Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009

Ο Χένρι ο 8, τα 6 γυναικάκια του και 4 synthesizers

Mια φορά κι έναν καιρό στη χώρα των ροστμπίφ γινόταν ένας πόλεμος που τον ονόμασαν πόλεμο των ρόδων. Στην ουσία ήσανε ένας πόλεμος για το ποια οικογένεια θα επικρατήσει στο θρόνο. Οι δυο φαμίλες που ξαντεριαζόταν ήταν οι Λάνκαστερ και οι Γιορκ. Τελικά, για να μην σας τα πολυλογώ, ο Χένρι ο Τυδόρ ξεμονάχιασε τον Ριχάρδο τον νούμερο 3, του έδωσε τα άντερα στο χέρι το 1485 και εγκατέστησε τη δυναστεία των Τυδόρ αφού πρώτα πήγε στο ληξιαρχείο κι έκανε τ'όνομά του Χένρι το νούμερο 7. Ο άναξ ενυμφεύθη την Λίζα των Γιορκ και απέκτησε διάδοχο υιόν, τον Χένρι το νούμερο 8, ο οποίος, εκτός από νούμερο, έμεινε στην Ιστορία σαν καυτός κούνελος. Και τι κούνελος! 6 σύζυξ ο κύριος παρακαλώ.Το είδωλό μας ένα πράμα ο μέγιστος!




Την Κατερινούλα της Αραγκόν που την ξεπάστρεψε λέει επειδή δεν του έκανε γιους κι αφού πρώτα έγινε και αρχηγός καινούργιας χριστιανικής εκκλησίας, αφού ο πάπας του έκανε τον ζόρικο. Γιατί νομίζατε εσείς ότι δημιουργήθηκε η Αγγλικανική εκκλησία; Θέμα πίστης; Μπα...για ένα γαμω-διαζύγιο που θα 'λεγε και η Ακανόνιστη.




Την Αννούλα την Μπολέυν, το μελανουράκι που δεν τον ήθελε γιατί ήξερε πως φερόταν σταις γ
υναίκαι. Έλα όμως που γκαστρώθηκε; Αλλά πάλι κορίτσι του 'κανε η δύσμοιρη. Ξαναδοκιμάζουν και το παιδί γεννιέται νεκρό. Άρχισε λοιπόν ο Χένρι να σκέφτεται πως θα την ξεφορτωθεί. Και το βρήκε ο μπαγάσας : προδοσία!!! κραύγασε και την αποκεφάλισε. Τώρα για τον μύθο που θέλει το στόμα της να λέει διάφορα 20 λεπτά μετά τον αποκεφαλισμό της, θα σας γελάσω και δεν το θέλω.





Μετά παντρεύτηκε τη μεγάλη του καψούρα. Την Τζέιν την Σέμουρ που και ματάτη γκόμενα ήταν και γιο του έκανε. Αλλά, δυστυχώς γι αυτήν πέθανε οχτώ μέρες μετά τη γέννα. Κι επειδή ο Εδουάρδος ο γιος τους ήταν πολύ χλεμπονιάρης, ο Χένρι είπε να κάνει κι άλλους τζαστ ιν κέιζ ρε παιδί μου.








Δυο χρονάκια μετά παντρεύτηκε την Αννούλα των Κλιβς. Ωραίο γυναικάκι και με καταγωγή από λόρδους, κόμητες και λοιπούς παρασίτους. Μιλάμε για τόση αγάπη, που 6 μηνάκια μετά της έδωσε τα παπούτσια στο χέρι. Χένρι δικέ μου ήσουν τεράστιος! Τέλος!






Ήρθε και η σειρά της Κατερινιώς της Χάουαρντ, μιας ξαδέλφης της δεύτερης γυναίκας του της Αννούλας της Μπολέυν (δεν παρακολουθείτε και θα σας μαλώσω). Υπήρχε όμως ένα μικρό προβληματάκι : η κυρία ήτο... πηδηχτούλα να το πω; άπιστη να το πω; περάστε κόσμε να το πω; Όπως και να το πω, το έφαγε (κυριολεκτικά) το κεφάλι της







Και φτάσαμε στην τελευταία, την Κατερινιώ την Παρ. Ωραίο μωρό, αριστοκράτισσα και φρόνιμη. Την ώρα του γάμου, στο "η δε γυνή να φοβάται τον άνδρα" αυτή δεν του πάτησε το πόδι. Του έκανε κάτι χειρότερο : του είπε "εγώ θα σε θάψω λατρεμένε μου". Και το 'κανε. Και πέθανε αυτός καλά κι εμείς θα πεθάνουμε χειρότερα μέσα στην οικονομική κρίση.



Θα μου πείτε τώρα, γιατί ρε νταλικιέρη μας κάνεις μαθήματα ιστορίας; Τι σου κάμαμε;
Απαντώ : κατ' αρχήν δεν είναι μαθήματα ιστορίας αλλά μαθήματα ανδροπρέπειας, μιας και ο πανμέγιστος ο Χένρι ήταν είναι και θα είναι το πρώτυπο του άντρα του πρόστυχου του άντρα του σωστού. Έπειτα, εκεί στα 1973, ένας από τους μεγαλύτερους (αν όχι ο μεγαλύτερος) οργανίστας της rock, ο Rick o Wakeman, κάνοντας ένα διάλειμμα από τους Yes, ψυχανεμίστηκε πάνω στην ιστοριούλα που σας διηγήθηκα πριν και κάθησε κι έφτιαξε έναν από τους καλύτερους art rock δίσκους όλων των εποχών : τις 6 συζύγους του Χένρι του νούμερου 8 (The six wives of Henry VIII). Στον δίσκο αυτόνανε ο Rick παίζει ταυτόχρονα τέσσερα (4) προσυγχρονισμένα minimoog synthesizers, ενώ τα υπόλοιπα μέλη των Yes συμμετέχουν παίζοντας άλλα οργανάκια. Σημειωτέον (λεξάρα ε;) ότι τα minimoog χρησιμοποιήθηκαν τουλάχιστον 3 χρόνια μετά από τους υπόλοιποι ροκάδες. Ακούστε λίγο Camel και θα με θυμηθείτε.
Πριν τις γκαμήλες όμως ακούστε τον Rick.



Catherine of Aragon
Anne Boleyn
Jane Seymour
Anne of Cleves
Catherine Howard
Catherine Parr


Weird Comments & Graphics
Αυτό το έβαλα για την Ακανόνιστη που της αρέσουν

7 σχόλια:

aKanonisti είπε...

Η μουσική...εξαίσια!!!!!
Αλλά με προβλημάτισες ωρε...
Τέτοια πρότυπα έχεις???
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχα
Τρελαμένεεεεεεεε!!!!!!!
(και να ήταν και ομορφάντρας... χαλάλι... αλλά... μαγική σκατόφατσα το τύπος....)

Ευχαριστώωωωωω για την μαγική εικονιτσα που κουνιέται....

Υ.Γ.Ασχετο....
Στην πρωινή σκυλο-βόλτα.. σκεφτόμουν ποιο ήταν το απόλυτο καρεκλαδικο άζμα....(σοβαροι προβληματισμοι)και νομίζω πως ήταν το Μπραδερ Λούι... Συμφωνείς????
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Green_revenger είπε...

με απογοητεύεις....
αλλά μου έδωσες και τροφή για ανάρτηση...
το Brother Louis των Modern Talking δεν είναι ντίσκο βρε...
είναι μια μαλακία και μισή των μέσων της δεκαετίας '80
g r

aKanonisti είπε...

Δίκαιο έχεις...
κλαψ...
Αλλά... αυτό μου κανει συνειρμό με καρέκλα... γιατί σε αυτό τα διναν όλα στα χορευτικα οι καρεκλαδες...

demetrat είπε...

δικαιολογείσαι γιατί το σκέφτοσαν πρωί πρωί.
Τι ναι αυτά που λες.
ο αδερφός λούι ντίσκο.
δ

demetrat είπε...

ωρέ βρέστε μου ένα τραγούδι και μένα να βάλω, που κόλλησε ο μυαλός μου;
δ

Green_revenger είπε...

κόζα βουόι πομοντόρο μπιολότζικο;
ντίμι
g r

demetrat είπε...

μιά μαλακία ήθελα, αλλά δεν μπορούσα να βρώ.Βρήκα ένα με το Δάκη, άμα έχετε σε τίποτις άλλο, καλοδεχούμενο.
δ