Τρίτη 25 Αυγούστου 2009

松島 Matsushima bay (μαθήματα μουσικής γεωγραφίας)

matsu (松) = πεύκο

shima (島) = νησί

matsushima (松島) = τα νησιά με τα πεύκα

Η δεύτερη από τις τρεις όψεις της Ιαπωνίας.
Σύμπλεγμα νησιών στο νομό Miyagi της Ιαπωνίας. Πευκόφυτα σαν τ'όνομά τους.

Ιαπωνικά πεύκα (βεβαίως βεβαίως)

νησιά σαν ασιατικοί δράκοι ...

που φιλιούνται ή παλεύουν
ή και τα δύο ...

Κι ένα remix
που σκέφτηκα για να ντύσω την ομορφιά



Get this widget | Track details | eSnips Social DNA

5 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Βολικά αυτά...
Καίγονται και δεν μεταδίδεται η φωτιά...
Να τα αντιγράψουμε...

Ανώνυμος είπε...

Το θεικό ζευγάρι Ιζανάγκι και Ιζανάμι έφτασε λοιπόν στα νησιά που δημιουργήθηκαν και τα έκανε επίκεντρο όλων των άλλων που σχηματίστηκαν αργότερα στη θάλασσα. Ο ένας ρώτησε τότε τον άλλο "πώς δημιουργήθηκε το σώμα σου;" Και είδαν ότι και απο τους δύο έλειπε κάτι και έπρεπε να συμπληρωθεί. Απο τη γυναίκα έλειπε το αντρικό φύλο και απο τον άντρα το θηλυκό. Περπάτησαν το νησί σε αντίθετη κατεύθυνση. Ο θεός πήγε αριστερά και η θεά πήγε δεξιά. Αυτόν το δρόμο έπρεπε να ακολουθεί και κάθε ζευγάρι που παντρευόταν. Στην άλλη άκρη του νησιού συναντήθηκαν οι δυο τους και έμειναν έκθαμβοι από την ομορφιά που αντίκρισαν. Η θεα φώναξε γεμάτη ενθουσιασμό "τι όμορφος άντρας" και ο θεός είπε δυνατά "τι όμορφη γυναίκα" Η γυναίκα είχε φωνάξει πρώτη και αυτό έφερνε δυστυχία. Έτσι επανέλαβαν αυτά που είχαν πεί, αλλά αυτή τη φορά μίλησε πρώτος ο άντρας και στη συνέχεια η θεά. Από εκείνη τη στιγμή θεσπίστηκε η νέα τάξη πραγμάτων.
Στη συνέχεια οι δύο θεοί ήθελαν να ζευγαρώσουν, δεν γνώριζαν όμως την τέχνη του έρωτα και της συνουσίας. Τότε είδαν δυο πουλιά που ζευγάρωναν και έγερναν το κεφάλι και την ουρά. Το ίδιο έκαναν και οι θεοί που έμαθαν απο τα πουλιά το ζευγάρωμα. Η θεά έμεινε έγκυος και στην αρχή γέννησε δυο ιερά νησιά και στη συνεχεια πολλούς γιούς και κόρες. Ενας απο τους γιούς ήταν ανάπηρος και τον εγκατάλειψε στην θάλασσα. Το ίδιο έκαναν και οι άνθρωποι, όταν γεννούσαν ανάπηρα παιδιά.
Η θεά γέννησε πολλούς άλλους θεούς, τον θεό της θάλασσας, των βουνών, του ανέμου και τέλος το θεο προστάτη της φωτιάς. Όταν όμως γέννησε τον θεό της φωτιάς, η θεά τραυματίστηκε σοβαρά και τα γεννητικά της όργανα κάηκαν. Ετσι αρρώστησε βαριά και πέθανε. Ο θεός Ιζανάγκι τότε έμεινε μόνος και ήταν πολύ θυμωμένος με τη φωτιά. Εκλαιγε απαρηγόρητος επάνω απο το νεκρικό κρεββάτι της γυναίκας του. Απο τα δάκρυα του γεννήθηκαν και άλλοι θεοί. Μέσα στον πόνο του έκοψε το κεφάλι του θεού της φωτιάς και απο το άίμα του γεννήθηκαν και άλλοι θεοί.
Ο θεός Ιζανάγκι ήθελε να ξαναδεί την αδελφή και σύζυγό του. Έτσι πήγε στον κάτω κόσμο. Εκείνη...

Η συνέχεια στο τρίτο μέρος, που φαντάζομαι θα ακολουθήσει με εξίσου μαγικές φωτογραφίες και ταξιδιάρικη μουσική...
:-)

aKanonisti είπε...

Μαγική η μουσική...κρίμα να μην κατεβαίνει...

Δοκίμασε εδω, δάσκαλε:
http://www.divshare.com

και αν είναι εύκολο βάλε και το προηγούμενο γιαπωνέζικο..

Ourbax είπε...

Πρέπει να πάνε οι Ελληναράδες εκεί να τα κάψουν όλα, άκου εκεί...Ιαπωνικά πεύκα.

Green_revenger είπε...

Κύριε Πρόεδρε,
δεν Σας αναγνωρίζω...
που πήγε η εξωγήινη μνημειώδης νηφαλιότητά Σας;
g r