Τετάρτη 8 Οκτωβρίου 2008

Ακολουθεί πολιτική ανάρτηση

Όπως όλοι ξέρετε, σε ένα μήνα έχουμε προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.
Όπως όλοι υποψιάζεστε, η ελληνική ομογένεια
τρέχει πάλι πίσω από τους δύο υποψήφιους ψαρεύοντας (μια ακόμη φορά) υποσχέσεις για τα κατ' ευφημισμό εθνικά μας θέματα.
Όπως σίγουρα καταλάβατε, ο μικρός ηλίθιος χοντρούλης βετεράνος του Βιετνάμ γερουσιαστής John McCain γνωρίζει για την Ελλάδα όσα ακριβώς γνωρίζω εγώ για το πείραμα της Ελβετίας.
Αντίθετα, ο μισο-νέγρος αθλητικός μπρούκλη
ς Barack Obama, έχοντας στο πλευρό του έναν πιτσιρικά ομογενή ονόματι Αλέξη Γιαννούλια (υπουργό Οικονομικών της πολιτείας του Ιλινόις παρακαλώ!), φρόντισε και παρουσιάζεται διαβασμένος. Όχι δηλαδή ότι θα κάνει όσα εξαγγέλλει, αλλά λέμε τώρα.
Ακολουθούν οι τοποθετήσεις τους
Για τα Σκόπια : δεν ξέρω δεν απαντώ
Για την Κύπρο : Υποστηρίζουμε τις προσπάθειες για συμφιλίωση στην Κύπρο και στην Βόρειο Ιρλανδία (sboing!!!)

Για το Αιγαίο : το ποιό;;
Για τα Σκόπια : Η ΠΓΔΜ πρέπει να πάψει να παραβιάζει τη συμφωνία Αθηνών-Σκοπίων με εχθρική δράση ή προπαγάνδα και να συνεργαστεί με την Ελλάδα για να επιτευχθεί ο κοινός στόχος ΟΗΕ-ΗΠΑ για την εξεύρεση αποδεκτού ονόματος.
Για την Κύπρο : Πρέπει να εργαστούμε για μια κοινά αποδεκτή λύση του κυπριακού προβλήματος, βασισμένη στο νόμο, τα ψηφίσματα του ΟΗΕ και τις αρχές της Ε.Ε. της οποίας η Κύπρος είναι μέλος.
Για το Αιγαίο : Η Ελλάδα δεν διεκδικεί τίποτα. Τα δικαιώματά της κατοχυρώνονται από τη διεθνή νομοθεσία, το διεθνές δίκαιο της θάλασσας. Καμία χώρα δεν έχει τη θέση ή την αιτιολογία να προκαλέσει τα δικαιώματα της Ελλάδας.

Όπως και να το κάνουμε, ακόμα και στις ανέξοδες υποσχέσεις υπάρχει διαφορά style...
Στο μεταξύ ο Boss συνεχίζει τις συναυλίες υπέρ του Obama. Μαζί του...






9 σχόλια:

Λούσυ είπε...

Είναι απογοητευτικό, η Ελλάδα για κάποιους βρίσκεται δυτικά της Τουρκίας, για κάποιους άλλους νότια της Σερβίας, νοτιοανατολικά της Αλβανίας και για τους "φίλους" μας τους Αμερικάνους η Ελλάδα βρίσκεται κάπου στην Ευρώπη. Οι εκλογές αυτές μου θυμίζουν τα γενέθλια της κόρης μου που για να χαρεί ανάβουμε ξανά και ξανά τα κεράκια και λέμε το τραγουδάκι...κατ ουσίαν ξέρουμε όλη τη διαδικασία...

Green_revenger είπε...

@λούσυ
μαζί σου
μία ένσταση : η κόρη σου (της, του, σας) είναι πολύ ιερό πράγμα για να το αντιστοιχίζουμε μ'όλους αυτούς του μικρούς.
keep going

Dimitris είπε...

Ο Ομπάμα είναι ανάμεσα στους γερουσιαστές που υπέγραψαν για την ελληνικότητα της Μακεδονίας, αν δεν κάνω λάθος. Τώρα το τι θα κάνει αν βγει πρόεδρας είναι άλλο θέμα.

Πάντως αν βγει, σίγουρα είναι πρόσωπο που θα μείνει στην ιστορία.

Και σίγουρα είναι πιο μετριοπαθής από ΜακΚέιν κι όχι ηλίθιος όπως Μπους και Κλίντον.

Δήμητρα είπε...

Γενικά δεν ξέρω αν θ αλλάξει κάτι....
Προσωπικά δεν περιμένω και πολλά πράγματα...αλλά είναι η πρώτη φορά απο τότε που άρχισα να συνειδητοποιώ τον κόσμο γύρω που που βλέπω έναν υποψήφιο πρόεδρο της Αμερικής να μου κεντρίζει το ενδιαφέρον...Μακάρι....

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Green_revenger είπε...

Λιακό = respect

Έχω κατά σειρά :
1. Τα άπαντα του γέροντα Παίσιου
2. Ο καιρός γαρ εγγύς (1,2,3)
3. Ζουν ανάμεσά μας (1,2)
4. Το ξύπνημα της ρώσικης αρκούδας
5. Τα απόκρυφα των σοφών της Σιών (όχι αυτό δεν στο δίνω λυσσάρα, δεν μιλάει για ανατομικά απόκρυφα)
6. ΕΛ
και πολλά άλλα, από τα οποία αποδυκνείεται ότι οι έλληνες ανακάλυψαν την αμερική, την ατομική βόμβα, τα μαχητικά τζετ, τα ελικόπτερα, τους δονητές, τα μίξερ, τις φριτέζες, τις πλαστικές κούκλες, ενώ, φημολογείται έντονα πως ανακάλυψαν και τους ίδιους τους έλληνες (γουαόυ, αν αυτό δεν είναι το απόλυτο φιλοσοφικό τσιρλιπιπί, ποιό είναι;)

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
νατασσΆκι είπε...

Αν ο Boss κάνει συναυλίες υπέρ του, ποια είμαι εγώ που θα διαφωνήσω; Μακάρι -όπως και να 'χει, λίγο καλύτερος φαίνεται...

(τώρα κατάλαβα γιατί δεν σου άρεσαν τα βιβλία που διάβασα το καλοκαίρι! Είδα τη...λίστα σου :ppp)

:)

Ανώνυμος είπε...

Εγώ δεν έχω άποψη, αλλά αυτούς που λένε πολλά για την Ελλάδα τους φοβάμαι. Μήπως ο άλλος που λέει λιγότερα είναι πιο... τρυφερός μαζί μας; Γατί θα μας... χαϊδέψουν που θα μας χαϊδέψουν, τουλάχιστον να είναι λίγο τρυφεροί...