Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2009

A new Flame ...

To Lesser Free Trade Hall στο Μάντεστερ το έχετε ακουστά;
Για πολλά χρόνια ήταν το κέντρο ελεύθερης έκφρασης της πόλης αυτής. Χτίστηκε στα 1853, καταστράφηκε από τους γερμανικούς βομβαρδισμούς στα 1941 και ξαναχτίστηκε στα 1951.

Αποτέλεσε επίσης και μουσικό κέντρο, όπου ο καθένας μπορούσε να παρουσιάσει τη δουλειά του ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς. Και ποιος καθένας ε;

Ο Bob Dylan, στα 1966 ας πούμε. Ή οι Pink Floyd στα 1969. Και άλλοι πολλοί.
Στα 1976, το κέντρο μετατράπηκε σε ναό του punk με το πέρασμα των Sex Pistols. Ανάμεσα στο ακροατήριό τους, εκτός από κάποιους νεαρούληδες που αργότερα έγιναν οι Joy Division ή οι The Smiths ήταν κι'ένας πιτσιρικάς με κατακόκκινες μπούκλες, ο Mick Hucknall.


Αυτός που λέτε, από τα 1977 τραγουδούσε σε διάφορα σχήματα και μάγευε μ'αυτή την απαλή ξεχωριστή φωνή του.
Μέχρι τα 1984, όταν και μάζωξε μερικούς φίλους και έφτιαξε τους Simple Red.
Και στα 1985 κυκλοφόρησαν το πρώτο τους διαμάντι (Money's too tight [to mention]). Κι'ο κόσμος ανακάλυψε το ταλέντο του Hucknall και μαζί του μια από τις μελωδικότερες blue-eyed soul (R&B και soul παιγμένες από λευκούς) μπάντες που υπήρξαν ποτέ.

Ξεσκίστηκαν στις επιτυχίες, αλλά το άξιζαν μέχρι τελυταίας πεντάρας.
Είναι από τις καλύτερες μουσικές προτάσεις όλων των εποχών, με ήχους που δεν περιορίζονται στη soul, αλλά ακουμπούν με εξαιρετικό άγγιγμα την rock αλλά και την fancy jazz.

Τους απόλαυσα live στα 1992 στο Ναό της ΑΕΚ στη Ν.Φιλαδέλφεια (που δυστυχώς μας γκρέμισαν) και μακάρι να τους δω για τελευταία φορά στην τωρινή τους τουρνέ (που θα τελειώσει το 2010), μιας κι'όπως δήλωσε ο μικρός θεούλης "...αποφάσισα πως κάτι σαν 25 χρόνια είναι αρκετό, οπότε υποθέτω πως αυτή θα είναι και η τελευταία Simply Red τουρνέ..."

Μαγκιά σου ρε φίλε κι'ευχαριστούμε πλέρια για τις στιγμές.



Tracklist

Sunrise
The Right Thing
Say you Love me
Holding Back the Years
If you don't Know me by Now
Stars
A New Flame
It's only Love
Your Mirror
You've Got it
Fake
Angel
Never Never Love
Something Got me Started

Money's too Tight (to mention)


1 σχόλιο:

Ourbax είπε...

Πολύ καλοί οι Simple Red στην εποχή τους. Δεν ξέρω κατά πόσο θα μπορέσουν μετά από τόσα χρόνια στην καινούρια τους τουρνέ να είναι το ίδιο καλοί όπως πριν από 20 χρόνια.