Τετάρτη 18 Μαρτίου 2009

I get knocked down (but i'll get up again)


Στην εξαιρετικά επιτυχημένη σειρά μας διζ γουόντερφουλ στρέιντζερς, να μου επιτραπεί να σας παίξω σήμερις λίγους Chumbawamba. Αυτά τα παληκάρια και οι τσούπρες άρχισαν να παίζουν στα 1982 στην Ινγκλετέρα. Επηρεασμένοι από τις αναρχικές θεωρίες (φτου φτου) ξεκίνησαν με αναρχο-punk και, στην πορεία έφτασαν να μπερδεύουν χορευτική, εκκλησιαστική και folk μουσικούλα. Είναι από τα γκρουπάκια που σίγουρα έχουμε ακούσει αλλά που σίγουρα δεν ξέρουμε ποιοι είναι. Τώρα λοιπόν θα μάθουμε.

Οι επιρροές τους είναι ο αντι-φασισμός, τα αναρχικά κινήματα, ο αντι-μιλιταρισμός κι όλα όσα τους έκαναν να απαγορεύονται συχνά-πυκνά από τα ινγκλέζικα ερτζιανά.
Έχουν δε τραγουδήσει για τα πάντα : από τον Α' Παγκόσμιο πόλεμο και την ισπανική δημοκρατική αντίσταση μέχρι τη χούντα της Χιλής και την αγγλική κατοχή στην Ιρλανδία. Από την φτώχεια στην μετά-βιομηχανική επανάσταση μέχρι τους άστεγους της Λόντρας. Από την θρησκευτική καταπίεση μέχρι την ομοφυλοφιλία.

Το 1988 ηχογράφησαν ένα δισκάκι με παλιά ιγκλέζικα τραγούδια αντίστασης (English Rebel Songs 1381-1914) που, παρότι εκτός του στυλ τους, μοσχοπούλησε παγκοσμίως.

Τα τελευταία χρόνια, τό 'παμε παραπάνω (αλλά δεν με προσέχετε) το 'ριξαν στην ψιλοχορευτική μουσική, αλλά πάντα με τον ίδιο καυστικό στίχο. Προσωπικά, τέτοια techno-rave θα μπορούσα να χορέψω. Θα μπορούσα είπα; Μπα...θα ήθελα μάλλον. Αυτά τα λίγα.
Καλή ακρόαση και τα δέοντα.



That's how grateful we are
We don't go to god's house anymore
Enough is enough
Tub thumping
Drip, drip, drip
Homophobia
Outsider
Top of the world (ole, ole, ole)
On Ebay
Mouthful of shit
Bella ciao
Revolution (liberation-stagniatiom)
The day nazi died
Farewell to the crown
Smashin' of the van







2 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Δεν μπορώ να τους ακούσω τώρα...
αλλά από τα χτενίσματα τους στην δεύτερη φωτό... είμαι σίγουρη πως θα μου αρέσουν....

Καλημέρααααααα!!!!!!!!

Βλαχοκυριλές είπε...

ntalikieri, exw xasei to email sou, mporeis na mou steileis email pou se 8elw kati prive? cheers