί εκτός από τη βαρβατίλα είμαστε και δημοκράτες διάολε!

Και πήγε αψηφώντας τα πάντα. Σαν άντρας.

Αλλά, στο μεταξύ, η πολιτική κατάσταση άλλαξε, και οι άθλιοι πολιτικάντηδες τον πρόδωσαν στους αφρικανοί κι'αυτοί τον έκαναν τσιμπητό και τον έχωσαν σε αφρικανικό μπουντρούμι, που, για όσους δεν ξέρουν, είναι χειρότερο κι'από τις τουαλέτες του εστιατόριου του Περικλή πάνω στην Εθνική οδό έξω απ'τη Λαμία.

Δεν μάσησε όμως (σιγά μη μάσαγε).

Κατόρθωσε και δραπέτευσε και γύρισε πίσω. Και ο δικτάτορας ήρθε στη γαλλία για επίσκεψη. Και το σερνικό μας έβγαλε φιρμάνι. Όχι μόνο θα τον σκοτώσω τον πούστη, αλλά θα σκοτώσω και όλους όσους με πρόδωσαν. Γιατί ο άντρας είναι άντρας.

(παρένθεση) (παρακαλούνται οι κυρίες να σταματήσουν τα βογκητά γιατί κάνουν παράσιτα στη μουσική υπόκρουσις) (ευχαριστώ) (κλείνει η παρένθεση).


Το 'πε και το 'κανε ο μικρός θεός.
Μόνο που φεύγοντας, ένας παλιόπουστας μυστικός πράκτορας, ως άλλος Πάρης, τον έφαγε μπαμπέσικα. Από πίσω.
Γιατί έτσι μόνο μπορούνε να μας φάνε εμάς τα γνήσια σερνικά.


Η ιστορία αυτή, που δεν είναι τίποτα παραπάνω από μια περιγραφή της καθημερινής μας πραγματικότητας ημών των γνήσιων σερνικών, την έγραψε στα 1976 ο Patrick Alexander (Θάνατος ενός λιπόσαρκου ζώου) και την έκανε ταινία στα 1981 ο George Lautner με πρωταγωνιστή τον Αντιπρόεδρο του Κλαμπ μας (Άντρες με το Α κεφαλαίο) τον Jean Paul τoν Belmondo.
Η μουσική της ταινίας δεν είναι απλά Ennio Morricone.

Είναι ο καλύτερος Ennio Morricone που ακούστηκε ποτέ σε ταινία, αλλά και γενικά.


Σταματάω εδώ γιατί συγκινήθηκα.

Αφιερωμένο στην Daisy Duck.

Γιατί εμείς οι άντρες είμαστε μεγαλόψυχοι.

Ουγκ.


Le vent, le cri [Premier Theme V.C.]
Bach [Premiere variante]

V.C. [Premiere variation]

Decision finale

V.C. [Seconde variation]

Bach [Seconde variante]
D'Afrique
Le retour [sur le nom de Bach]
Bach [Troisieme variante]
V.C. [Troisieme variation]
V.C. [Quatrieme variation]
Fee Morgane

Chi mai


Δεν υπάρχουν σχόλια: