Δευτέρα 14 Ιουλίου 2014

It's alive (εκεί πάνω πια)


Καλημεροβδομάδα αγάπες.
Συμβαίνει (ευτυχώς) σπάνια. Αλλά συμβαίνει. Μια μπάντα, σχετικά νέα, να χάνει, μέσα σε μια 35ετία όλα τα ιδρυτικά της μέλη.
Και δεν μιλάμε για μιαν οποιαδήποτε μπάντα. Μιλάμε για τους πιονέρους της american punk σκηνής. Έστω, για μία από τις πρωτοπόρες, για να μην στενοχωρήσω τους φίλους των σούπερ New York Dolls.
Με τον θάνατο, προχθές, του Tommy Ramone (Thomas Erdelyi), η original (και μακράν καλύτερη) σύνθεση της μπάντας ξαναβρέθηκε, εκεί ψηλά, και θα κάνει τον ουρανό πουτάνα. Αυτό είναι το μόνο σίγουρο.
Να τους θυμηθούμε;
Το original lineup, που συναντήθηκε στα 1974 στη Νέα Υόρκη, ήταν οι Joey Ramone (Jeffrey Ross Hyman 1951-2001), Johnny Ramone (John William Cummings 1948-2004), Dee Dee Ramone (Douglas Glenn Colvin 1951-2002) και Tommy Ramone (1949-2014).
Έχω γράψει πολλά για δαύτους, αφού με μεγάλωσαν στην κυριολεξία. Τους θεωρώ, μαζί με τους Sex Pistols τους αρχιερείς του punk, σε μεγάλη απόσταση από τους υποδέλοιπους.
Μέχρι που διάλυσαν, στα 1996, πρόφτασαν και έδωσαν 2.263 συναυλίες (ναι, ναι), ενώ μας χάρισαν 15 studio albums και 7 live.

Με κορυφαία (live) τούτο εδώ. Το It's Alive ηχογραφήθηκε στο Λονδίνο, την παραμονή πρωτοχρονιάς του 1977, όταν η μπάντα ήταν στο high pic της. Κυκλοφόρησε στα 1979 και θεωρείται ένα από τα πιο δυνατά live albums όλων των εποχών. Περιέχει όλα σχεδόν τα τραγούδια από τους 4 πρώτους δίσκους τους, που, μεταξύ μας, είναι οι καλύτεροί τους.
Γι'αυτό, κάτι σαν φόρο τιμής, σας το (ξανά)χαρίζω σήμερα. Από το αυθεντικό διπλό βινύλιο.

Gabba Gabba Hey !!

Εδώ το κατεβάζει όποιος το θέλει.

Rockaway Beach
Teenage Lobotomy
Blitzkrieg Bop
I Wanna Be Well
Glad To See You Go
Gimme Gimme Shock Treatment
You're Gonna Kill That Girl
I Don't Care
Sheena Is A Punk Rocker
Havanna Affair
Commando
Here Today Gone Tomorrow
Surfin' Bird
Listen To My Heart
California Sun
I Don't Wanna Walk Around With You
Pinhead
Do You Wanna Dance
Chain Saw
Today You Love, Tomorrow The World
Now I Wanna Be A Good Boy
Judy Is A Punk
Suzy Is A Headbanger
Let's Dance
Oh! Oh! I Love Her So
Now I Wanna Sniff Some Glue
We're A Happy Family