Δευτέρα 19 Ιανουαρίου 2009

Ένα σημείωμα για τον Ελαιώνα

Δεν είχα σκοπό ν'ασχοληθώ με το θέμα γιατί ασχολούνται άλλοι με πολύ καλύτερα αποτελέσματα από μένα.
Μου έστειλαν όμως να διαβάσω μία ανάρτηση από έναν συμπαθητικά φαιδρό blogger που την έχει δει (εκτός από master of the Internet) ψυχιατρο-ψυχολόγος της μπογκόσφαιρας. Εκεί λοιπόν που ασχολείται με διάφορα θεματάκια, άρχισε να μοιράζει (+) και (-) με γνώμονα βέβαια τη δική του διανοητική επάρκεια.
Αν καθόμουν ν'ασχοληθώ μαζί του θα γελούσαμε καλά. Το θέμα όμως είναι εξαιρετικά σοβαρό για την ήδη τραγικά υποβαθμισμένη Αττική, οπότε λέω να προχωρήσω στο παρασύνθημα. Λέει λοιπόν ο τραγουδιστής :
(-)Στον Αλέξη Τσίπρα. Μήπως «σκούζει» για την ανέγερση του νέου γηπέδου του Παναθηναϊκού, επειδή δεν την ανέλαβε η δική του κατασκευαστική εταιρεία;

Θα μπορούσα απλά να αφήσω την ανοησία του ως έχει και να διασκεδάζουμε με την καταφανή άγνοιά του. Μπαίνω όμως στον πειρασμό να του απαντήσω.

Γι αυτό "σκούζουν" μικρέ bloggerάκο
σου μοιάζει για γήπεδο του ΠΑΟ αυτό;

Και δεν σκούζει μόνον ο Τσίπρας. Σκούζουν όλοι όσοι (εκτός του νομού Πιερίας) ζουν σ'αυτήν την κωλοπόλη και βλέπουν την καθημερινή της υποβάθμιση. Αν αυταρέσκεσαι να ταυτίζεσαι με τον Άδωνη, τον Καρατζαφέρη, τον Κακλαμάνη και τους λοιπούς Παπουτσήδες δικαίωμά σου. Τουλάχιστον όμως, πριν πετάς τις παπάρες σου, κάτσε ενημερώσου λίγο. Το να σου κάνω νομική ανάλυση της καραμπινάτης παρανομίας της "διπλής Βωβο-ανάπλασης" είναι σα να προσπαθώ να μάθω μπάσκετ στον αναπτήρα μου. Σου θυμίζω απλά, πως μαζί με τον Τσίπρα σκούζει και η ολομέλεια του ΣτΕ.
Γι αυτό, ασχολείσου με θεματάκια που κατέχεις κι άσε τα σοβαρά θέματα σε άλλους.

Για τους υπόλοιπους που ενδιαφέρονται πραγματικά και δεν παπαρολογούν μπας και βρουν δουλίτσα (το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι;) διαβάστε εδώ, εδώ, εδώ, κι εδώ.
Και κάτι τελευταίο : εδώ ένας επίτιμος Πρόεδρος του ΣτΕ "σκούζει. Διαβάστε τον.



7 σχόλια:

KitsosMitsos είπε...

Ναι ρε παίδες, συμφωνώ ότι θέλουν το εμπορικό για τα κονομήσουν και πάλι. Συμφωνώ ότι δεν έχουν αγαθούς σκοπούς. Όμως ένα-δυο απλά ερωτήματα. Έχετε περάσει καθόλου από εκείνες τις περιοχές; Έχετε δει την χαβούζα, τα πεταμένα τοξικά, τις τρώγλες και τα φορτηγά που αλωνίζουν; Αυτά δεν σας πειράζουν;
Συμφωνώ ότι το ιδανικό θα ήταν να γίνει πάρκο. Το πάρκο όμως θέλει χρηματοδότηση και τέτοια δεν υπάρχει, καλώς ή κακώς. Όσοι φωνάζουν για πάρκο ας φέρουν οικονομική πρόταση βιώσιμη (όχι τα χρεώνω όλα στο κράτος) και τότε θα γίνει συζήτηση σε σωστή βάση.
Μέχρι τότε το μόνο δίλημμα είναι ή χαβούζα που υπάρχει τώρα ή γήπεδο-εμπορικό-τσιμέντο και λίγο πράσινο (περισσότερο απ'ό,τι υπάρχει τώρα, έτσι;)

aKanonisti είπε...

Χμ.... και ήθελα να κάνω ανάρτηση.. για τα πανσοφα λόγια.. του Αδωνη....
"Εάν υπήρχε Συμβούλιο της Επικρατείας στην Αρχαία Ελλάδα, δικαστές σαν τους σημερινούς, η Ακρόπολη δεν θα υπήρχε, να τη βλέπουμε να τη θαυμάζουμε. Θα την είχαν σταματήσει και αυτήν!"

Τελικά... δεν έκανε η Εφη Σαρρη... και κάνει αυτός ο Καραγκιόζης???

Δυστυχώς.. έχει καταντήσει... να λέμε δημοκρατία και ελευθερία λόγου... να λέει ο καθένας οποιαδήποτε παπαριά του κατέβει...

Θλιβερό....
και μη αναστρέψιμο....

aKanonisti είπε...

@KitsosMitsos.....
Είσαι καλα????
Κούνα το κεφάλι σου... μπας και συνέλθεις...
Βιώσιμη οικονομικα πρόταση ανάπλασης????
Εχεις σαλτάρει??
Τι το πληρώνουμε το γαμω-κράτος??
Μόνο για να εισπράτει???
Υποτίθεται πως μας εξασφαλίζει και ικανές συνθήκες διαβίωσης...
Αν δεν έχει λεφτα για αυτό... ας παραιτηθεί...ή ας φορολογήσει τα λαμόγια του...

Οχι να ξεπουλήσει μία έκταση απαραίτητη για την εξασφάλιση του οξυγόνου μας...

Και γιατί την άφησε έτσι??
(τόσα ευρωπαικά προγράμματα τρέχουν...)

Για να βρεθεί ο σωτήρας Βωβός να κάνει "ανάπτυξη"???

Ας το παραχωρούσε τη χρήση σε χαμηλοσυνταξιούχους να το κάνουνε μπαχτσέδες...αλλά όχι σε αληταράδες να τα κονομάνε...

Εχετε φάει όλοι οι βλάκες το παραμύθι της βιώσιμης πρότασης..
και.. δικαιολογείτε τα αδικαιολόγητα...

aKanonisti είπε...

Ψιτ... βλακάκο....
Κίτσο μήτσο και κακό συναπάντημα..

Οταν γράφεις για αρχιτεκτονική και αναπλάσεις... πρώτα κάνε ενα google....
Ο Gaudi... δεν ανήκει στο μοντέρνο κίνημα.... γαμώ το μπελά μου...
Αρτ Νουβώ καραμπινάτο είναι...

Βούρλο!!!!!

Green_revenger είπε...

Λοιπόν εγώ δεν μπαίνω στην αρχιτεκτονική αντιπαράθεση. Σημειώνω απλά τα εξής : Αν παρατηρήσετε με προσοχή τα σχέδια και τις μακέτες που παρουσίαζαν πριν οι κακλαμανο-παπουτσήδες και σία, θα βλέπατε πως υπήρχε πρόταση και μάλιστα πολύ καλή. Τώρα θα μου πείτε, φούμο ήταν, αφού ο νικήτας τα είχε τακιμιάσει από πριν με τον Βωβό.
Προσέτι, το ότι ο χώρος είναι σήμερα άθλιος, αυτό δεν σημαίνει ότι θα πάμε να του ρίξουμε κι άλλα πέντε δισεκατομμύρια κυβικά τσιμέντου για να κάνει ο Βωβός το κομμάτι του ε;
Επίσης, ΦΥΣΙΚΑ και το κράτος πρέπει να εκπονήσει βιώσιμη πρόταση για πάρκο μέσα στο οποίο θα υπάρχει και το γήπεδο του ΠΑΟ. Έχετε δει πουθενά εσείς κόμματα ή παρατάξεις να φτιάχνουν πάρκα από μόνοι τους; Τι σόι επιχείρημα είναι αυτό;
Τέλος, όσον αφορά το δίλλημα χαβούζα ή Βωβάδικο, αυτό είναι καθαρή σοφιστεία, αποδεικνύει δε το πόσο δουλικοί είναι εκεί στο δήμο Αθηναίων απέναντι στους τσιμεντάδες. Δεν υφίσταται δίλλημα. Υφίστανται μόνο συμφέροντα τα οποία (για μια ακόμα φορά) τσιμεντώνουν έναν από τους ελάχιστους εναπομείναντες ελεύθερους χώρους στην Αθήνα.

Αntidrasex είπε...

Εχμμ, γκουχ, αν και δεν μου πέφτει λόγος, ο συγκεκριμένος που αναφέρεσαι, πολλές φορές, τα + και τα - του, τα γράφει ειρωνικά και είναι "ανάποδα". Πχ στην ίδια ανάρτηση, έχει βάλει + στον...Σόμπολο.
Μήπως το "είδες" λάθος?
Αν πάλι το εννοεί, μαζί σου. Αλλά νομίζω ότι το είδες ανάποδα...

Green_revenger είπε...

Μπορεί να είναι κι έτσι αντιδραστικέ σεξομανή. Άλλωστε κι έτσι να 'ναι δεν παύει να αποτελεί μνημείο παπαρολογίας.
Και είπαμε...σημασία δεν έχει τι λέει κάποιος, αλλά ποιος είναι αυτός που τα λέει.
Αρκετά όμως με τον τύπο.
Βαρέθηκα.
Καλησπέρα :-)