Κυριακή 15 Νοεμβρίου 2009

(She's) Sexy + Seventeen

Στο τέλος της δεκαετίας του '70 η disco και το punk ψυχορραγούσαν ενώ η new wave και το blitz ήταν ακόμα νεογέννητα στο μαιευτήριο.
Οι rock παραδοσιακές μπάντες μόλις ξυπνούσαν από το σοκ και κάτι παιδιά άρχισαν ν'αναπολούν το rock'n'roll, να ντύνονται με ρούχα της δεκαετίας '50-'60, να γεμίζουν τα μαλλιά τους μπριγιαντίνη και να ξαναμαθαίνουν τα βήματα του rockabilly.
Χρειαζόμασταν όμως νέα φουρνιά.
Και την βρήκαμε στο πρόσωπο τουτουνού του απίστευτου τρίο.
Brian Setzer στα φωνητικά και την κιθάρα, Lee Rocker στο μπάσσο και Slim Jim Phantom στα ντραμς, το όλο μεθερμηνευόμενο Stray Cats, τουτέστιν κεραμιδόγατοι ή αλητόγατοι ή ψωρόγατοι (ανάλογα με την κλίμακα αγάπης).

Οι τρεις αυτοί συμμαθητές ξεκίνησαν να ροκενρολάρουν στα 1979 στη Μασαπέκα του Νιου Γιορκ στα 1979.
Ο ήχος τους, καθαρότατο rockabilly, είναι copy/paste ήχος της περίφημης Sun Records της δεκαετίας '50-60, τιμιότατο και απολαυστικότατο rock'n'roll που κλείνει το μάτι στον Billy Haley και στους Κομήτες του.
Στην αρχή του 1981, οι τύποι έμαθαν πως στην Ινγκλετέρα ξαναγεννιέται το Teddy boy subculture (αυτά που λέγαμε πριν για τα ρούχα και τις μπριγιαντίνες). Και την έκαναν για εκεί. Και έσκισαν χασέδες.
Γιατί είναι (μάλλον ήταν) πολύ καλοί.
Η ουσιαστική τους προσφορά σταμάτησε κάπου στα 1985. Μετά, και μέχρι τα 2004, όπως και πολλοί άλλοι, περιέφεραν τα σαρκία τους σε απανταχού αρπαχτές.
Παρόλα αυτά, αφιερώστε τους λίγο χρόνο γιατί το αξίζουν.


Tracklist

Rock This Town
Look at That Cadillac
Bring it Back Again
Stray Cat Strut
Gene and Eddie
Race With the Devil
(She's) Sexy + 17
I Won't Stand in Your Way
You Can't Hurry Love
Baby Blue Eyes

3 σχόλια:

Ourbax είπε...

Πώ πω που τους θυμήθηκες αυτούς τύπους, τους είχα τελείως ξεχάσει.

Green_revenger είπε...

Κύριε Πρόεδρε
είναι πολλοί στην κατηγορία των "περασμένα ναι, ξεχασμένα όχι"
καλημέρα και τα σέβη μου
g r

Τσουχτρα είπε...

Να πω οτι τους ήξερα ...θα πώ ψέματα και δεν το θέλω. Οφείλω να παραδεχθώ οτι οι μουσικές τους είνα ταμάμ για πάρτυ απο αυτά που δεν γίνονται πια... με βερμούτ , ξηροκάρπια και ταλαιπωρημένα πατώματα...
Ίσα που τα πρόλαβα στο ξέφτισμά τους....
Αυτά.
Και καλή εβδομάδα !