Πέμπτη 30 Οκτωβρίου 2008

Στο πιονεράκι της νταλίκας (Νο5)


Στα 1983 το punk ήταν ήδη νεκρό και θαμμένο δίπλα στον Johnny Rotten. Το new wave πάλευε να ξεμπλέξει τα καλώδια των synthesizers και τα γκρουπάκια του αναζητούσαν καινούργιες post industrial κομμώσεις. Το blitz προσκυνούσε τον Boy George και τα κοριτσάκια τον κύπριο λεβέντη George Michael.
Το rock είχε τελματώσει ανησυχητικά, πράγμα που προδίκαζε τη δημιουργία νέων ακουσμάτων. Εκεί στα 1983 εμφανίστηκε μια μπάντα που έμελλε να σημαδέψει ανεξίτηλα τη μουσική σκηνή.
Στο Los Angeles κι ανακατεύοντας άνισες δόσεις rock, folk, punk και funk, τέσσερα παιδαρέλια ανέλαβαν να διασώσουν την αμερικάνικη μουσική υπόληψη, πριν εμφανιστεί η φοβερή και τρομερή σκηνή του Seattle λίγα χρόνια αργότερα.
Ξεκίνησαν από το γυμνάσιο του Fairfax ως Tony Flow and the Miraculously Majestic Masters of Mayhem. Από μόνο του το όνομα προδίκαζε το τι θ'ακολουθούσε.
Ανάμεσα σε αποχωρήσεις, θανάτους λόγω overdose και σταριλίκια, οι RedHot Chili Peppers συνεχίζουν να μας δίνουν διαμάντια ακατέργαστα, ήχους που σπάνε τύμπανα και μελωδίες χρωματιστές σαν τα αμέτρητα tattoo στα κορμιά τους.
Είναι, κατά την ταπεινή μου άποψη, μαζί με τους REM το αυθεντικότερο rock συγκρότημα αυτής της εποχής, εξαιρουμένων βέβαια των Θεών, οι οποίοι άλλωστε έπαιζαν, παίζουν και θα παίζουν εκτός συναγωνισμού. Είναι συγκρότημα στίχου, πράγμα που τους κάνει ακόμα πιο ενδιαφέροντες. Πραγματεύονται συνήθως την άλλη όψη του νομίσματος της γκλαμουριάς της πατρικής τους California.
Διάλεξα τρία τραγουδάκια που τα γουστάρω πολύ. Υπάρχουν φυσικά πολλά και για όλα τα (γνωρίζοντα) γούστα.
Εν αρχή ήν το Snow, έπεται το smash hit Californication και για το τέλος, μια καταπληκτικά αστεία διασκευή του How deep is your love των Bee Gees.
Καλή ακρόασις


32 σχόλια:

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Green_revenger είπε...

Εγώ προτείνω....

"Σπεκουλάροντας σε μια ζωή που κυκλοδιώκεται αφόρητα"....

Και για φοτός θα βάζουμε γλυπτά του Γκέλα του Κεσίδη που είναι πρώτη μούρη...

Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

νατασσΆκι είπε...

κι εμένα μ' αρέσουν αυτά, αλλά και το Under the Bridge, επίσης
και πολλά ακόμα, βέβαια
μ' αρέσει που είναι συγκρότημα στίχου όπως λες -πάντα δίνω μεγαλύτερη σημασία στο στίχο από τη μουσική, σ' ένα τραγούδι

Ωραίο το πρόγραμμα της Παρασκευής, νταλικέρη μας :)
Φιλί :)

Κυκλοδίωκτον είπε...

Διάβασα προσεκτικά και τα επόμενα ποστ που αναφέρονται στο όλο θέμα.
Εγώ (ναι, στο ζεν απαγορεύεται αυτός ο όρος, το ξέρω...)σου άνοιξα διάλογο για να σου πω πού δεν συμφωνώ με το πρώτο σου κείμενο κι νόμιζα ότι εσύ ξέφευγες με εξυπνάδες για να το αποφύγεις, ενώ εσύ νόμιζες κάτι άλλο...
Μετά σκέφτηκα ότι επίτηδες με αγνοείς λόγω απαξίωσης, για να γλιτώσεις τους σχολιασμούς και να μη σε στριμώξω κι άλλο κι έγραψα εκείνο το πιο επιθετικό που άρχιζε: "Η συνήθης αρχική αντίδραση..."
Εσύ έλειπες σε ταξίδι... εγώ αρρώστησα... οι νέες αναρτήσεις σου γι αυτό το θέμα μου διέφυγαν...

Γενικά, δε βγάζω άκρη. Πλήρης ασυμφωνία θα ΄λεγα. Σε άλλα μήκη κύματος αμφότεροι.
Αν θες όμως να κάνω μια προσπάθεια να σου εξηγήσω τι εννοώ "άρες μάρες κουκουνάρες", αν και δεν ελπίζω πια σε συνεννόηση.

Την καλησπέρα μου!

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Green_revenger είπε...

@ κυκλοαποτέτοια μας

Εκτός από μετρίως αδαής είμαι και ολίγον τι μορφωμένος.
Ξέρω, άρα, ότι κάποιος που θεωρεί τα κείμενά μου άρες μάρες κουκουνάρες είτε δεν τα ξανασχολιάζει, είτε δεν τα ξαναδιαβάζει. Ότι κάνω κι εγώ για την συντριπτική πλειοψηφία των blogs. Γιατί να χαλάμε τις καρδιές μας; Διαφωνούμε, so what?
Εξ από ανέκαθεν το "άρες μάρες κουκουνάρες" σημαίνει μπούρδες. Το να πάμε τώρα να το σώσουμε με αναφορές σε λεξικά δεν είναι κουτό; Υποστήριξε την άποψή σου και πάμε παρακάτω.

@τιτσεράρα μου,
μην σκας. My middle name is restless..
Χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα

Green_revenger είπε...

ΥΓ: "για να γλιτώσεις τους σχολιασμούς και να μη σε στριμώξω κι άλλο".....
Μην υπερεκτιμάς ποτέ τον εαυτό σου και γράφε το γλυτώνω με "υ"
:)

Κυκλοδίωκτον είπε...

@Ακανόνιστη,
με ξαναποκάλυψες! Τι να κάνω κι εγώ η πτωχή! Είδα άντρα κούκλο, μετρίως αδαή και ολίγον μορφωμένο και μου γυάλισε!
Άσε με καλέ φιλενάς, τουλάχιστον να προσπαθήσω και να φάω κι εγώ τα μούτρα μου με την αξία μου, όπως και οι υπόλοιπες!

@Γκρινάκο, ξέρεις τι κάνεις εσύ, όχι πώς ενεργώ εγώ. Μην κρίνεις εξ ιδίων λοιπόν, γιατί για σένα το κείμενο δεν ήταν άρες μάρες κουκουνάρες και ήθελα μέσα από τη συζήτηση ή να με πείσεις ή να σε πείσω, ή να μείνουμε διαφωνούντες αν δεν τα βρίσκαμε τελικά (πριν ή μετά το σεξ δεν έχει σημασία-ακανόνιστη, εσύ δεν το 'δες αυτό!).

Για ποιο λόγο θα μου πεις, αφού εσύ θα ενεργούσες αλλιώς.
Λίγο για να κάνω την έξυπνη, λίγο γιατί μου παραφάνηκες σίγουρος για όλα αυτά τα ασταθή (κατ' εμέ) και ήθελα να σε κοντράρω, λίγο γιατί το θεώρησα πρόκληση αφού αναφερόσουν σαν σεκτενής χολιασμός σε δική μου ανάρτηση, λίγο γιατί δεν βρίσκω συζητητές για τέτοια θέματα και λίγο γιατί την έψαχνα ακόμη την παλιά "σου" αλλά νέα "μου" θεωρία που δεν είχα καταλάβει. Λίγο από διάφορα δηλαδή.
(η επόμενη ψυχανάλυσή μου θα γίνει σε άλλη συνεδρία)

Το "γλιτώνω" η νέα ηλίθια ορθογραφία το θέλει με ι και γω για να κρύψω ότι είμαι στην δεύτερη -ανταετία μου το υιοθετώ για να παραπλανώ τους ορθογραφημένους και να φαίνομαι μικρότερη ή τουλάχιστον μη ανορθόγραφη! (όπως λέμε τρένο).

Δεν (μου) κάθισες να σε στριμώξω, για να δεις το πραγματικό απότελεσμα. Οπότε άσε με να χαίρομαι με την πλασματική υπεραξία μου κι άσε τις χρηματιστηριακές τάσεις της εποχής.

Εν τω μεταξύ ακόμα δεν έχω καταφέρει να σε ψυχολογήσω. Μια σε θεωρώ κάπως ψωροφαντασμένο και ψιλοχλεχλέ, μια αλλάζεις τρόπο σχολιασμών και λεω μπα εντάξει θα 'ναι, στα νορμάλ επίπεδα... τι να πω... ανήκω ακόμα στους "δεν ξέρω/δεν απαντώ"
Χαχαχαχαχαχαααααχαχα....

(Ακανόνιστη, εσύ που τον ξέρεις καλά και τον καταλαβαίνεις... πώς τα παω; το 'χω το 'χω; πες φιλενάς μη με φάει η αγωνία!)

Κυκλοδίωκτον είπε...

σεκτενής δεν υπάρχει, μην ψάχνετε σε λεξικο. Εκτενής ήθελα να πω! (άμα ο νους είναι σε κάτι που αρχίζει από σε... τι να κάνουν τα υπλοιπα μέλη; χαχαχαχα....)

Κυκλοδίωκτον είπε...

ούτε "υπλοιπα" υπάρχει!
Απαπαπα... ώρα να παω να συμπληρώσω τον ύπνο μου πριν εκθέσω όλη μου την ψυχολογία εδώ μέσα...
χαχαχαχαχαχαχαααααααααααααα

(Ανάθεμα την ομορφάδα σου γκρινάκο! Θα εκτιμήσεις άραγε τόσες προσπάθειες που κάνω ή τζάμπα η τενοντίτιδα για χάρη σου;)

Green_revenger είπε...

Αν μας πεις πια στάση σου αρέσει, κάτι θα κάνουμε.
Μέχρι τότε, προσπάθησε να με ψυχολογήσεις χάνοντας την ουσία.
Εγώ αυτό το άθλημα το έχω κόψει προ πολλού.
Ζήσε τα δεύτερα -άντα σου όπως έρχονται κι άσε τις κραυγές για τα παιδαρέλια.

Δεν μ'αρέσει να με στριμώχνουν. Τους/τις προφταίνω εγώ.

Τα νορμάλ επίπεδα είναι tres banal.

Qui s'obtient a marcher sur la perche de la pelle, le fer lui cassera la figure. Mais pas toujours...il y en a qui font attention...
:)

ΥΓ: η κρίση της εποχής δεν με αγγίζει. Πρόφτασε και με χούφτωσε για τα καλά η αδαής μετριότητά μου.

Green_revenger είπε...

@Τίτσερ,
"σε γνώρισα σε μια επικοινωνιακή σπέκουλα"....
faites vos jeux...
rien n'ira plus....

Ποιον θα βάλουμε διαιτητή;

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Green_revenger είπε...

Δεν παίζω για να κερδίσω ορέ!!

Παίζω για το παιχνίδι λέμε!!!

Να βάλουμε τον τρυφερό μπλογκούλη ή τον κυρ Φαίδωνα που και ωραίος άντρας είναι και κουλτουριάρης είναι και δεν ενδιαφέρεται να εντυπωσιάσει γυναίκες!!!

Γράφεεεεεεεεεε!!!!

Χαχαχαχαχαχαχαχα

Δήμητρα είπε...

Αμα μπω εω κριτής θα κερδίσω εγώ ...ανευ συμμετοχής...άπιστη...
Red hot ...τηλεορασίτσα μικρή δεκατεσσάρα ,στην εστία ,η Πόλυ ,εγω,αραγμένες ,θέα στα γήπεδα και στους απέναντι δυό γκόμενους,όμορφα χρόνια...
΄Σμουατςςςςςςςςςς

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Green_revenger είπε...

Εγώ έφτιαχνα crispy duck noodles....

αγάλι-αγάλι γίνεται η αγγουρίδα μέλι...

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κυκλοδίωκτον είπε...

@Greenουλάκο, μήπως μπορώ μια και βρίσκομαι σε ερωτική πόλη και εμπνέομαι ασταματήτως -ως ενεργή πολίτισσα- να σε αποκαλώ "έρωτα", ή πρόλαβε και το 'χει χουχουλισμένο άλλη;
Τώρα θα μου πεις... δεν είμαστε στην ίδια πόλη ξένοι, αλλά σε διαφορετική πόλη, κάτι πιο "κάτι" (όπως ονειρεύομαι), μα μήπως έχει σημασία;

"Αν μας πεις πια στάση σου αρέσει, κάτι θα κάνουμε".
Βασικά μ' αρέσει η στάση του Νίκα, γιατί ο νικητής διαλέγει το αποπάνω ή το αποκάτω. (Σας το 'πα κι αυτό!). Μέχρι να βρω την ουσία όμως πειράζει να ψάχνω την ούγια της ψυχολογίας; (Για ένα γράμμα λες να μην τα βρούμε;)

Και τέλος πάντων, σταμάτα πια να με κρίνεις εξ ιδίων, γιατί νομίζω (τείνω να σιγουρευτώ μάλλον) ότι μπορώ να ζήσω διαφορετικά -από ό,τι εσύ που είσαι τόσο χρησιμοποιημένος από τη ζωή- και με κραυγές και με αλαλαγμούς και ιαχές και ηχοβολισμούς και πλινκ γκλουπ κλαψ κριιτς λυγμ γκντόινγκ(κλπ από το παλαι ποτε των κόμικς) και με κοτσιδάκια στα συντριβάνια και με ό,τι θέλω! Μην κάνεις σαν τον μπαμπά μου! "Και φρόνιμα και άσε το 'να και πιάσε το ...άλλο.." Αλήθεια, εσύ στα ποια -ήντα είσαι; (μην το μαρτυρήσεις δημόσια-πρόλαβα και ρώτησα σήμερα χαχα!)

"Δεν μ'αρέσει να με στριμώχνουν. Τους/τις προφταίνω εγώ."
Αμ, δεν το 'δα πώς λάκισες σαν αστραπή απ' τα σχόλια! (Θα στο χρωστώ όμως-σου το 'χω φυλαγμένο ως απροσδόκητο και απροσμάχητο, μαζί με κάτι άλλες μικροεκπλήξεις υπό μορφή δώρων καλοπιάσματος)


Contrairement à ce qui se passe dans d’autres secteurs, Internet ne fait pas baisser les prix dans l’alimentaire et les produits de grande consommation. La logistique nécessaire au fonctionnement d’un cybermarché coûte cher : entrepôt, personnel de préparation des commandes, camions “tri-températures” pour livrer à la fois produits frais, surgelés et classiques.
:)



ΥΓ: Φιλενάδα ΣΟΣ!
Από γαλλικά δεν σκαμπάζω γρυ! Δεν πιστεύω να του αντέγραψα καμιά σαχλαμάρα και να τον χάσω!!!! Δώσε Mari, κανένα γαλλικό φιλοσοφικό σκονάκι να το χω για τέτοιες περιπτώσεις!!!!
Πρόφτασε και τον χούφτωσε για τα καλά και η αδαής μετριότητά του; Χμμμμ!.... (ή στην παιδαριώδη γλώσσα μου: μουμπλέ-μουμπλέ)..... Για να το ξανασκεφτώ καλύτερα μήπως μου πέφτει παραχρησιμοποιημένος...

(Γκρινάκο μου, μη φύγεις, θα επανέλθω τα ξημερώματα. Πάω να στοχαστώ πώς μου πέφτεις -εννοείται χωρίς το 'την'!)

Κυκλοδίωκτον είπε...

(Πσσσ φτου μου! Εγώ δεν αφήνω απλώς σχόλια! Εγώ γράφω ιστορία!!! Πωπω μέγεθος!)

Un système de fidélité par acquisition de points et certaines offres ponctuelles (offre 9 mois pour femme enceinte) permettent d’obtenir des livraisons gratuites.
:)

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Κυκλοδίωκτον είπε...

(Να κάνω πρώτα πως το σκέφτομαι για να μην δώσω στόχο;)

Θα σου απαντήσω άλλη φορά Ακανόνιστη! Πρέπει να κάνω μια ενδοσκόπηση πρώτα...
Άφησα άκοπα και χωρίς ...πεντικιούρ και τα νύχια της ψυχής μου... θα αργήσω κάπως να βγάλω απόφαση...

Α, και πού σαι: Modernes et attrayantes, les tables à induction connaissent un succès croissant dans les cuisines contemporaines. Reste à savoir si leurs performances de cuisson sont à la hauteur.

Κυκλοδίωκτον είπε...

:)
(το ξέχασα)

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Δήμητρα είπε...

τοκ τοκ είναι κανένας εδώ;;;

aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
aKanonisti είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
marios είπε...

Απο το δικο σου blog καθαρισες καπου 17 σχολια και ηρθες να βρωμισεις εδω τον χωρο βρε αρχιτεκτονισα?

Green_revenger είπε...

@κυκλοαποτέτοια μας,
εγώ είμαι στα δεύτερα -ήντα μου.
Στο λέω εξ αρχής για να καταλάβεις πως κάνω σκάντζα την βιολογική μου ανικανότητα με την κουλτούρα.
Τα γαλλικά σου θέλουν ξεσκόνισμα.
Δεν απαντάω σε σχόλια, δεν σημαίνει κατ'ανάγκη ότι στριμώχτηκα. Ίσως και να σημαίνει ότι δεν ζω αγκαλιά μ'έναν υπολογιστή.
Τώρα αν επιμένεις να με στριμώξεις, να το δούμε. Μην σου μείνει και αποθημένο.

@Τίτσερ
ανάρτησα μωρή χαμούρα σαλονικιά!!
Απλά χθες, λόγω ηλικίας, είχα μια κρίση ακράτειας. Μου πέρασε όμως και επέστρεψα δημήτριος
Χαχαχαχαχαχαχαχαχα

Κυκλοδίωκτον είπε...

Πωπω! τόσο πολύ άργησα; Έκλεισε κι αυτή η ανάρτηση; Θα πρέπει τώρα να τρέχω να διαβάζω την επόμενη κι άντε ξανά μανά απ΄την αρχή;
(έχει και τα γεροντικά χούγια του ο γκρινάκος-δεν θέλει να πηγαινοέρχεται λέει στα σχόλια)...

Καλά, ένιγουέι, φάτε εσείς κι έρχομαι οσονούπω...

Υ.Γ.
Τα γαλλικά ΜΟΥ; Ποια γαλλικά ΜΟΥ;

(Αυτό με το απωθημένο να το πάρουμε "εκ μεταφοράς" και στα επόμενα σχόλια να το συζητήσουμε εκτενέστερα ε; Μ' άρεσε που είσαι διακείμενος θετικά!)
Σμουατς!
(...πάει η πρώτη μεγάλη τούφα απ' την ακανό)

Γουδ Μορν'