Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2009

The devil wears Prada (so what?)

Κοιτάζοντας χθες βράδυ το πρόγραμμα του χαζοκουτιού το μάτι μου έπεσε σε μια ταινία που ποτέ δεν δέχτηκα να δω, το Ο διάβολος φοράει Prada.
Το γιατί αρνούμαι να τη δω έχει να κάνει αφενός με την πλήρη αδιαφορία μου για την γυναικεία μόδα και αφετέρου με το γεγονός ότι αυτές οι αμερικανιές (ακόμα κι αν επιστρατεύονται Θεές όπως η Merryl η Streep) μου δημιουργούν σπυράκια στο πανέμορφο και πεντακάθαρο προσωπάκι μου.

Υπάρχει όμως κάτι που δεν μπορώ να ξεπεράσω ως λάτρης των OST (Original SoundTrack που θα 'λεγε και ο μπαρμπα Λιάς στο Λιτόχωρο) : η μουσική αυτής της ταινίας είναι πολύ απλά μαγευτική. Κι γι'αυτό φταίει o Theodore o Shapiro ο γνωστός (στους ψαγμένους) συνθέτης, ο οποίος ανέλαβε και έγραψε ένα μουσικό διαμάντι διάρκειας 19 λεπτών (από το οποίο, δυστυχώς, παίζονται μόνο 6,30 λεπτάκια στην ταινία). Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Θοδωρής μάζεψε ένα τσούρμο από καταπληκτικά κομμάτια για να πλαισιώσουν το δικό του.

Πράγματι, δύσκολα συναντάς σε soundtrack τοσο μέτριας ταινίας τέτοια μουσική μάζωξη : U2 από το εξαιρετικό How to dismantle an atomic bomb, Alanis Morissette σε μια θεικιά διασκευή του Crazy του Seal, Jamiroquai σε μια από τις καλύτερες στιγμές, Moby σε μεγάλα κέφια, το καλύτερο ίσως glam-pop κομμάτι της Μαντόνας Vogue και άλλα πολλά που αν θέλετε τ'ακούτε παρακάτω.

Ο Θόδωρος όμως έκανε κι'ένα μικρό φάουλ : στο άλμπουμ, που κυκλοφόρησε τον Ιούλιο του 2006, δεν συμπεριέλαβε το κομμάτι με το οποίο ξεκινά η ταινία και που δεν είναι άλλο από το Suddenly I see της εξαιρετικής K.T. Tunstall. Εγώ σας το βάζω στο τέλος για να το απολαύσετε. Δεν συμπεριέλαβε επίσης και το Jump της Μαντόνας, αλλά γι'αυτό χέστηκε η Φατμέ στο Ιτς Τζαμί (ή αλλού).


Καλή μας βδομάδα


Madonna - Vogue
Bittersweet - Faith
U2 - City of bliding lights
Jamiroquai - Seven days in sunny june
Alanis Morissette - Crazy
Moby - Beautiful
Ray Lamontagne - How come
Azure Ray - Sleep
Dj Colette - Feelin' Hypnotized
Mocean Worker - Tres tres chic
David Morales (feat. Tamra Keenan) - Here i am
Theodore Shapiro - The devil wears Prada
K.T. Tunstall - Suddenly i see

3 σχόλια:

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Ανώνυμος είπε...

Γιατί ρε, τον λές Θοδωρή τον άνθρωπο; Τον ήξερες και απο χθές; Μάθατε μαζί το βελονάκι; ΑΛΥΤΕ

Green_revenger είπε...

Βελονάκι όχι
εγώ κάνω μόνο σεμέν
αλλά, απ'όσο μπορεί να θυμηθεί η γέρικη μνήμη μου, κάποια γελάδια πρέπει να σαλαγήσαμε αNDάμα
:)
g r