Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2009

It's better to burn out than to fade away (shitkickers vol.2)

Αυτό το παληκαράκι, που καβατζάρησε τα 64 πριν λίγο καιρό, είναι shitkicker εξ αγχιστείας. Καναδός στην καταγωγή, κατέβηκε στην california εκεί γύρω στα '70, όπου όλα γίνονταν γρήγορα κι επαναστατικά.
Ο Neil είναι μουσική ιδιοφυία. Παίζει ένα σωρό όργανα, είναι σεναριογράφος, σκηνοθέτης αλλά κυρίως υποστηρίζει δεκάδες ακτιβιστικές οργανώσεις που ξεκινούν από τους άπορους αγρότες του Kansas και καταλήγουν στα ορφανά παιδιά περνώντας από τους ινδιάνους.
Εμένα μ'ενδιαφέρει η μουσική πλευρά.Μ' ότι μουσικό είδος κι αν καταπιάστηκε τα κατάφερε.
Από την folk και την acoustic rock μέχρι την electric και την grunge ο μάγκας δίδαξε. Προσωπικά προτιμώ τα βαβουριάρικά του, αλλά επειδή δεν μπορώ να ξεχάσω τα χαρτζιλίκια που έδινα για την αγορά καρώ μάλλινων πουκάμισων (πως αλλιώς θα μοιάζαμε στον Γιάννη τον Foggerty και στον Young ;), ακόμα με πιάνω να ψάχνω κανά ξεχασμένο Comes a time.
Στα επαναστατικά τον έμπασε η κολλητή του η Γιάννα η Mitchell, ώσπου, μετά από διάφορα country-folk τραγουδάκια, έκανε το μπαμ με το απιθανότατο Helpless ( σαν Crosby Still Nash & Young - λέγε με Young δηλαδή), το οποίο, μαζί με τα Wedding Song του Μπάμπη του Dylan και The circle game (της κολλητής του της Mitchell αλλά τραγουδισμένο από την Buffy την Saint Marie) αποτέλεσαν την καλύτερη διαφήμιση για το ε κ π λ η κ τ ι κ ό φιλμ The Strawberry Statement (με τον ηλίθιο ελληνικό τίτλο "Φράουλες και αίμα").

Ο τύπος ανέκαθεν έκρυβε έναν βαβούρα μέσα του.
Από τότε δε που τακίμιασε με τους Crazy Horses ξεμπουρδέλεψε εντελώς, ευτυχώς για μας. Ήταν να μη μάθει τα faze της κιθάρας. Τα live του λιώνουν μέταλλο. Μια μέρα θα βάλουμε μερικά για να κάνουμε γούστα.
Τελευταία νοσηλεύτηκε για σοβαρό πνευμονικό πρόβλημα. Την γλύτωσε ευτυχώς και συνεχίζει τα shows. Και κάτι τελευταίο : θεωρείται ο νονός της grunge σκηνής του Seattle. Ρωτήστε τους Pearl Jam να σας πουν.


Helpless
Love is a rose
Don't let it bring you down
The needle and the damage
Sail away
Thrasher
Heart of gold
Old man
My my, hey hey (out of the blue)
Comes a time
Powderfinger
Keep rocking in the free world
Cinnamon girl
Cocaine eyes
Welfare mothers
Hey hey, my my (into the black)

4 σχόλια:

demetrat είπε...

ρε συ, προχτές άκουγα το χάρβεστ γιατί με ξεσήκωσες με το προπροπρο ηγούμενο ποστάκι.
Στο στρόουμπερυ ακούστηκε το σίρκλ γκέιμ πρώτη φορά;
(Αλλά τι ρωτάω, εσείς θα είσασταν βρέφος, οταν παίχτηκε εις τινας σινεμάδες των Αθηνών.)
δ

Green_revenger είπε...

όχι βέβαια
πρώτα το τραγούδησε η μαμά του η Γιάννα η Μίτσελ και μετά το μπουμπούνισαν στο σάουντρακ.
Μικρός ήμουν αλλά το είχα καταυχαριστηθεί. Με είχε πάρει μαζί η μεγάλη μου αδελφή. Είχαμε πάει κρυφά γιατί τότε ήτο κνίτισα και τους το είχαν απαγορρέψει.
g r

demetrat είπε...

ναι ναι ξέρω, είχαμε και μεις κνίτες στην παρέα που τους απαγόρευαν να ακούνε ροκ.Εμείς τουλάχιστο άμα μας έπιαναν, μόνο οι γονείς μας θα έτρεχαν στο τμήμα.
Την κακομοίρα, αυτη έκανε διπλή αντίσταση.
(πάντως καλά το τραγούδησε και η μαρί)

Green_revenger είπε...

καλά ναι
θα κάνω ανάρτηση με το strawberry statement προσεχώς
g r