Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου 2010

Τι έχουνε τα έρμα και ψοφάνε


Στην πάντα επίκαιρη saga του ΣΥΡΙΖΑ "τι έχουνε τα έρμα και ψοφάνε" ήρθε να προστεθεί ένα ακόμα επεισόδιο, αυτό της κεντρικής εκδήλωσης για το πρόγραμμα σταθερότητας, που θα γίνει αύριο Πέμπτη 18 του Φλεβάρη στο κλειστό του Πανελληνίου στην Κυψέλη, δηλαδή στο άλλως επονομαζόμενο Φέουδο του Κυριακού.
Για όσους από σας δεν γνωρίζουν (για την πλειοψηφία της γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ δηλαδή), από τη στιγμή που ο μίστερ ΑΝΤ1 αγόρασε τον ιστορικό Πανελλήνιο κίνησε γη και ουρανό με σκοπό να επεκτείνει τα κτίριά του. Με άλλα λόγια, να φάει όσο περισσότερη έκταση μπορεί από το Πεδίο του Άρεως.
Μέχρι στιγμής δεν έχει καταφέρει και πολλά πράγματα, εν πολλοίς γιατί μερικοί ανυπόταχτοι γαλάτες αντιστέκονται στον κατακτητή. Τρεις μάλιστα απ'αυτούς (Κοκκινάκης, Βήχου και Σάιντ) είναι υπόδικοι (η δίκη τον Ιούνη) επειδή συνελλήφθησαν επ'αυτοφόρω να διαπράττουν το έγκλημα της δενδροφύτευσης στο Πεδίο του Άρεως.
Από την πρώτη στιγμή, τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η Ανοιχτή Πόλη (της οποίας, για όσους δεν το ξέρουν, ηγείται ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Αλέξης Τσίπρας) τάχθηκαν στο πλευρό της επιτροπής πολιτών. Τόσο με το μπλα-μπλα όσο και με πράξεις (λιγότερες αυτές).

Ε λοιπόν λατρεμένοι, φαίνεται πως τελικά το σώσαμε το Πεδίο του Άρεως και πως αποκρούσαμε δια παντός τις Κυριάκειες ορδές. Δεν εξηγείται αλλιώς : μετά από ώριμη τε και γόνιμη διαβούλευση, ο ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισε να πραγματοποιήσει την κεντρική του εκδήλωση για το πρόγραμμα σταθερότητας μέσα στις εγκαταστάσεις του Κυριακού!!!
Και σιγά μην έλεγε όχι ο Κυριακού. Δεντροφάγος είναι όχι μαλάκας.
Ο ΣΥΡΙΖΑ όμως; Η Θεματική Περιβάλλοντος του ΣΥΡΙΖΑ; Τα κινήματα των πολιτών για το περιβάλλον;
Η επιτροπή αγώνα για το Πεδίο του Άρεως έβγαλε καταγγελία για το γεγονός, την οποία και κατέθεσε στη Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ χθες βράδυ. Ε και; Μ'αυτά θ'ασχολούμαστε τώρα; Με τα δευτερεύοντα; Εδώ έχουμε σημαντικά ζητήματα να λύσουμε, όπως (ας πούμε) αν το όνομα του Αλέξη θα είναι με μεγαλύτερα γράμματα στην αφίσα απ'αυτό του Νταβανέλου ή πως θα καταφέρουμε ν'αποκλείσουμε τον προδότη και δοσίλογο Αλαβάνο από την ομιλία. Έχουμε τώρα χρόνο ν'ασχοληθούμε με τα κινήματα πολιτών;
Μα ναι... θα ψελλίσει κάποιος (από τον λαουτζίκο, όχι τους πολιτικούς μας), αλλά εμείς δεν είμαστε που κραυγάζουμε συνέχεια "από τα κάτω, από τα κάτω"; Τώρα που εμείς οι "από τα κάτω" σας δείχνουμε μια μαλακία που κάνατε (ακούσια σίγουρα), δεν θα αναθεωρήσετε; Δεν θα αλλάξετε τον χώρο της εκδήλωσης; Δεν θα πείτε βρε αδελφέ, "ναι, παπαριά κάναμε";

Πριτς...
Οι πάτρωνες και οι πατρωνίσκοι εξ ορισμού δεν αυτοκρίνονται συντροφάκια μου. Αυτό είναι νομοτέλεια, κι'από τη νομοτέλεια δεν ξεφεύγει κανείς.
Έτσι, η Αυτή Εξοχότης Γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ απέρριψε την καταγγελία (μερικοί μιλούν και για κατάπτυστο κείμενο) και πήρε άλλη μία αριστερή, μαχητική, ριζοσπαστική απόφαση : η εκδήλωση θα γίνει κανονικά στο κλειστό του Κυριακού αλλά ο De Tu Querida Presencia Comandante Che Alexis θα κατακεραυνώσει (λέει) από το βήμα τον Κυριακού και θα δηλώσει την αμέριστη συμπαράσταση του ΣΥΡΙΖΑ στους αγώνες της επιτροπής για τη σωτηρία του Πεδίου του Άρεως.

Ανατρίχιασα λέμε....
Το δασύτριχο στήθος μου φούσκωσε από αριστερή περηφάνεια... Ο αγώνας τώρα δικαιώνεται και ο Κυριακού (από μια γωνιά) θα σκάει στο γέλιο, αφού παρέδωσε στους αριστερούς μαθήματα δημοκρατίας του στυλ "εγώ σας παραχώρησα βήμα για να με βρίζετε".

Όταν μεθαύριο οι κουκουέδες θα σπάνε πλάκα με την παπαριά μας, εμείς θα τους απαντάμε με βαθυστόχαστους αριστερο-ριζοσπαστικούς βερμπαλισμούς περί δόγματος και άλλων τέτοιων έτσι σύντροφοι;
Και αντιμεθαύριο θα βγούμε πάλι να σκίζουμε τα ρούχα μας για την υπεράσπιση των κινημάτων της οικολογίας ε;
Ας αρχίσουμε από τα καλτσόν μας.

ΥΓ: υποτίθεται πως η απόφαση αυτή έχει λογική βάση και δεν πάρθηκε στο γόνατο. Το χειρότερο είναι πως σας πιστεύω...

ΥΓ1 : διαβάστε εδώ την καταγγελία της επιτροπής αγώνα και βγάλτε μόνοι σας συμπεράσματα για το "ύποπτο" ή το "κατάπτυστον" του θέματος...

8 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Κακό πράγμα η ανθρωποφαγία...

Η καταγγελία μπορεί να έχει σε ένα μέρος δίκιο αλλά είναι κατάπτυστη στην τελευταία παράγραφο.

Και εσύ το ξέρεις πάρα πολύ καλά αυτό.

Α. Λ.

aKanonisti είπε...

Είσαι όμορφος (με δασύτριχο στήθος...)αλλά κουτός.....

Κόλπο είναι χαζούλη!!!!.....

Οργανώνοντας την εκδήλωση στο άνδρο του Κυριακού.... θα αποκτήσει ευρύτερο κοινό... κλέβοντας από το ενδιαφέρον του κόΖμου.. για το διαζύγιον της Μενεγάκη....

Αλλά που να καταλάβεις εσύ... το πονηρό κόλπο???

Ευγε Παιδιά!!!!!

Αμα βάλετε και τον Λάτσιο.. να κάνει μία έκτακτη εμφάνιση....
θα μάθουν όλες οι νοικοκυρές...
τη θέση για το πρόγραμμα σταθερότητας του Συριζα!!!!

Ευφυέστατο!!!!!!

:-)))))

Green_revenger είπε...

Η ανθρωποφαγία είναι αρχαιότατη εκδήλωση μιμητικής βίας, την οποίαν απεχθάνομαι παιδιώθεν.
Η τόλμη όμως της παραδοχής των λαθών μας, αν και επίσης αρχαιοτάτη, λειτουργεί πάντα καθαρτικά.
Την ίδια ακριβώς καταγγελία θα έκανα κι'εγώ αν μεθαύριο ο ΣΥΡΙΖΑ Αγίων Αναργύρων αποφάσιζε να κάνει εκδήλωση για τους ελεύθερους χώρους στο νέο ΓΥΑΛΙΝΟ καφενείο της κεντρικής πλατείας.
Αλλά τούτο δεν πρόκειται να γίνει ποτέ γιατί εκεί δεν κάνουν κουμάντο πάτρωνες, πράγμα που κι'εσύ γνωρίζεις πολύ καλά.
g r

Green_revenger είπε...

ΥΓ: ας μην λησμονούμε πως ο χώρος στον οποίο πρόκειται να μιλήσει αύριο ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ΠΕΝΤΕ (5) δικαστικές αποφάσεις κατεδάφισης οι οποίες δεν εκτελούνται.
Κι'εγώ ξέρω, πως όταν πηγαίνω και πραγματοποιώ κεντρική εκδήλωση στο άντρο του υπόδικου, στην ουσία τον νομιμοποιώ ΠΛΗΡΩΣ.
Αυτά για την τελευταία παράγραφο
g r

mahler76 είπε...

και ύστερα παραπονιούνται που γελάει ο κόσμος μαζί τους...

Θεία Θ είπε...

Προσπαθούν να ρίξουν το σύστημα από μέσα (στο κτίριο)_

Ανώνυμος είπε...

http://syriza.gr/press/anakoinoseis/na-efarmostoyn-oi-telesidikes-dikastikes-apofaseis-katedafisis-ton-aythaireton-ktismaton-toy-p.g.s.-kai-toy-m.-kyriakoy

η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ για το επίμαχο ζήτημα

A. Λ.

aKanonisti είπε...

Τι κρίμα....
Αυτοί που γράψανε την ανακοίνωση... δεν ξέρουν από αυθαίρετα....
ή τουλάχιστον κάνουν πως δεν ξέρουν....
Γιατί..στα αυθαίρετα τιμωρείται με ένα πρόστιμο η ανέγερση... και με άλλο πρόστιμο η χρήση....

Τι κάνει λοιπόν το ΣΥΡΙΖΑ... όταν χρησιμοποιεί ένα αυθαίρετο????

Παρανομεί.....

Και η δικαιολογία... πως το έχουν κάνει και άλλοι... ή πως δεν υπάρχουν χώροι.... πόσο τυπική ακούγεται...και φτηνή....

Κρίμα....
και ξανά κρίμα....

Ευτυχώς... υπάρχει το Google... για να μαθαίνουν όσοι μείνουν στο Συριζα... τα κινήματα....

Γιατί πως να το κάνουμε...
το κινηματικό... δίνει μία αγωνιστική allure...